Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 19
Foto: Sajema
PRIPREME ZA SEZONU

Efektno i isplativo: Ovo su zlatna pravila za uređenje apartmana i kuće za odmor

Osim lokacije, cijenu najma apartmana ili kuće za odmor diktira lijep izgled nekretnine, ali i dodaci koji dolaze uz smještaj. U nastavku pročitajte kako podignuti kvalitetu nekretnine na višu razinu i time osigurati višu cijenu najma

Powered by Shopaj24

Uređivanje ili preuređivanje nekretnine za najam ne mora biti stresno ako sastavite kvalitetan troškovnik i dobar plan kojeg se pridržavate. Za početak na ovo ulaganje nemojte gledati kao na trošak nego kao na investiciju. Ulaganjem u uređenje apartmana ili kuće za odmor porast će njihova vrijednost, pa ćete moći povisiti cijenu najma i više zaraditi. Ako niste sigurni što biste trebali renovirati, dobro je pogledati što nudi konkurencija te usporediti s onim što vi nudite.

Prođite kroz svaku prostoriju; raspored namještaja, ispitajte ispravnost uređaja, promotrite koje dodatke imate, odnosno nemate, a koji bi mogli ostvariti dodatnu vrijednost smještaja. Mapiranjem područja uređenja lakše ćete realizirati plan te ćete ostati u budžetu, što će rezultirati zadovoljstvom gostiju i većom zaradom. U nastavku donosimo nekoliko prijedloga i savjeta.

1. Kupaonica

U ovoj prostoriji čistoća bi trebala biti na prvome mjestu jer su održavani prostori gostima uglavnom najvažniji. Pri održavanju kupaonice naglasak treba biti na elementima poput daske za WC, drške tuša (pa i samog tuša ili kade), ogledala i sl. jer se nakon nekoliko godina mogu uočiti žutilo, naslage kamenca ili oštećenja, što ostavlja dojam da su nečisti. Zbog toga obavezno zamijenite ono što je dotrajalo.

Modern,Grey,Designer,Bathroom,With,Herringbone,Shower,Tiling

Jednako tako, razmislite o novoj boji zidova - svijetloplava, svijetlozelena ili čak smeđa izvrstan su odabir koje će vašoj kupaonici dati svjež izgled. Provjerite u kojem su stanju pločice i treba li ih dubinski očistiti ili ih je čak potrebno zamijeniti. Svakako pripazite na to da u vašoj kupaonici nema plijesni. Ono što još može utjecati na dobar dojam kupaonice jest miris. Očistite odvode i sifone te osigurajte mirisne uređaje koji će svako malo osvježiti prostor.

2. Kuhinja

Slično kao kod kupaonice, uređenje kuhinje ne mora uključivati renoviranje cijelog prostora jer postoje i drugi načini na koje možete urediti prostor bez ulaganja previše novca. Umjesto kupnje novoga kuhinjskog namještaja, stari namještaj možete obojiti u drugu boju i tako osvježiti izgled. Također, razmislite o rasvjeti jer dobro osvijetljene kuhinje ostavljaju mnogo bolji dojam, štoviše lijepa rasvjetna tijela prostoru mogu dati luksuzan izgled.

Wooden,Kitchen,Room,With,Dining,Table,And,Bar,Chairs,,Parquet

Zamjena radnih površina također može poboljšati izgled, ali i funkcionalnost ove prostorije, što uvelike poboljšava dojam gostiju. Ako imate dovoljno novca, nemojte oklijevati u kupnji novog uređaja, poput perilice posuđa. Također obratite pozornost na posuđe za jelo, pribor i sl., ali i na kuhinjske aparate - dotrajali uređaji ne ostavljaju samo loš dojam nego predstavljaju opasnost za goste.

3. Spavaća soba

Spavaća soba sinonim je za udobnost, ali i za odmor. Imajte na umu kako gosti odlaze na godišnji odmor da bi uzeli predah od svakodnevnog života i kako bi se opustili. Zato je krevet, odnosno madrac, vrlo važna stavka vašeg smještaja. Ako imate kvrgave, neudobne i prljave madrace - vrijeme je da ih zamijenite. Hoteli s više zvjezdica svoje madrace mijenjaju svakih tri do pet godina, no u manjim smještajima, poput apartmana, oni mogu izdržati malo dulje.

White,Pillows,Decoration,On,Bed,In,Bedroom,Interior

Dobra je praksa rotirati ih svaka tri mjeseca kako biste osigurali dosljednu razinu potpore i kontinuiranu udobnost. U objektima koje iznajmljujete samo tijekom sezone takva česta rotacija nije potrebna. Što se tiče jastuka, važno je znati kako oni sintetički, uz pravilno pranje, traju otprilike 18-24 mjeseca, a pernati mogu potrajati i do 36 mjeseci. Nastojte osigurati kombinaciju mekih i čvrstih jastuka kako biste mogli zadovoljiti različite sklonosti gostiju.

4. Eksterijer

Osim na interijer, svakako obratite pozornost na izgled eksterijera jer ovdje gost dobiva prvi dojam o smještaju u kojem će odsjesti. Dvorište mora biti održavano; trava pokošena, ograda obojena, fasada ne bi trebala biti oštećena, a betonske ploče očišćene. Cijenu najma, ali i punjenje smještajnih kapaciteta, zasigurno diže i postojanje bazena ili jacuzzija, posebice u kontinentalnim destinacijama.

The,Hot,Tub,Is,On,The,Terrace,Of,The,Cottage.

Imajte na umu kako ulaganje u bazen od 30-ak m2 iznosi malo više od 10.000 eura, a isto toliko košta održavanje na godišnjoj razini. No bazen podiže cijenu smještaja za 10 do 20 postoJacuzzi je malo jeftinija varijanta, a gosti ga itekako vole. Cijene variraju, no možete ga pronaći za 60.000 kuna. Uzmite u obzir da je obujam otprilike 1000 litara, a vodu treba promijeniti nakon svakoga korištenja. Staru vodu možete iskoristiti za čišćenje ili zalijevanje, primjerice travnjaka.

SHOPAJ24 novo je središnje mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Powered by Shopaj24

Komentari 19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang