Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by Tele2
0 komentara

Pet aplikacija za skeniranje posjetnica

Posjetnice: Jedna od najvažnijih svrhi svake konferencije, sastanka ili kojeg drugog poslovnog događaja svakako je međusobno umrežavanje, ono što mi Hrvati obično nazivamo networking.

Foto: Thinkstock
0 komentara

Upravo su nam to naše doba odnosno razvoj digitalnih tehnologija omogućili da te vrijedne informacije jednostavno sačuvamo, sortiramo i spremimo na sigurno. Pogodili ste već, govorimo o mobilnim aplikacijama za skeniranje posjetnica.

Za početak otklonimo dvojbu „skeniranje ili fotografiranje“Skeniranje je u ovom slučaju bolje rješenje jednostavno jer omogućuje optičko prepoznavanje znakova, što u praksi znači da te podatke nećete morate pretipkavati želite li ih pohraniti u digitalnom obliku, u svom adresaru ili gdje god to želite. U svakom slučaju, ako ste poslovni čovjek, jednu od aplikacija za skeniranje posjetnica morate imati u pripravnosti u svom pametnom telefonu. Da bismo vam pomogli u izboru, donosimo pet prijedloga.

ABBYY Business Card Reader

Tvrtka slavna po svojoj tehnologiji optičkog prepoznavanja znakova očekivano nudi i specijaliziranu aplikaciju za skeniranje posjetnica. Ona je sposobna pročitati kontakt-podatke (imena, nazive, adrese itd.) na čak 25 jezika. Dovoljno je pametna da automatski uoči rubove kartice i izreže pozadinu te ispravi tipfelere, a dijelove teksta koja nije razumjela označava da ih sami ručno ispravite. Možda najveća njezina vrlina jest mogućnost napredne sinkronizacije između PC-a, pametnih telefona, tableta i drugih uređaja. Backup podataka možete pokrenuti sami i staviti da se u određeno vrijeme aktivira, a prikupljeni podaci mogu se dijeliti e-poštom u formatima VCard i JPEG. Ova je aplikacija besplatna i dostupna za iOS i Android.

ScanBizCards

Najveća je vrijednost ove aplikacije što se dobro integrira u CRM sustav, softer u kojem poduzeća vode evidenciju o svim odnosima s korisnicima. Skenirane informacije mogu se dodati postojećim kontaktima ili kreirati novi. Aplikacija dolazi u tri izdanja – Lite, Premium i Enterprise, o čemu naravno ovisi broj mogućnosti. Primjerice, verzija Premium nudi stalnu sinkronizaciju adresara, integraciju kalendara te izvoz u CMS i CSV datoteke koje su najpopularniji format u kojem se čuvaju podaci za kontakt. ScanBizCards dostupan je za iOS i Android, a cijena mu ovisi o izdanju. Osnovno izdanje je besplatno.

Wantedly People

Ako redovno morate digitalizirati velik broj posjetnica, dobrodošla bi vam mogla biti ova aplikacija. Naime, ona omogućuje grupno skeniranje posjetnica, do njih 10 odjednom. Ne morate ih za snimanje čak ni uredno posložiti. Jednom spremljen kontakt možete kasnije pretraživati po bio kojem unesenom polju. Jednim pritiskom možete nazvati neki kontakt, poslati mu e-mail ili čak chatati s njime, što ovu aplikaciju čini malom društvenom mrežom (možete imati i profil). Skenirane podatke možete dijeliti e-poštom i privremenim URL-ovima. Dobre su vijesti što je ova aplikacija besplatna te dostupna i za iOS i Android.

CamCard

Ova vrlo pregledna i popularna aplikacija podatke s posjetnica automatski pohranjuje u adresar mobitela i sinkronizira ih na svim vašim uređajima. Uz to dopušta dodavanje bilješki i podsjetnika uz svaki kontakt, tako da, primjerice, možete zabilježiti gdje ste neku osobu sreli da biste se nje kasnije lakše sjetili. Izdanje Business donosi lak izvoz podataka u CRM aplikacije kao što su Salesforce i SugarCRM te izvoz u Excel tablicu. Ova je aplikacija dostupna baš za sve digitalne platforme: AndroidiOSBlackBerryWindows i web.

Haystack

Tražite li alternativu klasičnim papirnatim posjetnicama, ništa vas ne košta da isprobate ovu aplikaciju. U njoj možete sami kreirati svoju digitalnu posjetnicu, dijeliti je elektroničkom poštom i porukama itd. Naravno, možete i skenirati sve papirnate posjetnice koje dobijete i tako ih unijeti u aplikaciju. Praktično je što svoje kontakt-podatke možete dijeliti i ako druga osoba nema instaliranu ovu aplikaciju. Također, kad skenirate nečiju novu karticu, njegovi se podaci automatski osvježavaju. Aplikacija je dostupna za iOS i Android te postoji u tri izdanja, besplatnom, Business i Enterprise.

Tema: Biznis Akademija

Možda vas zanima i ovo:
Message