Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: Shutterstock
ISPROBALI SMO!

Amo Essere Eccellente: Vrhunski proizvodi iznimne kvalitete dostupni i u Hrvatskoj

Talijanska kuhinja je jednostavna, puna lokalnih, svježih namirnica i laganih okusa. Na tisuće je slatkih i slanih jela koja bi vrijedilo isprobati, a za početak vam donosimo tri recepta s vrhunskim namirnicama Amo Essere Eccellente

Sadržaj donosi: Eurospin

Na mnogim internetskim stranicama ljudi glasaju i biraju najbolju kuhinju na svijetu. Da ne izdvajamo sve adrese koje se bave tim pitanjem, koncentrirajmo se danas na uvjerljivog pobjednika na svim tim internetskim adresama. Što mislite, o kome je riječ? 

Najbolja kuhinja na svijetu pripada našim susjedima - Talijanima!

A je li razlog prožimanje okusa, brzina pripreme svih njihovih jela, mogućnost kombiniranja... Tko će to točno znati?! No izgleda da su Talijani "uboli" idealne omjere u svim okusnim kombinacijama, koje odgovaraju većini ljudi na svijetu.

Tu činjenicu potvrđuju i visokokvalitetni certificirani proizvodi Amo Essere Eccellente koje smo imali zadovoljstvo isprobati. Premium proizvodi zaštićenog podrijetla zadovoljit će potrebe i onih najzahtjevnijih kupaca koji prate podrijetlo sirovina i metode njihove obrade.

Italija – kraljica jednostavnosti

"La vita è bella", čini se kad gledamo susjede. A to se odnosi i na kuhinju. Treba nam samo malo al dente tjestenine, malo dobrog maslinovog ulja, češnjaka, još ako je koja dobra kobasica ili pršut – to je to!

Dobar umak od rajčice, tjestenine nevjerojatno punog okusa, deserti... Talijani su doktorirali na uživanju u okusima, a mediteranski uvjeti života nude im plodove i arome, kojima ne treba puno obrade da bi dali najbolje od sebe. Naši susjedi znaju kako raditi s takvim jednostavnim namirnicama i izvući iz njih najbolje uz minimalne dorade i obrade.

Najbolji primjeri za to su kobasica s mesom divlje svinje, kobasica cacciatore i porchetta toskana Amo Essere Eccellente, proizvodi punih i nezaboravnih okusa.

Jedan od razloga omiljenosti talijanske kuhinje sigurno je i lakoća koja ostaje iza njihovih jela. Upravo zato ta je kuhinja česti ljetni izbor – od hladnog do toplog, sve je brzo gotovo, izvanredno ukusno i ne ostavlja težinu u želucu. Nije na odmet reći ni da je tjestenina poželjna i nakon treninga zbog brzog vraćanja energije, pa je i to svakako plus! 

U duhu najbolje talijanske gastronomije

Nova Eurospinova robna marka Amo Essere Eccellente premium je linija proizvoda posvećena gastronomskoj izvrsnosti, a mi smo se odlučili ubaciti neke od novih proizvoda u tri lagana ljetna recepta koji su gotovi za samo 30-ak minuta; hrskave bruschette s pršutom i rajčicama, tart od rajčice s lisnatim tijestom i špagete arrabbiata.

Ljetne bruschette s pršutom i rajčicom

Sastojci: 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava, narežite ciabattu na kriške debljine 1,5 cm. U posudici pomiješajte maslinovo ulje i češnjak, a potom smjesom premažite kruh. Poredajte kriške na lim za pečenje, koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite dok kruh ne poprimi zlatnu boju. 

Kad je kruh gotov, posložite po njemu komadiće mozzarelle i po 1-2 tanke kriške pršuta, na pola kriški, a na ostale posložite četvrtine cherry rajčica te ih još jedanput zalijte tankim mlazom maslinova ulja. Kad ste posložili sve bruschette, pažljivo ih poprskajte maslinovo ulje, na kraju na svaki stavite 1-2 lista bosiljka i idealan ljetni obrok je spreman! 

Jednostavni tart s rajčicama

Sastojci: 

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U odgovarajući lim za pečenje posložite lisnato tijesto. U posudici pomiješajte rajčice, maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak i luk. Posložite smjesu na tijesto te stavite u pećnicu da se peče između 20 i 30 minuta dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. 

Špageti arrabbiata s twistom

Sastojci:

Priprema: 

Skuhajte špagete u većem loncu al dente. Kad su gotove, ocijedite ih i stavite sa strane. Sačuvajte šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu za podlijevanje umaka koji ćete pripremiti. Sitno narežite češnjak i popržite na laganoj vatri na maslinovu ulju.

Dodajte sitno narezane ljute papričice (ovisno o osobnom ukusu) i nekoliko puta okrenite na tavi. Dodajte potom narezane kockice kobasica te okrenite koji put dok ne puste malo arome u ostatak smjese. Ubacite pelate te kuhajte nekoliko minuta dok sve ne počne krčkati. Dodajte i vode u kojoj ste kuhali tjesteninu te pustite da se sve lijepo poveže na nekoliko minuta.

Kad je sve gotovo, ubacite špagete i nježno promiješajte da svaki špaget bude umotan u umak. Tek kad je porcija poslužena, u tanjuru naribajte parmezan. Obrok je spreman, dobar tek!
 

Sadržaj donosi: Eurospin

Komentari 0
Zima, vrhunska glazba i dobra vibra: Podnevni doček nove godine koji morate doživjeti
Svi u Vrbovsko

Zima, vrhunska glazba i dobra vibra: Podnevni doček nove godine koji morate doživjeti

Samo oko sat i pol vožnje od Zagreba, na gradskoj tržnici u Vrbovskom, 31. prosinca od 10 do 16 sati odvija se dobro poznati doček, koji iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja.
Alen Vitasović: Sinoć u Poreču je bio moj posljednji nastup
NAJAVIO KRAJ GLAZBENE KARIJERE?

Alen Vitasović: Sinoć u Poreču je bio moj posljednji nastup

Pjevač je Facebook objavom potaknuo nagađanja o kraju karijere. Obožavatelji i kolege odmah su reagirali porukama podrške i molbama da ne odustaje
Veliki tjedni horoskop: Ribe će se zaratiti sa šefom, Škorpionu će dosaditi sadašnji imidž...
OD 14.12. DO 20.12.

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se zaratiti sa šefom, Škorpionu će dosaditi sadašnji imidž...

Zvijezde nam ovog tjedna donose zanimljive obrate, dok će neki znakovi napokon uhvatiti dobar poslovni ritam, drugi će se suočiti s emotivnim previranjima i potrebom za promjenama