Native sadržaj

Komentari 0

Digitalizacija dokumenata: Evo kako se uspješno riješiti puste papirologije i starih registratora

Digitalizacija dokumenata: Evo kako se uspješno riješiti puste papirologije i starih registratora

Trendovi održivog načina poslovanja u velikom su jeku, a sve više firmi počinje poduzimati korake kako bi bili u korak s vremenom. Digitalizacija mnogima olakšava poslovne procese, pa je pravo vrijeme da se i vi odlučite za promjenu

U svijetu u kojem su promjene dio svakodnevice ubrzano se mijenjaju i naše potrebe. To posebno osjete nove tvrtke, koje sad imaju priliku funkcionirati znatno brže i učinkovitije, i to zahvaljujući digitalnim mogućnostima, programima i aplikacijama.

Osim toga, globalna intencija da se građani i kompanije što više digitaliziraju i prebace na poslovne digitalne platforme danas je "must have" proces, a korištenjem takvih rješenja firme osiguravaju konkurentsku prednost radeći bolje, brže i jeftinije. Digitalni alati osmišljeni su upravo kako bi olakšali poslovanje, no za svaku je promjenu potrebno vrijeme prilagodbe, ali i edukacija.

Prošlo je vrijeme čekanja u redovima

Hrvatska danas napreduje u digitalizaciji svojih usluga, što dokazuje to da sad gotovo sve zahtjeve koje imamo prema javnim tijelima rješavamo putem e-Građana, umjesto odlaskom u općinu, na sud ili u matični ured. Papiri postupno postaju digitalni, online, i pristupamo im sa svojih računala, što se donedavno činilo nemogućim. Mnoge firme trebaju razmišljati o načinu čuvanja dokumenata. Da biste ih digitalizirali, bilo da ste privatna ili pravna osoba, imate obrt ili tek pokrećete neki oblik poslovanja, na raspolaganju vam je nekoliko opcija.

Document,Management,System,(dms),In,Addition,To,Digitization,And,Process

Digitalizacija dokumentacije dostupnija je više no ikad prije, a ako ste godinama čuvali svoje vrijedne papire i dokumente u registratorima te tu praksu želite promijeniti, u Fini možete naručiti uslugu skeniranja, tj. digitalizacije, velike količine dokumenata. Djelatnici Fine dolaze po vaše dokumente, skeniraju ih i indeksiraju (ako je to želja klijenta), a po potrebi ih možete i arhivirati

Online arhiviranje i za građane

Digitalizacijom svojih usluga Fina je uvelike olakšala poslovanje mnogim tvrtkama u Hrvatskoj. Svi se dokumenti mogu čuvati, odnosno pohraniti u izvornom obliku, pa tako i elektronički. Digitaliziranoj dokumentaciji možete pristupiti putem Web arhiva, tj. putem interneta, Prijenosnog arhiva (na disku, CD-u ili DVD-u) ili putem cjelokupnog rješenja e-Arhiv. Fina e-Arhiv servis je koji omogućava arhiviranje svih oblika digitalnih i naknadno digitaliziranih poslovnih dokumenata.

Erp,,Document,Management,Concept,With,Icons,On,Virtual,Screen

Dokumenti se mogu klasificirati te se opisnim podacima i hijerarhijskom strukturom može upravljati, odnosno mogu se složiti prema prioritetima. Ovaj je servis namijenjen poslovnim subjektima koji su prešli na digitalno poslovanje, onima koji tek prelaze, ali i svima onima koji imaju potrebu čuvanja dokumentarnog i arhivskoga gradiva. Građani koji žele sačuvati osobnu dokumentaciju također mogu koristiti e-Arhiv.

Sigurno čuvanje dokumentacije

Dokumenti u e-Arhivu dodatno se osiguravaju e-Potpisom i vremenskim žigom. Pomoću e-Potpisa dokazuju se identitet potpisnika i integritet potpisanog dokumenta, a vremenskim žigom ostvaruje se potvrda neovisnog vremena nastalog dokumenta, kao i njegova dugoročna nepromjenjivost. Ako se odlučite za digitalizaciju dokumenata, FINA Validator još je jedna usluga koja može biti korisna. Ovaj servis provjerava elektronički potpis i/ili pečat vaših suradnika te sprečava potencijalne neugodnosti.

Logo,Icon,Immune,System,Protecting,Documents,In,The,Hands,Of

Namijenjen je svima koji primaju elektronički potpisanu i/ili ovjerenu dokumentaciju te svima koji žele provjeriti valjanost svojih ili primljenih dokumenata. Tako se, uz skeniranje i arhiviranje, proces digitalizacije zaokružuje provjerom valjanosti dokumenata, zbog čega možete biti sigurni da su vaši dokumenti na pravome mjestu. Dodatna vrijednost svega ovoga je u tome što ste istodobno unaprijedili svoje poslovanje i učinili ga efikasnijim.

24sata