Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: PR
BRZO, SIGURNO I JEDNOSTAVNO

Nedostaje vam novca i tražite kako dodatno zaraditi? Možda možete prodati ovih 5 stvari

Većina nas teži tome da svaki mjesec ima stabilan budžet, no jeste li ikad razmišljali o tome da višak stvari koje vam doma smetaju naprosto prodate? U nastavku donosimo savjete o tome gdje i kako prodati stvari koje vam više nisu potrebne

Sadržaj donosi: Njuškalo

Život je ponekad nepredvidljiv, a financijski izazovi mogu se pojaviti iznenada. Nasreću, postoji mnogo načina na koje možete dodatno zaraditi, a jedan od njih je prodaja stvari koje više ne koristite ili koje naprosto "smetaju" po kući. Osim savjeta o tome kako prodati stvari da pojačate svoj budžet, donosimo vam neke od najprodavanijih proizvoda online, ali i informacije o platformi koja čini vašu prodaju sigurnijom i pouzdanijom.

Najprodavaniji proizvodi online

Prošla je godina bila godina značajnih promjena u načinu na koji ljudi kupuju i prodaju proizvode. Utjecaj pandemije, rast e-trgovine i digitalizacija trgovine promijenili su način prodaje, a neki proizvodi istaknuli su se kao najprodavaniji online. Vlastito zdravlje postalo je prioritet za mnoge ljude, zato i ne treba čuditi da su najprodavaniji proizvodi bili upravo iz kategorije zdravlje. Najveći porast pretraživanja bilježe dodaci prehrani, poput ashwagandhe, biljke koja se koristi za jačanje imunološkog sustava i kao afrodizijak, zatim kava od gljiva te matcha čaj, koji je idealna alternativa za kavu.  

Green,Home.,Happy,Trendy,Middle,Aged,Woman,With,Long,Wavy

U kategoriji moda, prema Google trendovima, "hlače širokih nogavica" dosegnule su rekordnu razinu pretraživanja u posljednjih nekoliko mjeseci. Štoviše, u travnju 2023. bile su najtraženiji proizvod na internetu. Isto tako, pretraživanja pametnih satova postupno su se povećala u posljednjih nekoliko godina, a značajne skokove u prodaji ovaj proizvod bilježi krajem svake godine budući da su ti uređaji popularni blagdanski darovi. 

Trenutno su i boce za vodu za višekratnu uporabu među najpopularnijim proizvodima što se tiče online prodaje. Najviše su se prodavale u prosincu 2022., a predviđanja su da će pri vrhu ostati i u ovoj i u idućoj godini. No statistike govore i da su valjak za čišćenje odjeće, ali i flasteri za bubuljice, bili izrazito traženi tijekom prošle i ove godine. 

Imate li ovo kod kuće?

Vjerojatno i vi imate stvari koje skupljaju prašinu u vašem domu, a mogle bi vam donijeti dodatni prihod. Sastavili smo zbog toga pet stvari koje sigurno možete prodati i time zaraditi nešto dodatnog novca, a najbolja platforma za to je najveći hrvatski online oglasnik Njuškalo

1. Knjige

Knjige su jedna od najboljih stvari za online prodaju jer je to roba koju gotovo svatko treba i želi, što potvruđuje i podatak da je na najvećem domaćem online oglasniku trenutno aktivno čak 152.720 oglasa za knjige. 

2. Namještaj

Vjerojatno imate i neki komad namještaja kojeg se želite riješiti jer vam smeta ili ga želite zamijeniti novim. Ako se odlučite na prodaju, savjetujemo vam da, prije nego što ga oglasite, svakako snimite kvalitetne fotografije i budite iskreni pred kupcima te im dajte točan opis i stanje namještaja.

3. Odjeća 

Iako je dobra ideja donirati odjeću, također možete zaraditi dodatni novac prodajom odjeće putem interneta. No, primijetit ćete, postoji više web stranica za prodaju odjeće na internetu, ako želite riješiti se viška stvari, predlažemo da razmislite o oglasniku kao što je Njuškalo, koji je jednostavan za korištenje, pouzdan i siguran. 

4. Videoigre

Ako ste obavili "veliko čišćenje" i shvatili da imate mnogo starih videoigara i konzola za videoigre koje "smetaju" u vašem domu, možete dodatno zaraditi prodajući ih online, a najbolje mjesto za to su, bez sumnje, današnji online oglasnici. 

5. Oprema za bebe

Jedan od načina da zaradite dodatan novac je prodaja dječje opreme, odnosno svega onoga što je vaše dijete preraslo i za što ste sigurni da vam više neće trebati. Tako se vi, kao prodavatelj, rješavate viška stvari, a kupac, kojem je određeni artikl potreban, prođe znatno jeftinije nego da isto to kupi u trgovini. 

Ako odlučite prodavati svoje stvari na oglasnicima i želite ostvariti profit, evo nekoliko ključnih vještina koje vam mogu pomoći da ostvarite uspješnu prodaju i profit.

Kako prodavati pametno?

Prije svega, odlučite li prodavati stvari online, najvažnije je da ste iskreni o njihovu stanju. Prođite nekoliko oglasa i pogledajte kako drugi opisuju svoje artikle da biste dobili predodžbu o tome što kupci očekuju. Precizno i detaljno opišite predmete koje želite prodati, uključujući boju, način na koji ste koristili određeni predmet i godinu proizvodnje. Ne zaboravite staviti i kvalitetne fotografije jer će vam to pomoći privući ozbiljne kupce i izbjeći ćete nepotrebne nesporazume. 

Top,View,Of,Women,Working,Laptop,Computer,From,Home,On

Kako bi ovo iskustvo bilo zadovoljavajuće i za prodavača i za kupca, uz Njuškalov PayProtect kupnja i prodaja sad su još brže, lakše i sigurnije. Za prodavača je ona besplatna, a kupac snosi troškove usluge i dostave. Kupci tako mogu biti sigurni da će dobiti ono što su naručili, a prodavači znaju da će za to biti plaćeni. 

Osim toga, u okviru PayProtecta odnedavno je moguće i ocjenjivanje prodavača, čime se ističu pouzdani prodavači te im se pomaže izgraditi bolji imidž. Sve što je potrebno učiniti prilikom ocjenjivanja je, nakon potvrde o primitku pošiljke, u skočni prozor ostaviti ocjenu od 1 do 5 te odgovoriti na dva dodatna pitanja koja služe kao povratna informacija o zadovoljstvu korištenja usluge PayProtect i procesu dostave.

Trenutačno je u tijeku i promotivna akcija na cijenu dostave, koja iznosi 1,67 eura za pakete do 10 kilograma i 1,97 eura za pakete od 11 i više kilograma, pa se sve više kupaca odlučuje kupovati predmete iz oglasa s uključenim PayProtectom. Zato ne zaboravite iskoristiti prednosti povoljne dostave da biste privukli više kupaca. Sad je pravo vrijeme da počnete prodaju i osjetite prednosti dodatne zarade!

Sadržaj donosi: Njuškalo

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana