Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 18
Foto: PR
JADRAN VS. ZAGORJE

Jesu li gužve i previsoke cijene postale sinonim za Jadran? Izbjegnite ih i posjetite Zagorje

Premda je ljeti naša obala san za svakoga, ovu sezonu sve više su obilježile previsoke cijene i već tradicionalne gužve. No ako još niste isplanirali svoj godišnji odmor, savjetujemo vam da zaobiđete Jadran i posjetite Zagorje

Sadržaj donosi: Shopaj24

Hrvatska obala dugo je bila sinonim za idealan ljetni odmor. Međutim, posljednjih godina mnogim Hrvatima koji žele posjetiti Jadran odmor na obali sve više postaje izvor frustracija. Svi znamo tu sliku - kilometarske kolone vozila koje se protežu duž naših autocesta. Dolazak na željenu destinaciju često zahtijeva strpljenje u vožnji tijekom vrućih ljetnih dana, a gužve u prometu mogu značajno produljiti putovanje i smanjiti radost dolaska na more. 

Isto tako, odlazak na plažu trebao bi biti opuštajući trenutak, ali sve češće suočavamo se s izazovom pronalaženja slobodnog mjesta za ručnik. Popularne plaže često su pretrpane turistima koji se tiskaju jedni uz druge, ostavljajući malo prostora za mirno uživanje na suncu i moru. Također, mnogi Hrvati se, posebno ove godine, žale na visoke cijene smještaja, hrane i usluga na jadranskoj obali. Restorani, kafići i trgovine podižu cijene tijekom ljetne sezone, a prosječnom Hrvatu troškovi takvog odmora mogu biti opterećujući za obiteljski proračun.

Premda su ove frustracije realnost današnjeg ljetovanja na obali, postoji alternativa koja može pružiti drukčiji odmor. 

Prepustite se zelenim brežuljcima

Ako ste umorni od nepreglednih kolona vozila, pretrpanih plaža i skupih restorana, vrijeme je da otkrijete skriveni dragulj naše zemlje - Zagorje. Ovaj slikoviti krajolik, nedaleko od Zagreba, nudi mir, opuštanje i bogatstvo prirodnih ljepota. Umjesto guranja kroz gužve, možete se prepustiti čarima netaknute prirode, zelenim brežuljcima i prekrasnim jezerima. 

Prije svega, Zagorje je raj za ljubitelje prirode. Prekrasni parkovi i planine poput Ivanščice pružaju nevjerojatne mogućnosti za planinarenje, biciklizam i istraživanje. Ovdje se možete udaljiti od gužvi i prepustiti se miru i tišini netaknutih šuma i livada. Zagorje je i regija bogate kulturne baštine, pa tako ljetne dane možete provesti razgledavajući dvorce poput Velikog Tabora i uroniti u povijest tih impresivnih zdanja.

Castle,On,The,Hill

Zagorski kraj šarmirat će vas i svojim selima, koja će vam pružiti uvid u tradicionalni način života mještana, ali i fine zagorske zalogaje. Zagorje je poznato po ukusnoj hrani i finim vinima. Uživajte u tradicionalnim zagorskim specijalitetima kao što su štrukli, purica s mlincima i zagorska juha, a mnoge vinarije pružit će vam priliku da kušate vrhunska vina toga kraja.

Poznati po termalnim vodama

Umjesto na pretrpanim plažama, možete se opustiti i u termalnim vodama i wellness centrima Zagorja. Naime, termalna voda Stubičkih toplica na glasu je po kvaliteti kao i termalne vode poznatih toplica Karlovy Vary u Češkoj. Na izvoru je temperatura vode od 46 do 63 stupnja Celzija, a pokazalo se da pogoduje liječenju raznih ozljeda, upale mišića i reumatizma. Tako vam Terme Stubaki mogu pružiti savršen način da se opustite od svakodnevnih obaveza te doživite toplinu i opuštenost neograničenim korištenjem sauna, a u bazenima možete osjetiti sve blagodati vode koja liječi. Cjelodnevna ulaznica za bazene i wellness u Termama Stubaki iznosi 11 eura, a cijelu ponudu pogledajte na shopaj24

Kad je riječ o smještaju u Zagorju, idealno mjesto za odmor je hotel Matija Gubec. Osim dva unutarnja i vanjska bazena, u ovom hotelu možete birati između nekoliko vrsta masažnih tehnika, Hot stone masaža ili masaža kamenjem žada. Masaža zagrijanim kamenjem pokreće cirkulaciju i rješava vas svakog oblika stresa i napetosti, uklanja višak tekućine i otrove iz organizma te opušta vaše mišiće. Zato, bez obzira na to želite li se samo okupati u bazenu s termalnom vodom, šetati prirodom ili uživati u wellness tretmanima, pred vama je pregršt opcija koje nudi ova živopisna zelena regija.

Dakle, ako vam gužve, zastoji i previsoke cijene na Jadranu idu na živce, vrijeme je da istražite alternativu u zagorskom kraju. Zagorje nudi sve što vam treba za opuštajući i ugodan odmor bez stresa i nepotrebnih troškova. Pobjegnite u Zagorje i otkrijte skriveni dragulj Hrvatske koji će vam pružiti nezaboravno ljetno iskustvo.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 18
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Troškovi, kilometraža i održavanje: Isplati li se danas uopće kupnja automobila?
JESTE LI ZA ILI PROTIV?

Troškovi, kilometraža i održavanje: Isplati li se danas uopće kupnja automobila?

Od redovitog održavanja do troškova goriva i neočekivanih popravaka – sve je to cijena posjedovanja osobnog automobila. Istražili smo različite troškove kako bismo odgovorili na pitanje isplati li se danas kupnja automobila

Antički kuhinjski izazov: Pripremili smo jedan od najstarijih recepata s piletinom
'Za prste polizati'

Antički kuhinjski izazov: Pripremili smo jedan od najstarijih recepata s piletinom

Iako je danas mnogima omiljena namirnica i moguće ju je pripremiti na razne načine, zanimalo nas je postoji li najstariji zabilježeni recept s piletinom. Uspjeli smo ga pronaći te smo se upustili u izazov i napravili ga prema originalnom receptu
Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta
OLAKŠAJTE SEBI KUHANJE

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta

Da biste mogli uživati u lijepom vremenu, pronašli smo recepte koji se spreme za čas, a uključuju gotove namirnice iz limenki. Pritom želimo istaknuti da hrana u limenkama ne sadrži konzervanse i jednako je zdrava kao zamrznuta