Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

Shar pei Sesame progledao je tek nakon dva zatezanja lica!

Shar pei Sesame progledao je tek nakon dva zatezanja lica!
4

Shvativši da ima problema sa vidom pas vlasnicima više nije bio sladak. Postao je nezanimljiv. Kao i tisuće drugi pasa širom svijeta završio je u azilu za životinje

VIDEO

Shar pei stara je kineska pasmina pasa koju zbog njihovih bora na licu, ali i ostatku skladno građenog tijela često nazivaju 'zgužvanim i slatkim psima'. Pogotovo slatki su štenci. 

Koliko god ljudima bore  izgledale simpatično nekim psima, poput Sesamea, dvogodišnjeg Shar peija iz Teksasa bore su skoro uništile život. 

Prema pisanju portala abcnews.go njegovo lice bilo je toliko naborano da dvije godine ništa nije vidio. Također, bore su prekrivale uši zbog čega je često dobivao infekcije. 

Shvativši da više nije sladak vlasnicima je postao nezanimljiv. Kao i tisuće drugi pasa širom svijeta završio je u azilu za životinje u San Antoniju gdje je zahvaljujući djelatnicima Humane Societyja progledao. 

Iako je riječ o neprofitnoj organizaciji sakupili su novac za dva 'fejsliftinga'. Nakon što su mu stručnjaci skinuli nekoliko centimetara kože i zategnuli lice Sesame je prvi put u životu progledao. 

Njegovi spasioci pretpostavljaju da je pas žrtva neodgovornih uzgajivača ( štancera) koji su ciljano željeli stvoriti psa sa što više bora, kako bi ga lakše prodali. Nakon što je dospio u ruke neodgovornih vlasnika 'osuđen je' na sve što je prošao u svom kratkom životu. Srećom, ubrzo nakon operacije pas je udomljen.

Ako mislite da se ovako nešto događa samo u Americi varate se. Slične situacije događaju se i u Hrvatskoj. Trenutno najtraženiji su njemački patuljasti špicevi.

 Pasmina je to kojoj pripada pas Boo kojeg su mediji proglasili najslađim psom na svijetu. Kao takav postao je želja mnogih. Budući da potražnja nadmašuje ponudu, procvjetalo je crno tržište Boo pasa o čemu smo pisali OVDJE.

Kupujete li psa, dobro se raspitajte od koga ga kupujete.  Uzgajivače možete provjeriti u Hrvatskom kinološkom savezu.

Prije kupnje posjetite rubriku Udomi me razmislite o udomljavanju psa.  Oni nisu 'ljubimci s greškom'. Njihova jedina 'mana' je što su došli u ruke pogrešnih vlasnika, baš poput glavnog junaka ove priče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana