Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3
Foto: PR
BOGATSTVO OKUSA

Recept za super ukusni sendvič: Osvježit će vas i pružiti vam dovoljno energije za cijeli dan

Sendvič je obrok koji rado pripremaju i jedu i odrasli i djeca. Uz pažljiv odabir sastojaka sendviči mogu biti balansirani obroci koji vam pružaju različite hranjive tvari, kao što su proteini, ugljikohidrati, masti, vlakna i vitamini

Sadržaj donosi: Lidl

Često zbog užurbanog tempa života zanemarujemo važnost uravnotežene prehrane. Našem je tijelu potrebna energija kako bi pravilno funkcioniralo, a to možemo postići jedino unosom kvalitetnih i svježih namirnica. Istražili smo zašto je ključno jesti uravnotežene obroke i kako svježe namirnice utječu na naše cjelokupno stanje, a donosimo i recept za mnogima omiljeni obrok, koji će nas zasititi i dati nam dovoljno energije za cijeli dan. 

Održite energiju cijeli dan

Pravilna prehrana ključna je za održavanje optimalnog zdravlja, a uravnotežen obrok treba sadržavati proteine, ugljikohidrate, masti, vlakna, vitamine i minerale. Proteini su važni za obnovu stanica u ljudskom organizmu, ugljikohidrati su glavni izvor energije, a masti pomažu u apsorpciji vitamina. Nikako ne smijemo zaboraviti niti na unos vlakana jer ona potiču probavu, a vitamini i minerali održavaju sve metaboličke procese u tijelu. 

Healthy,Eating,And,Diet,Concept,-,Natural,Food,On,Table

Zato je unos kvalitetnih namirnica koje zadovoljavaju sve navedeno ključan. Naime, biranjem svježih namirnica unosimo više hranjivih tvari u usporedbi s obrađenim i konzerviranim namirnicama. Štoviše, one su bogate antioksidansima, koji pomažu u zaštiti stanica, a pravilan unos hranjivih tvari osigurava i stabilnu razinu šećera u krvi, što rezultira konstantnom energijom tijekom dana. 

Važno je da obrok bude uravnotežen

Iako sendvič često smatraju brzim obrokom, on također može biti uravnotežen ako pažljivo odabiremo sastojke i kombiniramo ih tako da pružaju sve potrebne hranjive tvari. Osim toga, iznimno su praktični za konzumaciju, pogotovo kad smo u pokretu ili nemamo mnogo vremena za pripremu obroka. Isto tako, nude nevjerojatnu raznolikost pri kombinaciji sastojaka, pa se sendviči, bez obzira na to jeste li vegetarijanac, vegan, pridržavate se neke dijete ili jednostavno volite raznoliku prehranu, mogu prilagoditi svim vašim potrebama. Sendvič kao obrok savršen je za doručak, ručak ili večeru, a može biti i dobar međuobrok. 

Cheerful,Brunette,In,Her,Kitchen,Eating,Sandwich

Ako se odlučite za sendvič koji će vam dati dovoljno energije za cijeli dan, važno je uključiti izvor proteina, kao što su piletina, puretina, riba, jaja, salame ili posni sir. Također, koristite kvalitetan kruh koji sadrži ugljikohidrate, a to može biti kruh od cjelovitih žitarica. U sendvič dodajte zdrave masti, poput avokada, maslinova ulja ili orašastih plodova. Kako bi vaš sendvič bio još hranjiviji, dodajte i svježe povrće, kao što su listovi salate, rajčica, paprika ili krastavci. I na kraju, ali ne manje važno, nemojte zaboraviti na hidrataciju. Pijte dovoljno vode uz sendvič kako biste održali sve svoje tjelesne funkcije.

Da bismo vam olakšali pripremu ovako zdravog obroka, pripremili smo jedan jednostavan i brz recept za super sendvič! 

Jednostavno, brzo i zdravo

Recept za ovaj sendvič, koji će vas opskrbiti potrebnom energijom i zasititi vas, sadrži sastojke koji su bogati hranjivim tvarima. Jaja su izvrstan izvor proteina i ona će vam pružiti dugotrajnu sitost, a umjerena količina kvalitetnih salama pruža dodatne proteine i okus. Sir je izvor kalcija i proteina, baš kao i jaja, a posni sir smanjuje unos zasićenih masti, čime čuvate zdravlje srca. Osvježavajuće svježe povrće pružit će vam vitamine i minerale, a kruh od cjelovitih žitarica osigurat će potrebna vlakna i sporije oslobađati energiju.

Sastojci:

• 2 nasjeckana kuhana jaja 

• 50 grama salame po izboru

• 50 grama posnog sira 

• Povrće po izboru (rajčica, listovi salate, svježa paprika) 

• 2 kriške kruha od cjelovitih žitarica 

Maslac 

Priprema:

Prije nego što počnete slagati ovaj ukusni sendvič, savjetujemo vam da izrezane kriške kruha prepečete na tavi sve dok ne poprime zlatnu boju. Zatim na jednoj kriški kruha namažite tanki sloj maslaca i rasporedite prethodno nasjeckana kuhana jaja. Na drugu krišku kruha složite salamu po izboru i preko nje stavite posni sir. Na svaku krišku kruha dodajte svježe povrće, poput rajčice, listova salate ili svježe paprike, te sve spojite da biste napravili sendvič. 

Mother,Preparing,Sandwich,For,School,Lunch,On,Table

Dakle, uravnoteženi obroci temeljeni na svježim i kvalitetnim namirnicama ključni su za održavanje optimalnog zdravlja i energije tijekom dana. Raznovrsne sastojke hrvatskog porijekla za svoj sendvič pronađite u Lidlu pod brendom "Okusi zavičaja", čiji asortiman dolazi od domaćih dobavljača iz raznih krajeva naše zemlje. Svaki zalogaj ovog sendviča savršen je primjer kako kombinirati hranjive tvari i okuse da bismo dobili ukusan, a ujedno energetski bogat obrok. Bilo da ga pripremate za sebe ili za svoju djecu, ovaj je recept sjajan način da osigurate kvalitetnu prehranu!

Sadržaj donosi: Lidl

Komentari 3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem
ODLIČNI UVJETI DOPUSTA

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem

Iako se percepcija prema 'tati koji ostane kod kuće s malim djetetom' mijenja svaki dan, mnoge očeve i one koji se to nadaju postati, više od financija brine potencijalno narušen odnos s poslodavcem

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...