Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 12

Poznata mama otkrila super način za uštedu na školskom priboru - evo što je napravila

Powered by UHU

Poznata mama otkrila super način za uštedu na školskom priboru - evo što je napravila
1

Početak školske godine pun je izazova i za djecu i za roditelje. Od odjeće do pribora za školu - sve je hitno i bitno, ali ne morate baš sve kupiti. Poneke stvari možete izraditi s djecom, a u nastavku vam donosimo jednu super ideju za inspiraciju

Odjeća, školski pribor i ostale potrepštine za školarce mogu zaista mnogo utjecati na kućni budžet. Ipak, kako bi uštedjeli, neke stvari možete izraditi i sami, a upravo je to napravila poznata blogerica i mama triju djevojčica, Ines Šitum. Podijelila je s nama svoj DIY projekt (Do it yourself) te je sa suprugom i djevojčicama izradila kutiju za likovni, i to ne bilo kakvu. 

Pop up likovna kutija za školarce

- Prošle godine napravili smo sami kutiju za likovnu umjetnost tako da smo kutiju u kojoj su bile tenisice obložili papirom za zamatanje poklona. Još smo je dodatno ukrasili Disney naljepnicama - ispričala nam je Ines.

- Ove godine opet smo iskoristili kutiju od obuće, kao i rolu cvjetnog dezena koja nam je ostala od tapeta. Odlučili smo u unutrašnjosti kutije napraviti malu instalaciju koja će imati pop up interaktivnu ulogu. Papirnatog konjića s krilima pronašli smo u našoj sobici gdje nam je služio kao dekorativni detalj, pa smo ga sada samo prenamijenili. Balone, travu i oblake napravila je kćer Amelie. Sve skupa ispalo je jako zgodno i kutija je dobila drugačiju dimenziju - objašnjava Ines te dodaje kako je to upravo ono što su htjeli, da bude posebnija i drugačija. 

Evo kako sami možete izraditi likovnu kutiju za svog školarca ili školarku. Trebat će vam: 

  • čvršća kartonska kutija
  • ukrasni papir
  • UHU ljepilo
  • škarice
  • ravnalo
  • papir u boji
  • šarafić (ili gumbić) i elastična mala gumica/trakica

Kutiju za cipele izvana obložite ukrasnim papirom tako da pokrijete svu površinu. Papir izrežite tako da odgovara veličini kutije i dobro ga zalijepite ljepilom

Kad ste kutiju obložili, potrebno je napraviti pop up instalaciju, odnosno 3D karticu. Odaberite jedan papir u boji (kolaž papir) i presavinite ga na pola. S vanjske strane, na presavinutom dijelu označite tri točke - pomognite si ravnalom - prva točka neka bude otprilike na 3 cm od presavinutog dijela, druga na 4 cm i treća na 5 cm. Između svake točke ostavite dovoljno razmaka jer ćete taj dio rezati (primjer na slici niže). 

Izrežite tri trakice tako da svaka bude dugačka do označene točke, ali ih nemojte odrezati skroz - moraju ostati držati se za papir. Svaku trakicu presavinite iznutra na dijelu na kojem se drži za ostatak papira (slika niže). 

Zatim od drugih kolaž papira izrežite i napravite motive koje želite na svojoj pop up instalaciji. Možete koristiti i gotove motive kao što je to napravila Ines -  papirnatog konjića s krilima već je imala otprije, dok je njezina kćer od kolaž papira napravila balone.

Da biste dobili 3D efekt, motive zalijepite na izrezane trakice kao što je prikazano na slici: 

Na kraju zalijepite donju polovicu papira s pop up motivom na unutarnju stranu poklopca kutije od cipela tako da kad se ona otvori, možete otvoriti i pop up karticu. 

- Kako bi pop up detalj pobudio interes kod radoznale djece, stavili smo dodatak šarafića (može biti i gumbić) i gumice za kosu s kojom smo napravili opciju zatvaranja pop up stranice. Da bi djeca otkrila što se skriva, moraju gumicu odvojiti od šarafića i otvoriti pop up stranicu. Tu će naći bajkovitog konjića i šarene balone - objašnjava Ines. 

Budite i vi kreativni - uključite djecu i zajedno, uz pomoć malo ljepila, škarica i mašte napravite sami kutiju za likovni kojoj će se vaša djeca uvijek razveseliti!

Powered by UHU

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući