Ljubimci

Komentari 170

Nepoznati trovač u Maksimiru otrovao 12 pasa, četiri uginula

Nepoznati trovač u Maksimiru otrovao 12 pasa, četiri uginula

Primjetite li bilo što sumnjivo na svom ljubimcu ne čekajte već odmah otiđite veterinaru jer ako se radi o težim trovanjima najčešće kao vlasnik ne možete ništa

Ljudi koji imate pse ne idite u Maksimir jer danas je po cijelom parku postavljen opasan otrov za kojeg nema protuotrova. 

Upozorenje je to koje kruži Facebookom. U upozorenju piše: Dovoljno je da pas samo udahne otrov ili da ga vi doma donesete na cipelama! Uginulo je već četiri pasa, a osam njih bori se za život! 

Na Radio Sljemenu su emitirali informaciju potvrđenu s Klinike za unutarnje bolesti Veterinarskog fakulteta koja je nakon nekoliko zaprimljenih pasa s tog područja  upozorila kako postoji utemeljena sumnja da se na maksimirskoj livadi, nasuprot KB Dubrava, nalazi rasuta tvar otrovna za životinje.

Slučaj je prijavljen policiji i veterinarskoj inspekciji, a dok se situacija ne smiri pozivamo vas na oprez. Ako ne možete izbjeći šire područje Parka psa obavezno vodite na 'lajni'  i budite oprezni.

Primjetite li bilo što sumnjivo na svom ljubimcu odmah otiđite veterinaru jer ako se radi o težim trovanjima najčešće kao vlasnik ne možete ništa.

Neki od simptoma trovanja psa su: povraćanje, mekana stolica, grčenje mišića i dezorijeniranost. 

Podsjećamo da se sličan scenarij dogodio prije tjedan dana u Splitu o čemu smo pisali OVDJE