Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Psi i djeca: Savjeti za sretno i sigurno odrastanje u obitelji

Psi i djeca: Savjeti za sretno i sigurno odrastanje u obitelji
2

Koliko god bili sigurni da pas djetetu neće ništa nikad ih ne ostavljajte bez nadzora odrasle osobe. Svaka životinja, pogotovo malu bebu može slučajno ozlijediti

VIDEO

Za djecu koja odrastaju uz kućne ljubimce, u konkretnom slučaju pse postoje mnogobrojne prednosti koje će vašem djetetu uljepšati djetinjstvo. Ipak, imajte na pameti da je pas živo biće, a ne igračka za djecu. 

Kako bi izbjegli slučajne ozljede djeteta, ali i životinje portal onegreenplanet.com donosi savjete kako suživot psa i djeteta učiniti sigurnim.

Privikavanje psa na dijete

Podrazumijeva se da je vaš pas koji će živjeti s bebom socijaliziran i naučen na suživot s ljudima u  gradu. 

Ako je imao bilo kakvih problema s ponašanjem obavezno ga odvedite na tečaj socijalizacije i razgovarajte sa stručnjacima za ponašanje pasa. 

Osnovno što bi vaš pas trebao znati jest da reagira na osnovne pseće naredbe odnosno da ga u svakom trenutku možete kontrolirati.

Psa i dijete ne ostavljajte same

Koliko god bili sigurni da pas djetetu neće ništa nikad ih ne ostavljajte bez nadzora odrasle osobe. Svaka životinja potencijalno može uzrokovati probleme - pogotovo ako psa dijete doživljava kao igračku.

Pas nije igračka

Dijete naučite da pas nije igračka. Pas nije konj da ga, kako bi fotografirali slatku fotku dijete smije jahati. Ne dozvolite djetetu da psa navlači za uši, rep, grize ga ili primjerice gura prsti u pseća usta, uši...

Pas je živo biće i sve što bi boljelo vaše dijete, sigurni smo da boli i psa.

Koliko god bio miran i staložen pas na takvo ponašanje vašeg djeteta može reagirati, a to nije fora. Zar ne?

Ostala sigurnosna pravila!

Koliko god to roditeljima bilo slatko preporučujemo vam da psu ne dozvoljavate da liže vaše dijete te da dijete i pas ne dijele iste igračke. Pas, ali i dijete moraju znati granice.

Obavezno dijete naučite da (iako vam je to slatko) ne odlazi do psećih zdjelica s hranom i vodom jer osim što nije higijenski pas može reagirati na nekoga tko mu pokušava oteti hranu.

Sve što radite neka bude s puno ljubavi i pažnje. Bez vikanja na psa ili dijete, bez batina i s puno poslastica kao nagrada za dobra djela  koje psi, a vjerujemo niti djeca neće odbiti.

Ukratko! Na suživot psa i djeteta pripremite se na vrijeme. Pročitajte savjete i pogledajte zabavne video uratke iz kategorije psi i djeca.

Kakva su vaša iskustva sa zajedničkim suživotom psa i djeteta?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba