Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: Sajema
NEMOJTE NASJESTI

Budite pažljivi: Ovo su neke od najčešćih prevara koje se događaju s nekretninama

Industrija nekretnina jedan je od najbrže rastućih sektora na svijetu. Međutim, usporedno s tim u porastu su i nekretninske prevare. U nastavku navodimo neke od najčešćih, kao i načine zaštite od njih

Sadržaj donosi: Shopaj24

Bez obzira na to jeste li kupac, prodavač, najmodavac ili najmoprimac, zajedničko vam je to da, nažalost, možete postati žrtva prevare s nekretninama. Prema nekim statistikama, prevare s nekretninama rastu istom brzinom kao cijene nekretnina. FBI-jevo Izvješće o internetskom kriminalu u 2022. godini zabilježilo je više od 350 milijuna dolara šteta, što je povećanje od 64% u odnosu na godinu ranije.

Kriminalci su danas sve kreativniji i lukaviji. Zato budite oprezni, naoružajte se strpljenjem i pazite kome vjerujete.

'Predobro da bi bilo istinito'

Jedna od najčešćih prevara s nekretninama su lažni oglasi. Prevaranti vrlo lako na internetu mogu stvoriti lažne oglase za najam ili prodaju koristeći legitimne pojedinosti i fotografije o nekretnini koja je već oglašena. Najlakši način da utvrdite je li riječ o stvarnim oglasima je da provjerite fotografije s uglednim agencijama za nekretnine. Osim toga, oglasi koji su lažni vjerojatno neće imati važne i potpune informacije o nekretninama i njihovim vlasnicima. Izbjegavajte oglase koji nemaju podatke o kontaktu vlasnika, ali i one s cijenom koja je preniska u odnosu na trenutno tržište.

The,Guy,Is,Upset,By,A,Bad,Deal.,The,Man

Kako biste se dodatno zaštitili, uvijek fizički pregledajte svaki dio nekretnine za koju ste zainteresirani. Prošećite, pogledajte sve prostorije i procijenite stanje nekretnine. Savjetujemo vam i da, kad god je moguće, svoje nekretnine tražite putem licenciranih agencija za nekretnine, poput agencije Starling d.o.o., koja je, nakon dugogodišnjeg rada s nekretninama u različitim okruženjima, odlučila hrvatskom tržištu ponuditi novi pristup kupoprodaji nekretnina, koji se zasniva na načelima izvrsnosti poslovanja razvijenog zapadnog tržišta. Cjelokupnu ponudu nekretnina možete pogledati na Shopaj24.

Plaćanje unaprijed kao upozorenje

Uobičajena taktika koju koriste prevaranti u vezi s nekretninama uključuje traženje plaćanja unaprijed. Nikad ne šaljite novac prije nego što temeljito provjerite autentičnost transakcije. Ispravne transakcije trebale bi uključivati odgovarajuću dokumentaciju, poput vlasničkog lista, i sigurne kanale plaćanja. Ako se odlučite na određeni stan ili kuću, a prodavatelj, primjerice, nema potrebne papire, to bi mogao biti "crveni alarm". Neki će prevaranti obećati da će poslati odgovarajuću dokumentaciju tek nakon što kupac pošalje neki iznos novca ili financijske podatke.

Young,Angry,Couple,Of,Cheated,Investors,Holding,Papers,Arguing,With

Upozorenje da nešto nije u redu može biti ako s druge strane osjetite pritisak -  no uvijek budite strpljivi i provjerite je li sva potrebna dokumentacija dovršena prije bilo kakvog plaćanja. Dobro je znati da pritisak nikad nećete osjetiti ako angažirate iskusne agente za nekretnine, kao što su u agenciji Extra Nekretnine Grupa d.o.o. Riječ je o tvrtki čiji je cilj fokusirati se na potrebe i očekivanja klijenata, biti uvažen i poželjan partner te svojim profesionalnim pristupom i iskustvom pružati najbolju moguću uslugu, uz ljubaznost i partnerski odnos. Njihovu ponudu nekretnina za prodaju ili najam možete pogledati na Shopaj24.

Elektroničke prevare

Posljednjih godina sve su češće elektroničke prevare. Do elektroničke prevare dolazi kad netko presretne e-poštu između kupaca stanova, prodavača i agenata za nekretnine te kad prevaranti navedu kupce da koriste lažne upute za bankovnu transakciju kako bi preusmjerili novac na svoje račune. Zato uvijek telefonom ili, još poželjnije, osobno provjerite upute za transakciju kod svog agenta za nekretnine ili stvarnog vlasnika prije slanja novca.

Businessman,Is,Refuses,To,Accept,Banknote,Money,And,Terms,Of

Uvijek 'pušite i na hladno'

I na kraju ne zaboravite - oprez, ali i stručnost, ključni su faktori u izbjegavanju nekretninskih prevara. Nikad ne donosite odluke pod pritiskom i uvijek se posavjetujte s pouzdanim izvorima, kao što su licencirane agencije za nekretnine koje imaju dobar ugled i iskustvo u industriji, poput Starling d.o.o. i Extra Nekretnine Grupa d.o.o.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Troškovi, kilometraža i održavanje: Isplati li se danas uopće kupnja automobila?
JESTE LI ZA ILI PROTIV?

Troškovi, kilometraža i održavanje: Isplati li se danas uopće kupnja automobila?

Od redovitog održavanja do troškova goriva i neočekivanih popravaka – sve je to cijena posjedovanja osobnog automobila. Istražili smo različite troškove kako bismo odgovorili na pitanje isplati li se danas kupnja automobila

Antički kuhinjski izazov: Pripremili smo jedan od najstarijih recepata s piletinom
'Za prste polizati'

Antički kuhinjski izazov: Pripremili smo jedan od najstarijih recepata s piletinom

Iako je danas mnogima omiljena namirnica i moguće ju je pripremiti na razne načine, zanimalo nas je postoji li najstariji zabilježeni recept s piletinom. Uspjeli smo ga pronaći te smo se upustili u izazov i napravili ga prema originalnom receptu
Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta
OLAKŠAJTE SEBI KUHANJE

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta

Da biste mogli uživati u lijepom vremenu, pronašli smo recepte koji se spreme za čas, a uključuju gotove namirnice iz limenki. Pritom želimo istaknuti da hrana u limenkama ne sadrži konzervanse i jednako je zdrava kao zamrznuta