Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Otkrivamo kako uvijek pronaći vremena za igru sa papigama!

Otkrivamo kako uvijek pronaći vremena za igru sa papigama!
4

Papige su inteligentne ptice koje teško podnose samoću. Čak ako i puno radite uvijek im možete posvetiti desetak minuta svog slobodnog vremena. Saznajte kako

VIDEO

Papige i ostale ptice koje se drže kao kućni ljubimci najviše vremena provode zatvorene u krletki. Naravno, to nije dobro. 

Zašto? Papige su društvene životinje koje u divljini žive u jatima. Većinu dana provode tražeći hranu. Možete samo zamisliti kako se osjećaju same, zatvorene u kavezu. Ako uz sebe nemaju još jednu papigu (što bi bilo dobro) čovjek im je sve na svijetu. 

10 minuta bolje je nego ništa

Portal birds.about.com vlasnicima koji nemaju vremena za svoje ljubimce savjetuje kako da ga pronađu, makar samo desetak minuta dnevno jer kako navode i deset minuta je bolje od samovanja  koje može ozbiljno ugroziti zdravlje papiga.

 One su toliko inteligentne da vrlo brzo shvate kada ih se izbjegava. Postane li im dosadno mogu pasti u depresiju, a osim psihičkih česti su i fizički problemi. 

 Primjerice, zanemarene ptice koje ne dobivaju dovoljno pažnje, ne bili je pridobili sklone su samoozljeđivanju poput čupanja perja. 

Iskoristite svaki trenutak

Kako se to ne bi dogodilo prezaposlenim vlasnicima savjetuje se ustajanje iz kreveta 15-ak minuta ranije od uobičajenog. To, kao i vrijeme nakon što se mrtvi umorni nakon posla ispruže ispred televizora mogu provesti kreativno. 

Primjerice, istovremeno gledajući TV program i igrajući se sa svojom pticom. Znate li vaš poslovni raspored unaprijed, prilika je to također da povremeno umjesto na 'gablec' svratite kod kuće i popričate sa svojim ljubimcem.

One su inteligentne ptice i vrlo brzo prilagodit će se svakom rasporedu. Naravno, ako vlasnik uopće ima želje i volje posvetiti im se. Ako nema, najbolje da uopće niti ne nabavlja kućnog ljubimca.

O papigama kao kućnim ljubimcima već smo pisali. Predlažemo da pročitate:

Kako papigu naučiti govoriti?

Kako napraviti igračku za papigu?

Kako napraviti kućne poslastice za papige?

Papige kao kućni ljubimci – što bi trebali znati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin