Obavijesti

Međunarodna konferencija IMRA 2013. u Zagrebu

Međunarodna konferencija IMRA 2013. u Zagrebu
3

Na konferenciji koja će se održati 16. i 17. svibnja se očekuje više od 60 uglednika iz akademskog i poslovnog svijeta, iz više od 35 zemalja svijeta

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba sutra će svečano otvoriti uglednu međunarodnu konferenciju IMRA 2013 “Menadžment u globalnome povezanom svijetu“. Konferencija će se održati u četvrtak i petak, 16. i 17. svibnja u hotelu Westin, u organizaciji  Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a) i znanstveno-istraživačke organizacije International Management Research Academy  (IMRA) iz Londona. Tijekom dva dana Zagreb će ugostiti više od 60 uglednika akademske i poslovne javnosti iz 35 zemalja svijeta.

Među istaknutim predavačima na konferenciji sudjeluju: Benoit Galichet, magistar mehaničkog inženjeringa koji je radio kao projektni menadžer i voditelj proizvodnje u cementnoj industriji, Don Hudspeth predsjednik i dekan Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a) s iskustvom u industriji hrane i komercijalnom bankarstvu, Scott Lee profesor financija na Lee Business School u Las Vegasu, Ernie Stark uvaženi predavač na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju i stručnjak u području ljudskih resursa, Paurav Shukla profesor marketinga luksuznih brandova Sveučilišta u Glasgowu, Bernadett Köles i Peter Nagy ugledni stručnjaci psihologije, Balakrishnan Kondath profesor i konzultant strateškog menadžmenta, Tibor Vörös stručnjak za menadžment znanja, strateško upravljanje, business intelligence i informacijske sisteme te Gerry Simons stručnjak za međunarodnu ekonomiju, gospodarski razvoj i industrijsku organizaciju. 

Predavači koji predstavljaju Hrvatsku na konferenciji su: Daria Mateljak stručnjakinja odnosa s javnošću te korporativnih i državnih odnosa, Boris Golob ekspert u inovacijskim metodologijama i strategijama komercijalizacije, Dino Butorac projektni menadžer te Majda Tafra profesor korporativnih komunikacija.

Izlaganja sudionika na konferenciji IMRA 2013 obuhvatit će razne aktualne teme sagledane u kontekstu globalnoga povezanog svijeta: inovacije, komunikacije i korporativni identitet, strateški izazovi, menadžment rizika, politička pitanja, izazovi menadžmenta, organizacijski i financijski izazovi, prilike za visoko obrazovanje te brandiranje i maloprodaja. U sklopu programa konferencije, za četvrtak, 16. svibnja planirano je i održavanje okruglog stola na temu „Poslovanje i visoko obrazovanje u umreženome svijetu: Izazovi i prilike“.

Grad Zagreb odabran je za domaćina nakon Londona, u kojem je održana prošlogodišnja konferencija te prethodi New Yorku, u kojem se planira IMRA 2014. Koliko je ovo događanje važno za Hrvatsku ističe jedan od glavnih govornika konferencije, Shawn Sturgeon, prodekan za nastavu Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju: „Velika je čast za Hrvatsku, kao i za našu visokoobrazovnu ustanovu, što imamo priliku ugostiti velik broj uglednika iz cijeloga svijeta. Skorim ulaskom u Europsku uniju Hrvatska širi svoje tržište, ova konferencija informirat će nas o najnovijim trendovima iz ekonomije i menadžmenta te ukazati na izazove i prilike koje nas očekuju u globalnoj borbi za potrošače“.

Cilj Međunarodne konferencije IMRA 2013 jest omogućiti konstruktivnu raspravu te promicati suradnju i stvaranje veza između akademske zajednice i praktičara iz različitih područja ekonomije i menadžmenta kako bi se unaprijedilo strateško upravljanje u globalno povezanoj ekonomiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao