Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3
Foto: PR
KLJUČ JE U LOKACIJI

Razmišljate o kupnji vikendice? Evo nekoliko savjeta i dobrih prilika koje treba uzeti u obzir

Imati vikendicu znači imati mjesto na koje možete pobjeći od svakodnevnih briga i uživati u ljepotama prirode. Ako razmišljate o kupnji, u nastavku vam donosimo korisne savjete koji će vam olakšati potragu za vašom oazom mira i opuštanja

Sadržaj donosi: Shopaj24

Užurban tempo suvremenog života često nas tjera da sanjarimo o mirnome mjestu u prirodi, kamo bismo mogli pobjeći od gradske vreve i napuniti baterije. Kupnja vikendice može biti odlično rješenje za tu potrebu, ali prije nego što se odlučite na taj korak, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da pronađete idealno mjesto za svoj bijeg od svakodnevnog stresa.

Prije svega izaberite lokaciju 

Prva i jedna od najvažnijih stvari koje treba razmotriti prilikom kupnje vikendice je lokacija. Lokacija će značajno utjecati na vaše iskustvo boravka u vikendici i na to koliko ćete često posjećivati to mjesto. Ako želite brz i lak pristup vikendici, odaberite lokaciju koja nije previše udaljena od vašeg prebivališta. Tako možete provesti više vremena uživajući u vikendici umjesto da gubite vrijeme na putovanje.

Hand,With,A,Key,And,A,Wooden,Key,Ring-house.,Background

S druge strane, možda želite vikendicu koja je smještena u mirnom ruralnom području, daleko od gradske vreve i buke. U tom slučaju, udaljenija lokacija može vam pružiti pravu oazu mira. Razmislite o tome kakvu vrstu okoline želite, poput planina, jezera, šuma ili možda obale mora. Ako volite planinarenje, ribolov ili biciklizam, provjerite ima li u blizini planinarskih staza, rijeka ili biciklističkih staza, no preferirate li kupanje i opuštanje na plaži, bez sumnje odaberite vikendicu u blizini mora!

Koliko vam treba prostora?

Nakon što ste odabrali lokaciju, sljedeći korak je razmotriti veličinu i funkcionalnost vikendice. Razmislite o tome koliko vam prostora zaista treba i koliko često će vam vikendica biti puna gostiju. Vikendice su različite veličine i stila, pa imate od malih šarmantnih kućica do onih velikih, oko kojih se, ako ste ljubitelj, možete baviti i poljoprivredom. 

Happy,Woman,With,House,Keys,In,Her,Hand,Near,The

No ako planirate provoditi samo vikende i kraće odmore u vikendici, možda će vam biti dovoljna manja kuća s osnovnim sadržajima. Međutim, ako želite da vam vikendica bude funkcionalna i za dulje boravke tijekom godine, možda će vam trebati veći prostor s modernijom opremom. Razmislite o tome koliko spavaćih soba i kupaonica želite te o tome trebate li prostran dnevni boravak i kuhinju. Važno je unaprijed se raspitati i o mogućnostima održavanja vikendice jer, ako vam je cilj što manje brige, ipak izaberite vikendicu s manjim dvorištem i okućnicom. 

Postavite budžet i razmotrite troškove

Kupnja vikendice može biti značajna investicija, pa je važno postaviti jasan budžet prije nego što krenete u potragu. Cijene vikendica mogu varirati ovisno o lokaciji, veličini, opremljenosti i drugim čimbenicima. No uzmite u obzir i moguće troškove renoviranja ili opremanja vikendice prema vašim željama.

Recimo, ako želite imati vikendicu na moru koju ne morate dodatno sređivati, onda je stan u Novom Vinodolskom idealna prilika za vas. Stan je površine 31,90 m2 i nalazi se u stambenoj zgradi s južne strane s pogledom na more. Adaptiran je 2022. godine te ima spojen dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, a ima izlaz na balkon te kupaonicu i spavaću sobu. Više o ponudi ove, ali i ostalih nekretnina, možete pogledati na shopaj24.

No ako ste više pobornik prirode i blizine nekog velikoga grada, na parceli od 2399 m2 u Galgovu nalazi se obiteljska kuća bruto površine 190,75 m2 te dva pomoćna objekta površine 49,23 m2 i 41,80 m2. Kuća se sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja, a sve tri cjeline povezane su unutarnjim stepenicama, no valja naglasiti kako prizemlje i kat imaju i zaseban vanjski ulaz. Više o svim mogućnostima koje pruža ova i slične nekretnine pogledajte na shopaj24

Upoznajte buduće susjede

Prije nego što se definitivno odlučite za određenu vikendicu, nemojte zaboraviti uzeti u obzir i dodatne troškove, poput poreza, osiguranja, komunalija, održavanja i putovanja do vikendice. Isto tako, ostavite sebi dovoljno vremena da proučite okolne znamenitosti, prirodu, aktivnosti i usluge koje su vam bitne. Blizina trgovina, restorana, ljekarne ili medicinskih usluga može biti važna ako sve što vam je potrebno želite imati pri ruci. Također, razgovarajte s budućim susjedima, ako je moguće, da biste dobili dojam o atmosferi u tom području.

I na kraju, savjet zlata vrijedan - nemojte brzati prilikom kupnje vikendice! Kad se odvažite na ovu investiciju, ključno je pronaći agenciju za nekretnine koja će vam pomoći da za budžet koji ste unaprijed odredili dobijete točno ono što tražite. Neke od vodećih agencija na hrvatskom tržištu, Relax Nekretnine i Samobor Nekretnine, mogu vam pružiti stručnu podršku i rješenja prilagođena vašim potrebama. Više informacija o ponudama agencija Relax i Samobor možete pronaći na shopaj24.hr.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta
OLAKŠAJTE SEBI KUHANJE

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta

Da biste mogli uživati u lijepom vremenu, pronašli smo recepte koji se spreme za čas, a uključuju gotove namirnice iz limenki. Pritom želimo istaknuti da hrana u limenkama ne sadrži konzervanse i jednako je zdrava kao zamrznuta

Odbačenim predmetima i starim stvarima udahnite novi život
TO MOŽE SVATKO, EVO KAKO

Odbačenim predmetima i starim stvarima udahnite novi život

Uz malo kreativnosti gotovo svakom predmetu možete dati novu svrhu. Doznajte kako prenamijeniti stare, nepotrebne predmete, uključite se u nagradni natječaj te osvojite bogate nagrade
Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite
OBITELJSKI VIKEND

Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite

Donosimo vodič za idealan obiteljski vikend-izlet. Kamo ići, što istražiti i kako se pripremiti za odlazak u prirodu da ne ostanete žedni i gladni te da se dobro zaštitite od uboda insekata