Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 42

Kad smo bili mali: Evo kojim smo se igračkama veselili ispod bora ’80-ih i ’90-ih godina

Powered by Lidl

Kad smo bili mali: Evo kojim smo se igračkama veselili ispod bora ’80-ih i ’90-ih godina

Božić je pred vratima, a u to doba godine često se sjetimo uspomena iz djetinjstva, kad se sve nekako činilo jednostavnije. Zato smo se prisjetili igračaka koje smo željno iščekivali pod borom te doznali čemu se današnji klinci vesele

S obzirom na godinu koja je uskoro iza nas, nije neobično što se s nostalgijom prisjećamo ljepših i jednostavnijih vremena - onih kad smo bili djeca. Iako se mnogo toga promijenilo u proteklih 30 ili 40 godina, neke stvari ostaju iste. Jedna od njih svakako su iščekivanje i ozarenost dječjih lica (nekoć naših, a danas naše djece) dok odmataju darove u božićno jutro. Takve su trenutke roditelji često ovjekovječili fotografijom jer ništa nije bilo ljepše od osmijeha, radosti i oduševljenja na našem licu.

Te fotografije danas dobro dođu jer nam pomažu prisjetiti se dragih uspomena. Baš zato neki od vas prelistali su stare albume i podijelili s nama svoje uspomene iz djetinjstva te nam usput otkrili kako su se vremena promijenila kad su u pitanju današnji pokloni ispod bora.

Plišanci i dinosauri

- Samo da su plišanci! Ništa me nije tako razveselilo kao plišanac, imao sam ih i previše, ali nikada dosta. Najbolji je bio ogroman plišani medvjed, kojeg sam se isprva bojao i plakao bih čim bih ga vidio. Tek godinu dana kasnije shvatio sam da je to samo igračka, iako je veća od mene. Uz njih, obožavao sam gumene dinosaure, stalno sam se njima igrao i godinama mi nisu dosadili, a kako sam često gledao crtić 'Zemlja daleke prošlosti', očito mi inspiracije za igru nije nedostajalo. Moja kćer ima tek četiri godine, pa je još u dobi u kojoj joj je gotovo svaka igračka super, ali u posljednje vrijeme jako voli 'kuhati', pa ćemo je za Božić iznenaditi dječjom kuhinjom - otkrio nam je Petar M. (27). 

Nezaboravna Barbie

- Moja omiljena igračka iz djetinjstva definitivno je Barbie lutka. Točno se sjećam tog dana kad sam je dobila, bio je Božić i išla sam u četvrti razred. To je bilo nešto sasvim posebno jer Barbie nije bila obična lutkica, ona je bila kraljica svih lutkica, nešto najbolje što se jednoj djevojčici moglo darovati. I dan danas mi bude toplo oko srca kad vidim barbike u trgovinama jer me podsjećaju na jedno prekrasno, bezbrižno razdoblje života. Moja djeca su starija, sin ima 15, a kćer 11 godina, pa su im i želje konkretnije nego kad su bili manji. Sin sad želi bežične slušalice i košarkaške tenisice, a kćer se veseli knjigama, nekom komadu odjeće ili nečemu vezanom za slikanje - sad joj je to najnoviji hobi - rekla nam je Martina A. (40). 

Paketići iznenađenja

- Najdraži božićni poklon bili su mi paketići ispod bora, koji su bili puni slatkiša i mama bi uvijek ubacila neku igračku unutra. Zapravo me najviše veselilo to iščekivanje što će me dočekati. Danas su pokloni puno moderniji, pa tako i djeca imaju veća očekivanja. Moji već sad traže igraću konzolu i tračnice, a vjerujem da su te želje prisutne i kod njihovih vršnjaka - kaže Maja S. (29).

Danas je ipak malo drukčije...

Obožavala sam lutke, ćelave i kosmate, sve su dolazile u obzir, a osim toga Božić vežem uz cjelodnevno igranje mame i tate figurama iz Betlehema. Danas svojoj djeci za Božić ne kupujemo mnogo jer im ionako sve postane nezanimljivo već nakon jednog dana, a i ne želimo da se Božić vrti samo oko materijalnog. Ove godine stariji sin želi igraću konzolu, a s obzirom na to da ima samo sedam godina, djedica ima veto na to, dobit će nešto jednostavnije - kaže kroz smijeh Hana S. (32).

Inspiracija za darivanje

Možda će i vama spomenute igračke poslužiti kao inspiracija za darivanje najmlađih ovog Božića. Veliki izbor božićnih poklona pripremio je i Lidl pa tako možete pronaći igraću konzolu s LCD zaslonom koja sadrži 150 igrica, drvenu kuću za lutke s velikim površinama za igru i mnoge druge igračke, a ponuda vrijedi do isteka zaliha.

Nastojte im darovati nešto što će im zaista biti uspomena, nešto što će razbuktati njihovu maštu. I ne zaboravite, najbolji dar svakako je obiteljsko vrijeme i trenuci koje ćete provesti zajedno. Iskoristite ove blagdane za zabavu i igru s djecom i darujte im ono najljepše - bezbrižnost i maštu, jer baš takvi su nekoć bili naši Božići, bezbrižni i maštoviti!

Powered by Lidl

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang