Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0

Jednostavne ideje za stol koje možete isprobati ovog Uskrsa

Powered by Jamnica

Jednostavne ideje za stol koje možete isprobati ovog Uskrsa
2

Uskrs je pred vratima, pa je osim ukusnih delicija, vrijeme da isplanirate i dekoraciju za stol koja će oduševiti sve okupljene. Jednostavne i efektne ideje dat će vašem stolu pravi proljetni štih koji će se dugo pamtiti

Svaki uskrsni stol zaslužuje prigodnu dekoraciju, stoga vam donosimo nekoliko jednostavnih i kreativnih ideja kojima ćete ugodno iznenaditi sve prisutne. Ideje su dovoljno jednostavne da ih možete realizirati u svakom trenutku, a pomoći će stvoriti prekrasan uskrsni ambijent stola kakav ćete htjeti imati tijekom cijele godine. 

Ništa bez nadstolnjaka

Uskrsni stol najbolje će doći do izražaja poigrate li se pastelnim ili žarkim proljetnim bojama. Pritom glavnu ulogu u dekoraciji imaju nadstolnjak i podmetači za tanjure koji će sami po sebi istaknuti inače sasvim običan stol. Najbolje je imati bijeli stolnjak preko cijelog stola jer s njim možete kombinirati nadstolnjak i podmetače u bilo kojoj boji. Pritom, naravno, uzmite u obzir boju i uzorak tanjura kako bi se nadstolnjak i podmetači uklopili u cijelu priču. 

Ako nemate nadstolnjak u nekoj lijepoj proljetnoj boji, u tu svrhu mogu vam poslužiti til ili krep papir. Til skupite na nekoliko mjesta i privežite ukrasnom svilenom ili jutenom vrpcom, ovisno o dekoraciji koju ćete imati na stolu, a možete ga pustiti da pada s ruba stola na svakom kraju. Odlučite li se ipak za krep papir, presavijte ga tako da dobijete izgled nadstolnjaka koji odgovara obliku stola, a možete ga i izrezati tako da dobijete podloške ispod tanjura umjesto klasičnih podmetača. Na dužem stolu pravokutnog oblika najbolje će izgledati pravokutni nadstolnjak i podmetači, dok će okruglim ili ovalnim stolovima bolje pristajati okrugli ili ovalni nadstolnjaci. U istu svrhu mogu vam poslužiti ukrasne salvete ili tabletići. Budite kreativni jer će bilo što u ulozi nadstolnjaka podići cjelokupan izgled stola. 

Cvijeće i šarena jaja za središnji dio stola

Sad kada ste odabrali nadstolnjak, til ili nešto treće, dolazi vrijeme za dekoraciju središnjeg djela stola. No prije nego što krenete dalje, osvježite se i predahnite jer ste odradili najveći dio posla. 

Budući da je proljeće, cvijeće poput zumbula, božura, tulipana ili hortenzija dat će svjež izgled stolu, ali i prostoriji. Cvijeće možete staviti u jednu vazu ili više njih, ovisno o veličini stola, a za malo drukčiji dojam umjesto vaza možete koristiti obične prozirne staklenke koje će stolu dati poseban rustikalni šarm. Za bogatiji izgled oko grla staklenke možete ukrasnom ili jutenom vrpcom svezati mašnu. Želite li zaista iznenaditi obitelj ili goste, umjesto klasične vaze napravite onu od kupusa. Poveći svježi kupus izdubite tako da u sredinu možete smjestiti čašu. Čašu napunite vodom i u nju složite cvijeće tako da izgleda kao da je niknulo iz kupusa. 

Osim cvijeća, na uskrsnom se stolu mora naći pokoja pisanica, a ideja je pregršt. Budući da mnogi od nas nemaju previše vremena posvetiti se izradi kojekakvih dekoracija, košarica i ukrasnih pisanica, evo nekoliko jednostavnijih opcija. Na običan pladanj za kolače stavite malo dekorativne trave ili slame te na nju položite šarene ispuhane pisanice ili one od stiropora. Umjesto trave i stiropora poslužit će i izgužvani til, a želite li da se pisanice još više istaknu na stolu, posložite ih na etažer za kolače. Jednostavno i kreativno, zar ne?

Međutim, ako imate manji stol i nedovoljno mjesta i za cvijeće i za pisanice, jednostavno nabavite veću prozirnu staklenku poput onih za kekse (ili širu staklenu vazu) i napunite je pisanicama, a u središte utaknite cvijeće koje će iz njih izvirati. Pritom, kao i za nadstolnjake, vrijedi pravilo da će na dužim stolovima pravokutnog oblika najbolje izgledati dekoracija koja se proteže cijelom dužinom, dok će okruglim ili kockastim stolovima više odgovarati dekoracija na sredini stola. 

Dekoracija za tanjure

I zadnje, ali ne manje važno - ukrašavanje tanjura. Donosimo vam nekoliko primjera, a vi odaberite onaj koji vam najbolje odgovara. Na tanjur položite salvetu, a na nju tulipan - jednostavna i efektna ideja koja će vam uzeti svega nekoliko minuta vremena. Ako ipak ne želite cvijeće na tanjuru, na svaki stavite jednog čokoladnog zečića kojim će se okupljeni zasladiti nakon ručka. Možete tanjur ukrasiti i umjetnom slamom na koju ćete poslagati nekoliko šarenih pisanica ili se možete poigrati salvetama za koje vam inspiraciju donosimo u videu.

Pokretanje videa...

Jamnica 02:23

Naravno, ovo su samo neke od ideja koje vam mogu pomoći da ukrasite svoj blagdanski stol u duhu Uskrsa. Sve što trebate jest poigrati se spomenutim elementima dekoracije te pustiti mašti na volju. Kada završite s dekoriranjem stola, nastavite uživati uz Jamnicu koja zahvaljujući svojim prirodnim svojstvima blagonaklono djeluje na naš organizam. 

Powered by Jamnica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena
LJETO JURI PREMA NAMA

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena

Iako nas temperature šokiraju, ne treba sumnjati u jačinu ljeta koje je pred nama. A ako smo ponosni vlasnici bazena ili se spremamo to postati, ovo su proizvodi koji su potrebni da kupanje ovog ljeta bude uživancija
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...