Obavijesti

Borba protiv alergije: ljutom travom reci zbogom alergijama

Borba protiv alergije: ljutom travom reci zbogom alergijama
1

Počinje pokojim kihanjem, nos krene polako curiti, ali istovremeno se i začepi tako da brisanju nosa nema kraja - ne bi vam pomoglo ni da stavite tampone u nos.

Kihanje postaje sve jače, osoba ima osjećaj kao da teže dolazi do zraka i da ne može duboko udahnuti jer će se ugušiti što postaje sve naglašenije prema vrhuncu alergijskog napadaja. U međuvremenu oči sve više suze i teško je gledati, a grlo peče od količine zraka koja stalno prolazi dišnim putevima. Organizam pati i postaje sve umorniji kako je napadaj jači pa nije rijetko da osobe nakon alergijske epizode padaju s nogu od umora i odmah zaspu.

 Zvuči grozno, je l’da? Ovakav scenarij proživljavaju svi oni koji imaju alergiju s reakcijom u dišnim putevima. Ima mnogo popularnih načina rješavanja alergije, a među njima su posebno inventivne one alternativne. Od toga da će akupunturne igle postepeno izbiti alergiju, pijenje ‘finog’ gorkog čaja od koprive, korištenje ulja crnog kima ili miješanje još gorkijeg zelenog praha indijske biljke Neem u toplim tekućinama dugoročno riješiti alergiju nema prevelike nade. Koncepti poput ispiranja nosa, inhaliranja vodenih para s esencijalnim uljima lavande, limuna ili čajevca, te herbalnih sprejeva mogu djelovati dobro u trenutku alergijskog napadaja, no time se ne gradi imunitet za buduće epizode.

Farmaceutski lijekovi nisu savršena metoda, ali većina alergičara će vam reći da ne mogu zamisliti život u sezoni alergija bez njih. Mora ih se konstantno uzimati, neki od njih imaju i lagane nuspojave, ali djeluju. Na listi ‘najpopularnijih’ antihistaminika nalaze Aerius, Allegra, Belodin, Claritin, Decortin, Nasonex i Telfast. ‘Iskusni’ alergičari zasigurno mogu iskomentirati svaki od tih lijekova jer su ih vjerojatno sve i probali tijekom svog ‘alergijskog vijeka’, tražeći rješenje za muku kroz koju prolaze godinu za godinom.
Bez Dopunskog zdravstvenog, lijekovi nisu jeftini  za redovitu upotrebu tijekom sezona alergija, što je zapravo pola godine. Zaštita imuniteta košta poprilične novce.
Ukoliko imate problem s alergijama, pomozite si i smanjite troškove ugovaranjem dopunskog zdravstvenog osiguranja online na kompare.hr

Pročitajte više vijesti u specijalu Vodič kroz osiguranja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.