Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Wellness & Grooming: Zdrava i prirodna njega vaših ljubimaca

Wellness & Grooming: Zdrava i prirodna njega vaših ljubimaca
13

Šamponi za pse neprovjerene kvalitete i agresivne ampule i ogrlice za zaštitu od nametnika kod psa mogu izazvati alergijske reakcije i druge probleme s kožom

VIDEO

Zdravi pristup njezi pasa nije novina u svijetu,ali kod nas rijetki koriste prirodnu kozmetiku za njegu koja je iznimna i dugoročno jednako važna kao i zdrava prehrana naših ljubimaca.

 Upoznajmo se! Ja sam, Antonia i bavim se njegom pasa.Volim pse i ljubav prema njima uvjetovala je da želeći im dobro,pokušam biti učinkovita i pridonesem njihovoj kvalitetnoj njezi kao preventivi mnogih kožnih oboljenja koja su najčešće uzrokovana kemijskim sastavom kupki i šampona .

Aromaterapija kao alternativa

Ako koristite šampon koji nije provjerene kvalitete možete narušiti pH kože psa i izazvati alergijske reakcije blažeg oblika(crvenilo i perut) potom na takvu kožu stavljate ampule i ogrlice za zaštitu od nametnika koje su po sastavu agresivne nakon čega krene val alergijskih reakcija seboreja,gubitak pigmentacije kože i dlake,kraste,rane na koži,otekline itd.

Francuski model aromaterapije danas je rasprostranjen u svim državama suvremenog svijeta.Koža psa je tanja od ljudske te je aromaterapija u svakom slučaju prirodnija i sinergijski djelotvornija alternativa u liječenju pasa za razliku od mnogih komercijalno dostupnih proizvoda i lijekova.

Molekule eteričnih ulja prolaze kroz folikule dlaka,koje sadrže sebum koji je relativno srodan eteričnom ulju.Kroz sebum se dalje difuzijom prenose u krvotok te do organa zbog toga treba obratiti pažnju čime tretiramo ljubimce.Koliko im možemo pomoći toliko im možemo i naškoditi svojim nepromišljenim postupcima.

Sve više pasa imaju alergijske reakcije kojima se ne zna uzrok.

Tvrdim da je njega psa agresivnim šamponima i hranjenje brzom hranom (neprovjerene kvalitete koja nam je financijski pristupačnija) pogubna za pse.

Psi koji dolaze u naš salon i tretiraju se  BIO kozmetikom te koriste prirodnu zaštitu protiv nametnika nemaju alergije!

Psi koji se hrane provjerenom, kvalitetnom hranom i kojima pripremamo i zdrave, svježe obroke manje obolijevaju,imaju lijepu dlaku i ne znaju za alergije.

Agresivna zaštita protiv nametnika nije samo štetna za naše ljubimce nego i za nas same i za djecu.Nakon svakog kontakta sa ljubimcem  potrebno je oprati ruke i izbjegavati dirati lice i oči.

Danas naši psi spavaju često u našim krevetima,a mi ne peremo ruke nakon svakog kontakta.Računamo na to da su čisti,da ih njegujemo i opuštamo se zanemarujući činjenicu da su mnogi psi alergični na razna sredstva za zaštitu od nametnika i da isto tako možemo biti i mi i naša djeca.

Postavlja se pitanje, na što su djeca alergična na dlaku psa ili nešto sasvim treće?!

Zaštitimo naše ljubimce te tako zaštitimo i našu djecu i sebe same.

Dobro došli u svijet ljepote i blagostanja,naši prijatelji zaslužuju najbolje,a mi to nudimo za njih i vas.Kozmetika je registrirana u Francuskoj i na EU razini te kao takva odobrena od Ministarstva zdravstva prema odredbama industrijskog vlasništva.

Veterinari diljem svijeta su rekli; Love has a name DOG WELLNESS.

 Kako su nam najčešći klijenti štenci,mladi i razigrani psi te stari psi osmislila sam pakete prilagođene njima:

Wellness Junior

U potpunosti je prilagođen mladim psima,osobito onima koji dolaze na svoje prvo uređivanje.

Kroz igru i nježan pristup,pas se upoznaje s salonom za uljepšavanje i opušteno prolazi kroz tretman.

Wellness Senior

Osmišljen je za pse u godinama kada im je potrebno više pažnje i posebna njega.

Stariji psi su jako osjetljivi i zahtijevaju češće kupanje,a samim tim i blažu kozmetiku.

Tempo ovog tretmana prilagođen je tim uvjetima;bez stresa i s puno nježnosti pobrinut ćemo se  da Vaš senior zadovoljno izađe iz našeg salona.

Wellness tretman uključuje:

Mirisna kupka (10 vrsta šampona na raspolaganju koja se biraju ovisno o stanju dlake i kože psa),hranjiva maska(više vrsta na raspolaganju), masaža,regenerator za hidrataciju dlake, sprej za sjaj, krema za zaštitu jastučića (minerali mrtvog mora),čupanje dlaka iz uha,rezanje noktiju,čišćenje očiju i ušiju,protein svile/silikon za zaštitu dlake od vanjskih utjecaja,jojoba sprej  Anti UV B filter te moderna frizura Makeover ili samo održavanje(skraćivanje dlake oko okica,šapica te ispod repa).

A dok se pas igra i opušta,vlasniku ćemo objasniti sve o njezi dlake,kako ju i kojim preparatima pravilno održavati,čime te kako pravilno četkati.

Opširnije o zdravom pristupu njezi pasa te fotografije pasa prije i poslije tretmana možete pratiti na Facebook stranici  Wellness & Grooming by AntoniaDora Mendes

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume