Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 12
Foto: Steffen Salow/Pixabay
NADMUDRITE IH

Kradljivci jedva čekaju da odete na godišnji odmor. Zato je važno pripaziti na ove detalje

Blagdani, praznici i godišnji odmor razdoblja su u kojima se broj provala u privatne domove povećava. Doznajte koje korake možete poduzeti kako vaš dom ne bi postao nova meta provalnika

Sadržaj donosi Shopaj24

Sigurno vas hvata jeza već i od pomisli na provalnika koji pokušava ukrasti najvrednije stvari iz vašeg doma dok ste na godišnjem odmoru. Neki su se s ovom nemilom situacijom već suočili pri povratku s ljetovanja, kad su u kući pronašli razbacane stvari, ali ne i počinitelja, koji je odavno dao petama vjetra.

Nažalost, u takvim slučajevima šanse za pronalazak provalnika su male, kao i mogućnost povratka otuđenih predmeta. Zato prije odlaska na ljetovanje vodite računa o detaljima koji provalnicima mogu odati da su vaša kuća i stan prazni. U nastavku otkrijte o kojim je faktorima riječ te koje korake možete poduzeti kako biste bolje zaštitili svoj dom.

Objave na društvenim mrežama

Vjerojatno ste već primijetili da se mnogi korisnici na društvenim mrežama vole pohvaliti skupim satom, torbom, nakitom, novim automobilom ili putovanjem. No problem nastane kad njihove objave postanu izvor informacija provalniku koji traži novu žrtvu. Kako se ne biste doveli u ovu situaciju, izbjegavajte dijeljenje lokacije na kojoj se nalazite putem Facebooka ili označavanje mjesta na kojem ljetujete na Instagramu. 

Također, fotografije dijelite samo s onima koje poznajete i ne prihvaćajte zahtjeve za prijateljstvo od nepoznatih ljudi. Vaši korisnički profili neka budu privatni, ne samo na Facebooku nego i na Instagramu, a fotografije s godišnjeg odmora objavite pri povratku s ljetovanja ili zimovanja.

Detalji koji vas odaju

Dodatni znakovi koji provalniku sugeriraju da niste kod kuće mogu biti pretrpan poštanski sandučić, neodržavan travnjak i prazno parkirno mjesto. U tom slučaju najbolje je rješenje zamoliti prijatelja ili susjeda da povremeno obiđe vaš dom, pokupi poštu i letke, pokosi travnjak ispred kuće te, ako živite u stanu, povremeno podigne roletne

S obzirom na to da parkirno mjesto koje dulje stoji prazno također može biti znak da niste doma, zamolite bližeg susjeda da se s vremena na vrijeme parkira ispred vaše kuće. Živite li u zgradi, a niste upoznali susjede, vrijeme je da to učinite. Upravo će oni prvi primijetiti sumnjivu osobu kako se mota stubištem ili će je vidjeti oko vaših vrata, a ako znaju da vas nema u stanu, mogu na vrijeme reagirati.

Bojazan od videonadzora i alarma

Kako se još možete zaštititi? U istraživanju provedenom 2013. godine 400 osuđenih provalnika odgovaralo je na različita pitanja o počinjenim pljačkama te se većina složila s tim da su alarm i videonadzor bili među glavnim faktorima koji bi ih spriječili u ostvarenju plana. Također, u intervjuu ‘’Unutar uma lopova’’ iskusni provalnik otkrio je kako je bežični alarm razlog zbog kojeg bi uvijek odustao od pljačke te je pritom istaknuo i važnost susjedske ‘’patrole’’ u naseljima s kućama jer mu je ona često remetila planove.

Danas su na tržištu dostupni napredni tehnološki sustavi koji mogu sačuvati vrijedne predmete u vašem domu od krađe. Zato, ako želite uživati u godišnjem odmoru bez straha od potencijalne provale, posjetite Shopaj24 jer vas u ponudi tvrtki Kabel Sustav i CDS-BOND čekaju nadzorni i alarmni sustavi uz koje ćete zaštititi svoj dom i obitelj.

Zaboravite na trik sa svjetlom

Prema rezultatima istraživanja provedenog 2017. godine u Australiji, nedostatak svjetla još je jedan detalj koji provalnike navodi na pomisao da vas nema doma. Pritom su također svjesni starog trika s ostavljanjem upaljenog svjetla, TV-a ili radija, kojima se obično pokušava prikriti odsutnost ukućana. Provalnici su te postupke nazvali najstarijim trikovima u knjizi i sugerirali da se takvim pokušajima zapravo oglašavaju ‘’slobodna radna mjesta’’, odnosno daje se do znanja provalniku da nitko nije kod kuće u kasnim noćnim satima.

Umjesto toga, pametna rasvjeta, koju možete kontrolirati putem mobitela, predstavlja znatno bolje rješenje. Budući da svjetlo možete paliti i gasiti čak i ako niste u stanu ili kući, za provalnike to predstavlja aktivnost u kući, pa su veće šanse da će vaš dom u tom slučaju zaobići.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi Shopaj24

Komentari 12
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sardine po Pažaninu: Otkrijte kako popularni chef priprema ove zdrave i ukusne ribe!
DONOSIMO RECEPTE

Sardine po Pažaninu: Otkrijte kako popularni chef priprema ove zdrave i ukusne ribe!

Sardine sadrže dvostruko više vitamina D od jaja, prirodan su izvor kalcija te su bogate omega-3 masnim kiselinama. Zato vam donosimo dva jednostavna recepta sa sardinama u pripremi chefa Ivana Pažanina

Sitne ali bitne: Evo zašto ovih 5 namirnica trebamo češće jesti
ŠTO ČEKATE?

Sitne ali bitne: Evo zašto ovih 5 namirnica trebamo češće jesti

Ako želite učiniti pozitivne pomake u svojoj prehrani, predlažemo vam pet namirnica koje su često zaboravljene, a zapravo su prave nutritivne bombe. Lako su dostupne, a njihove prednosti za zdravlje su neizmjerne
Pripremite ribu u vinu: Pripazite da ga u jelo ne dodate prekasno
DONOSIMO RECEPTE

Pripremite ribu u vinu: Pripazite da ga u jelo ne dodate prekasno

Crno vino najčešće se dodaje u umake s tamnim mesom ili gulaše, dok se bijelo uglavnom koristi za riblja jela. Saznajte koja su pravila pri kuhanju s vinom te pogledajte recept za pripremu sardina s vinom i konjakom