Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 5

Evo što pripremiti nabrzinu ako vam dolaze gosti

Powered by Podravka

Evo što pripremiti nabrzinu ako vam dolaze gosti
1

Blagdani su vrijeme kad nam svaki vikend netko pokuca na vrata pa je red da u takvim situacijama budemo spremni. U ovom članku donosimo nekoliko recepata za brze i ukusne zalogajčiće gotove u tren oka

Blagdansko vrijeme idealna je prilika za obiteljska i frendovska okupljanja te uživanje u hrani i piću. No, s obzirom na to da kuhanje ručka ili večere zahtjeva više vremena i posvećenosti, fingerfood je obično puno bolji i jednostavniji odabir. Osim što se može jesti u hodu, također se može konzumirati tijekom cijele večeri. Zato vam donosimo tri recepta za slane zalogajčiće kojima nitko neće moći odoljeti.

Punjeni šampinjoni

Od nekoliko klasičnih sastojaka možete napraviti ovo fantastično jelo. Ljubitelji sira uživat će u šampinjonima punjenim gaudom i gorgonzolom, a ako su vam gosti stvarno veliki siroljupci, uvijek možete dodati i cheddar ili mozzarellu. S druge strane, ako vam fali mesa, također ga možete ubaciti u smjesu jer je ovaj recept toliko univerzalan da ga možete prilagođavati sukladno svojim željama.

Sastojci

  • 300 grama velikih šampinjona
  • 100 grama gorgonzole
  • 100 grama gaude
  • malo nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • Vegeta

Priprema

  1. Šampinjone očistite ubrusom ili suhom spužvom (nemojte ih prati pod vodom). Nakon toga, odstranite peteljke i sitno ih nasjeckajte.
  2. U zdjeli naribajte gaudu i gorgonzolu, dodajte smjesi sol, papar i Vegetu te dobro promiješajte.
  3. Punite šampinjone tako da ne prelazite vrh, dodajte im nekoliko kapi maslinova ulja i stavite na masni papir
  4. Uključite pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 15 minuta

Zapečene mini-bruskete

Zašto ove godine svojim gostima ne biste pripremili platu s raznim vrstama brusketa? Napravite ukusan namaz i složite nekoliko vrsta brusketa; s mesom, ribom i povrćem. Neka bude za svakoga ponešto!

Sastojci 

  • 3 francuska kruha
  • maslac

Bruskete s mozzarellom i povrćem

  • 500 grama mozzarelle
  • 150 grama cherry rajčica
  • 1 žuta paprika

Bruskete s mesom i cheddarom

  • 150 grama pršuta ili šunke
  • 150 grama cheddara
  • 70 grama maslina

Bruskete s lososom

  • 150 grama dimljenog lososa
  • 100 grama cherry rajčica
  • malo maslinova ulja

Umak

  • 200 grama sirnog namaza
  • 1 režanj češnjaka
  • sol
  • papar
  • Vegeta
  • malo limunova soka

Priprema

  1. Narežite francuski kruh na tanje kriške i prepecite na gril-tavi. Potom svaku krišku namažite tankim slojem maslaca.
  2. Rasporedite sastojke prema ranijim uputama. Na svaku krišku kruha dodajte malo umaka te slažite sastojke tako da meso ili riba idu prvi, zatim sir i potom povrće. 
  3. Ako nećete poslužiti odmah, stavite ih u dublju posudu za pečenje te prekrijte prozirnom folijom kako ih zrak ne bi isušio.

Mini burgeri

Mali i slasni burgeri glavna su zvijezda svakog domjenka, partyja ili običnog obiteljskog druženja. Možete ih pripremati s pilećim ili junećim mesom, a najukusniji su ako u meso dodate malo sira kako bi dobilo dodatan šmek! Vjerujemo da će se oni prvi razgrabiti pa ako vam dolazi veći broj ljudi, računajte da ćete trebati više sastojaka.

Sastojci

  • 500 grama faširanog mesa (junetina ili piletina)
  • 100 grama naribane gaude
  • nasjeckani peršin
  • Vegeta
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 10 malih žemlji 

Priprema

1. U zdjeli pomiješajte faširano meso i gaudu te dodajte začine. Zatim oblikujte male pljeskavice kako bi odgovarale veličini žemlji.

2. Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i pecite pljeskavice dok na sredini ne budu potpuno pečene (možete jednu prerezati na pola kako biste bili sigurni).

3. Za to vrijeme razrežite žemlje i premažite ih namazom po izboru. Potom stavite vrelu pljeskavicu i odmah na nju manje kriške sira kako bi se otopio. Na njega dodajte povrće (koje je bilo na sobnoj temperaturi) i dodajte kečap, majonezu ili neki drugi umak po želji.

Savjeti za ukrašavanje

  • Fingerfood koji se sastoji od više slojeva probodite ukrasnim čačkalicama kako bi se lakše mogao jesti, a i vizualno će izgledati ljepše.
  • Svijetlu hranu servirajte na crnom tanjuru jer će tako više doći do izražaja (i obrnuto).
  • Pazite da među hranom ne bude kapljica ili mrvica jer će izgledati neuredno.
  • Ako sami pravite žemlje, odaberite jedan kalup kojim ćete iskružiti tijesto kako bi kasnije svi burgeri bili jednake veličine.
  • Želite li burgere u boji, morat ćete sami napraviti tijesto i pritom dodati nekoliko kapi jestive boje. Izbjegavajte boje u prahu jer ih je teže ravnomjerno dozirati u tijesto.
U pripremi fingerfooda budite 100% originalni, baš kao što je to novo pakiranje Vegete! Najpoznatiji začin sada je zasjao u tisućama različitih kreacija koje ste, povodom Vegetina 60. rođendana, napravili upravo vi! A kako to izgleda možete pogledati ovdje.

Powered by Podravka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
Želite na advent, ali onaj bez gužve? Imamo preporuku za čak tri lokacije - i to za svaki džep!
OPUŠTENI ADVENT? MOŽE!

Želite na advent, ali onaj bez gužve? Imamo preporuku za čak tri lokacije - i to za svaki džep!

Blagdansko vrijeme ne mora značiti stres i trčanje na sve strane zbog obaveza. Naprotiv, ovo je prilika da se povežete s obitelji i prijateljima, a upravo takvu atmosferu možete pronaći na ova tri najmanja adventa
Sve o faktoringu: Poduzećima odmah daje injekciju likvidnosti i smanjuje financijske rizike
KOMENTIRA VEDRANA PRIBIČEVIĆ

Sve o faktoringu: Poduzećima odmah daje injekciju likvidnosti i smanjuje financijske rizike

Ekonomska analitičarka Vedrana Pribičević otkriva kako uz pomoć usluge faktoringa možete unaprijediti svoje poslovanje te u kojim se industrijama najčešće javlja potreba za faktoringom
Neka vaš dom miriše na kolače, a ne na vlagu i plijesan. Višak vlage utječe i na trošak grijanja
IZAZOVI BLAGDANA

Neka vaš dom miriše na kolače, a ne na vlagu i plijesan. Višak vlage utječe i na trošak grijanja

U predstojećim tjednima sve više vremena provodit ćemo u svojem domu, posebice u kuhinji, budući da Božiću i Novoj godini prethodi tradicionalna priprema blagdanskih specijaliteta. No obratite pri tome pozornost na pojavu vlage