Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: Shutterstock
UREĐENJE OKUĆNICE

Ovaj se nostalgični trend stalno vraća: Donosimo ideje o tome kako da uredite vrt ili terasu

Vrtovi, dvorišta i terase odlična su mjesta za opuštanje. Ususret lijepom vremenu pogledajte nekoliko prijedloga za uređenje vanjskog prostora i doznajte koji se trend u uređenju stalno vraća

Sadržaj donosi Shopaj24

Namještaj od ratana jedan je od najpopularnijih izbora za vrt, dvorište ili terasu vjerojatno zato što je otporan na sve vremenske (ne)prilike. Napravljen je od mješavine plastike i ratana, tako da ne morate brinuti u kakvom ćete ga stanju zateći nakon iznenadne oluje ili mećave. Upravo zbog kakvoće materijala ovaj tip vrtnog namještaj dulje traje. Ako se o njemu pravilno brinete, može potrajati i do deset godina.

Namještaj od ratana također je otporan na UV zrake, tako da ste sigurni i od blijeđenja ili habanja. Dobro je i to što ga je lako održavati, dovoljno je prebrisati ga sredstvom za pranje posuđa i dobro osušiti.

Outdoor,Living,,Terrace,In,The,Garden,With,Flowers

Koji stil odabrati za svoj vanjski prostor?

Vrtni namještaj od ratana nije samo iznimno praktičan nego je i moderan. Dolazi u različitim bojama, uključujući smeđu, sivu, crnu, bijelu, boju morske trave i vrbe, pa ga nije teško uklopiti u razne okućnice.

Najpopularniji proizvodi od ratana su blagovaonske garniture, ležaljke, kutne sofe i kockaste garniture. Ponuda je iznimno velika, što znači da ćete vrlo vjerojatno pronaći ono što tražite. A ako niste sigurni što tražite, možda vas neka od idućih ideja inspirira.

Boemski stil voli boje i razne dezene

Eklektični dizajn vrući je trend diljem svijeta, kombinira različite stilove, kulture i vremenske epohe. Nije samo lijepo gledati ga nego i u njemu uživati. Za ovaj tip uređenja trebat će vam mnogo ukrasa u toplim bojama, poput smeđe i zagasito narančaste. Uporabite ukrasne jastuke različitih uzoraka, boja i tekstura te upotpunite izgled neutralnim prekrivačem za sofu. Možete koristiti i svijeće te košare od ratana s rustikalnim drvenim stolićem za kavu kako biste ambijentu dali više karaktera. Cjelokupni dojam dogradite hvatačima snova ili ukrasima od perja.

Close,Up,White,Large,Couch,With,Red,Pillows,At,Garden

Funkcionalni namještaj za industrijski stil

Možda vam se čini kako se namještaj od ratana ne može uklopiti u industrijski stil, ali to nije točno. Korištenjem velikog i funkcionalnog vrtnog namještaja, primjerice stola za večeru od ratana sa staklom, vaše će dvorište ili vrt poprimiti robustan izgled. Dobrodošle su žardinjere, vintage uraganske svjetiljke te zidni svijećnjaci od aluminija i keramike tamnih boja, poput crne, sive i smeđe. Korištenje velikih jednobojnih jastuka u crnoj ili neutralnoj boji pomoći će u postizanju jednostavnog avangardnog izgleda. Kontrastni komad dekoracije, poput bijele zdjele za salatu, privući će pozornost gostiju i dati malo živosti ambijentu.

Outdoor,Relaxing,Area,With,The,Wooden,Decoration,And,Trees,From

Asimetrija i nesavršenost aduti su rustikalnog stila

Starinski, rustikalni dizajn, nikad ne izlazi iz mode, možda zbog opuštajuće i nonšalantne atmosfere koju stvara. Da biste osmislili takav graciozni ambijent, uparite namještaj od ratana s prljavobijelim ukrasnim jastucima, koji su u kontrastu s tamnosivom bojom jastuka za sjedenje. Također možete dodati bijele svijeće i lampione na stol za blagovanje kako bi izgledao privlačnije. Prihvaćanje asimetrije i nesavršenosti pravi je put, pa bez opterećenja izradite vrtnu žardinjeru za začinsko bilje od recikliranih drvenih paleta, kućicu za ptice ili postavite vijugavu kamenu stazu obrubljenu nasumičnim izborom trava, biljaka i cvjetnih grmova različitih visina i volumena.

Modern,Lounge,Outdoors,In,Backyard.,Terrace,House,With,Plants,,Wooden

Ponudu vanjskog namještaja provjerite na Shopaj24.

Svaki stil treba svoju podlogu

Svaki vanjski prostor treba stazu, odnosno površinu po kojoj se hoda. Zahvaljujući velikoj ponudi podnih obloga, lako ćete udahnuti novi život svojem vrtu. Jedan od najčešćih primjera su porculanske pločice, one su bezvremenske, izdržljive, vodootporne i jednostavne za održavanje. U bogatom izboru boja i dezena sigurno ćete pronaći one koje savršeno pristaju preferiranom stilu.

Dašak stila u vrt ili dvorište možete unijeti korištenjem replike drvenih opločnika. Uporabom ove verzije dodat ćete toplinu, rustikalni šarm i prirodnu estetiku drva bez bojazni da će ih vremenski uvjeti uništiti.

The,Detail,Design,For,Interior,Or,Landscape.,Wooden,Mix,With

Ako ste poklonik suvremenog dizajna, razmislite o velikim opločnicima. Postavite ih u središte dvorišta i pustite da odrade svoju magiju. Veliki opločnici fantastični su za šetnice, a korištenje maloga kamenja ili šljunka može stvoriti sjajan kontrast između elegantnog dizajna i prirodne teksture.

Ponudu raznih vrsta podova provjerite na Shopaj24.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi Shopaj24

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Veličanstvene građevine i arhitektonska čuda. Prizori koje vrijedi vidjeti uživo
NE DOZVOLI UŽITKU DA ČEKA

Veličanstvene građevine i arhitektonska čuda. Prizori koje vrijedi vidjeti uživo

Kuća koja pleše, toranj Belem, Casa Mila... Sve su to veličanstvene građevine i arhitektonska čuda koja bi trebalo jednom u životu vidjeti uživo. Kao nijemi svjedoci podsjećaju na prošla razdoblja i nude naznake o tome što nosi budućnost

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović