Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 19
Foto: Ožujsko
KODEKS PRIJATELJSTVA

Kumovi Mlikota i Navojec pokazali koliko se poznaju i otkrili pikanterije iz mladosti

Znamo da u muškom prijateljstvu postoji takozvani kodeks prijateljstva, a on postaje naglašeniji ako svoje prijateljstvo, poput Mlikote i Navojca, 'podebljate' kumstvom

Sadržaj donosi: Ožujsko

Prava prijateljstva muškarcima su toliko značajna da ih, ako ćemo vjerovati studijama, ponekad cijene više od veze s partnericom. Čuveni bromance između dva najbolja prijatelja neraskidiva je veza, ali samo ako obojica poštuju kodeks prijateljstva ili popularno zvani bro code.

Riječ je o nepisanim pravilima ponašanja za koja se podrazumijeva da ćete ih obojica ispoštovati, a upravo se na tome temelji i kumstvo hrvatskih glumaca Vedrana Mlikote i Gorana Navojca, čije prijateljstvo seže još iz studentskih dana. U nastavku otkrijte kako među tim nepisanim pravilima plivaju Mlikota i Navojec, a na kraju članka pogledajte video u kojem su se suočili s testom kumstva.

Kad jedan zove, drugi se javi

U kakvom god raspoloženju vaš frend bio, vi ste vjerojatno jedina osoba čiji poziv nikad ne stavlja na "silent mode". Čak i kad ga nazovete u zoru da opet dođe po vas, on ne postavlja suvišna pitanja, samo se u kratkom roku pojavi. A pritom imate sreće što sutradan neće ni zucnuti o tome u kojem vas je grmu našao ni koji je to put bilo. Znate da možete u svakoj situaciji računati na njega, baš kao i on na vas. 

Tako se Navojec prisjetio urnebesnog pothvata kad je u gluho doba noći spremno pomogao svom kumu da pridobije simpatije dame koja je osvojila njegovo srce.

- Tu večer držao sam mu noge s vrha zgrade studentskog doma na Savi da bi on ubacio buket cvijeća kroz prozor sobe na četvrtom katu - prisjeća se Navojec, a Mlikota dodajte da buket nije uspio ubaciti kroz prozor, ali ga je zato stavio u daminu čizmu.

Dolazite i odlazite skupa

Iz izlaska se uvijek vraćate zajedno i ponosno možete reći da nikad frenda niste ostavili samog. Vi ste kao prst i nokat, a ekipa već zna da, kad vidi jednog, uskoro će se pojaviti i drugi. Rijetke su fešte koje u mladim danima niste otvorili i zatvorili te ste jedan drugom uvijek bili najbolji wingman.

Jedino o čemu se u ovom slučaju ne možete složiti jest to koga ekipa više voli na feštama. Baš poput Mlikote i Navojca, obojica odgovorno tvrdite da ste to vi, a ne vaš frend.

Ne libite se pokazati emocije

Premda Mlikota kaže kako dolazi iz krajeva u kojima se emocije malo više čuvaju za sebe, Navojec ga rado prekida i objašnjava da njegov kum nikad nije čuvao emocije za sebe i da su na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu svi uvijek morali znati što mu je i što se s njim događa.

- Duša mu je tankoćutna i osjetljiva - kaže Navojec i dodaje da Mlikota uvijek prvi zaplače na film, s čime se i on slaže.

Upravo je pokazivanje emocija znak iskrenog prijateljstva, a vjerojatno je i vaš najbolji frend jedna od rijetkih osoba pred kojima ćete danas pustiti suzu, a sutra se ponašati kao da se to nikad nije dogodilo.

Nema hodanja s frendovom bivšom 

Možda dijelite sve, ali sigurno ne i bivše. Nakon što je mjesecima slušao vaše jadikovke za fatalnom Anom, pokupio vas ispred njezine zgrade i dozivao pameti, sad traži njezin broj? A ne, taj scenarij kod najboljeg prijatelja nećete vidjeti. On zna da je ona ‘’zabranjena zona’’ i ne pada mu na pamet izdati jedno od glavnih pravila muškoga kodeksa.

To čuveno pravilo nisu prekršili ni Mlikota i Navojec, koji su jednom prilikom čak imali istu simpatiju, ali im je očuvanje prijateljstva na kraju ipak bilo važnije.

Pivo je prihvatljiva valuta

Ako vam frend pomogne s nečim, platit ćete mu, naravno, pivom. Ili, ako ste morali otkantati frenda zbog cure, kažete mu sorry pivom. No postoje i situacije u kojima možete nagraditi frenda i platiti mu pivom za sve lude pothvate u kojima vas je, htio on to ili ne, jednostavno morao podržati.

Kako biste to učinili, Žuja vam je odlučila pomoći i osigurati besplatnu gajbu piva za vašega kuma ili kumu. U videu pogledajte kako su Mlikota i Navojec riješili test o kumstvu, a usput provjerite i koliko dobro vi poznajete svoga kuma. Na kraju vas čeka uputa kako do besplatne gajbe piva.

Pokretanje videa...

Ožujsko-test kum 02:50

Sadržaj donosi: Ožujsko

Komentari 19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang