Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Pit bullovi ubili ženu! Vlasnik pasa dobio 15 godina zatvora

Pit bullovi ubili ženu! Vlasnik pasa dobio 15 godina zatvora
1

Alex Donald Jackson (31), vlasnik 4 pit bulla osuđen je na 15 godina zatvora jer su njegovi psi koje je on smatrao dobrim čuvarima preskočili ogradu i napali prolaznicu

VIDEO

Pas nikad nije kriv. Rečenica je to kojom se često ukazuje na to da će pas postati onakav kakvim ga vlasnik stvori. 

Priča koja je pred vama ilustrira što se može dogoditi stvorite li od psa 'čudovište' . Srećom, nije se dogodila u Hrvatskoj jer tko zna kakav bi epilog imala. Ovako, vlasnik psa iz Kalifornije dobio je što je zaslužio.

Alex Donald Jackson (31), vlasnik četiri pit bulla iz grada Littlerocka osuđen je na 15 godina zatvora jer su njegovi psi koje je on smatrao dobrim čuvarima preskočili ogradu i napali prolaznicu Pamelu Devitt (63). 

Napad se dogodio 2013. o čemu smo već pisali ,a kazna je izrečena prošlog tjedna.

Podsjetimo se...

Nesretna umirovljenica uz sebe nije imala mobitel, a u trenutku napada na mjestu događaja nije bilo nikoga da joj pomogne. Kad je pomoć konačno stigla prolaznici više nije bilo spasa - psi su je ugrizli 150 do 200 puta. Imala je ozljede od glave do pete. Preminula je zbog gubitka krvi.

Ryan Williams, zamjenik okružnog tužitelja u Los Angelesu u optužnici protiv vlasnika pasa napisao je kako ' njegova djela pokazuju psihopatsku nebrigu za živote i dobrobit drugih ljudi'. 

Obrazložio je to činjenicom kako je Jackson znao da su životinje koje je koristio za čuvanje plantaže marihuane opasne, a ništa nije učinio kako bi spriječio incident poput onog za koji mu se sudi.

Naprotiv, nekoliko jahača konja i poštara koji su često prolazili pored njegovog dvorišta, a na sudu su bili svjedoci tužitelja ponudili su mu besplatno postavljanje više ograde. Vlasnik pit bullova pomoć je odbio. 

Psi čuvali plantažu marihuane

Jackson se branio kako nije znao da su njegovi psi 'toliko opasni', prikazivao se velikim ljubiteljem napuštenih pasa, a ne bi li smanjio kaznu čak je priznao da je diler. 

Rekao je kako su psi trebali čuvati plantažu marihuane, ali on kako kaže nikada nikoga nije želio ozlijediti.

Iako se pokajao i zatražio oprost sudac je bio nemilosrdan. Osuđen je za ubojstvo. Kazna za to djelo iznosi 15 godina zatvora s mogućnošću produljenja na doživotnu 'robiju'. 

Sudbina pasa nije poznata, ali sa sigurnošću možemo napisati kako oni nisu rođeni agresivni i opasni. U 'čudovišta' ih je pretvorio čovjek.

Istina o pit bullovima

Nažalost, zbog vlasnika popu Jacksona pit bullovi se nalaze na vrhu ljestvice pasa koji su ubili najviše ljudi

Srećom, kazne protiv okrutnih vlasnika pit bullova (barem u Americi) sve su češće pa je tako jedan vlasnik za ubojstvo svog pit bulla dobio kaznu od čak šest godina zatvora.

Smatrate li ih opasnim psima pozivamo vas da pročitate pravu istinu o pit bullovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'
NEVJEROJATNA SNAGA VOLJE

Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'

Dejana Bačko nevjerojatna je žena, koja je usprkos invaliditetu ostvarila sve u životu. Za svakodnevne zadatke koristi noge i ništa je ne može zaustaviti
'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest