Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

Prestižne titule 'najljepšeg psa izložbe' odlaze u Donju Zelinu!

Prestižne titule 'najljepšeg psa izložbe' odlaze u Donju Zelinu!
10

Najviše razloga za veselje imaju vlasnici psa neobičnog imena Chic Choix Adrenalin Rush koji je oba dana osvojio prestižnu titulu najljepšeg psa izložbe ( Best in show)

VIDEO

Završio je  'Zagreb spring show, međunarodna izložba pasa koja se od petka do nedjelje održavala u Zagrebu, a organizirao ju je Hrvatski kinološki savez.

Središnji događaji, dvije odvojene CACIB izložbe na kojima se za titule hrvatskih ili međunarodnih prvaka u ljepoti borilo oko 1500 pasa iz 25 država održane su u subotu i nedjelju. 

Najviše razloga za veselje imaju vlasnici iz Donje Zeline čiji je pas  neobičnog imena Chic Choix Adrenalin Rush oba dana osvojio najprestižniju titulu 'najljepšeg psa izložbe' (Best in show).

- Presretni smo zbog osvajanja titula, pogotovo jer smo ih osvojili na zagrebačkoj izložbi koja je zbog organizacije cijenjena među europskim izlagačima - rekao nam je  Nikola Smolić koji je zajedno s Jasnom Matejčić suvlasnik psa. 

Dodaje kako uz neobično 'kinološko ime' pas ima i obično. Riječ je o Rossu, mužjaku u Hrvatskoj manje popularne pasmine Lasa Apso, starom šest i pol godina koji je naviknut na izložbe na koje s stankama odlazi od malena. Osim zagrebačkih titula ističe 'Helsinki winner'  osvojenu 2011. godine u Finskoj, državi u kojoj Ross također povremeno živi kod finskih suvlasnika.

 U subotu su mu na postolju društvo pravili drugoplasirani oštrodlaki foksterijer iz Brazila i trećeplasirani bulmastif iz Italije.  Drugog dana izložbe prvak je ostao isti samo se promijenila pratnja. 

Uz već spomenutog psa iz Brazila koji je ovaj put osvojio treće mjesto, društvo mu je pravio dalmatinski pas Dalmino Voodoo Vision u vlasništvu Željke Halper Dražić.

Pobjednike po kategorijama možete pogledati OVDJE, a od statistika bi izdvojili: 

TOP 5 PASMINA ( po broju izloženih pasa)* 

1. Američki stafordski terijer 

2. Njemačka doga  

3. Zlatni retriver 

4. Tornjak  

5. Labrador Retriver 

 * Hrvatski kinološki savez

TOP 5 DRŽAVA ( po broju izlaganih pasa)*

1. Hrvatska 

2. Italija 

3. Austrija 

4. Slovenija 

5. Mađarska 

 * Hrvatski kinološki savez

Spomenimo da je u petak održana još jedna izložba. Riječ je o 'Specijalnoj izložbi devete FCI grupe' u koju padaju psi poput francuskih buldoga, maltezera, bišona,mopseva, pekinezera i mnogih drugih.

Osim natjecateljskog dijela programa posjetitelji su mogli vidjeti pokazne vježbe spasilačkih, policijskih i vojnih pasa, ali i informirati se o udomljavanju  napuštenih pasa. 

Jedino su 'zakazali' prodavači hrane i opreme za pse kojih je prema riječima višegodišnjih posjetitelja izložbi bilo manje nego na izložbi održanoj krajem prošle godine.

Osim krize glavni razlog je što se paralelno s  zagrebačkom u Birminghamu održavao Crufts  2013. najveća europska  izložba pasa na kojoj je sudjelovalo čak 22 tisuće psećih šampiona koji su očito bili zanimljiviji prodavačima 'psećih brendova'. 

Isti, kao i svi natjecatelji nezadovoljni proljetnim rezultatima novu priliku imaju u studenom. Zagreb je tada domaćin nove izložbe na kojoj će se najboljim psima dijeliti pozivnice za Crufts 2014.

 Fotogaleriju s proljetne izložbe pasa  možete vidjeti OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom