Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

Spojila ih sudbina: Gluhog psa udomio teško bolesni dječak

Spojila ih sudbina: Gluhog psa udomio teško bolesni dječak
1

Osim što je gluh, dječak boluje od raka kostiju zbog kojeg mu je amputirana noga. Kako bi ga potaknula da se više kreće njegova majka odlučila mu je nabaviti psa

VIDEO

Starije pse teško je udomiti. Možete li tek zamisliti kako je teško udomiti ih ako uz godine imaju problema sa sluhom.

Osmogodišnji gluhi pas, njemački ovčar Barney iz  Connecticuta, žrtva zlostavljanja, mjesec dana nakon što je oduzet zlostavljačima ipak je bio te sreće. Svojim udomiteljima vraća to višestruko.

 Kako piše lifewithdogs.tv Kelli Tucker na online  servisu za udomljavanje pasa tražila je ljubimca za svog desetogodišnjeg gluhog sina. 

Osim što je gluh, dječak boluje od raka kostiju zbog kojeg mu je amputirana noga i stavljena proteza. Kako bi ga potaknula da se više kreće odlučila mu je nabaviti psa.

Vidjevši Barneya, ne znajući da je gluh odmah je znala da taj pas ima 'ono nešto'.  A kada su se njezin sin Marik i Barney vidjeli uživo prijateljstvo je rođeno. Spojila ih je sudbina. 

- On je poput mene, u životu smo prolazili iste stvari. Dobar je prijatelj i stalno mi daje poljupce – kaže dječak koji je ubrzo nakon udomljenja Barneyu dao ime Zero. Iako je u početku bio sramežljiv,sada je Marikov najbolji prijatelj.  

– Uvijek je tu kada ga Marik treba. Zahvaljujući njemu moj sin više se kreće i poput vršnjaka uživa u svojim hobijima. Zero se svim silama trudi da Marik zaboravi na svoje probleme - kaže Marikova majka.

Ovim putem još jednom pozivamo vas da budete odgovoran vlasnik ljubimca, a mislite li to tek postati pozivamo vas da udomite psa ili mačku. Ovo je samo jedan od primjera da napuštenim životinjama ništa ne nedostaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana