Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasite planet: Možete učiniti jako puno s malom promjenom

U utorak 23. travnja u povodu Dana planeta Zemlje svim čitateljima koji kupe Večernji list darujemo platnenu ekovrećicu.

1 komentara
Brojne zemlje diljem svijeta shvatile su opasnost koju predstavljaju plastične vrećice pa ih sve veći broj njih zabranjuje ili uvodi poreze na njihovu upotrebu, a ove je godine naplata uvedena i u Hrvatskoj.  
 
Potpunom zabranom distribucije plastičnih vrećica smanjila bi se proizvodnja i nagomilavanje takvog otpada u prirodi, spasili bi se milijuni životinja te sačuvale velike količine sirovina koje se koriste u njihovoj proizvodnji, ponajprije nafta i voda. U borbu za bolji planet uključio se i Večernji list. Kako bi se smanjilo korištenje plastičnih vrećica, svojim čitateljima poklanjamo onu platnenu, i to s natpisom "Breaking news! - Ova torba čuva okoliš". 
 
Dobit će je svatko tko u utorak kupi tiskano izdanje Večernjaka. Jer naizgled malom promjenom svatko od nas može učiniti puno za naš planet. Osim što čuvamo okoliš, korištenjem platnene vrećice štedimo i novac. Platnena vrećica može zamijeniti šest plastičnih tjedno, 288 godišnje, a čak 22.176 plastičnih vrećica tijekom prosječnog ljudskog života. Kada bi samo svaki peti građanin Hrvatske prestao koristiti plastične vrećice, sljedeća bi ih generacija u prirodi zatekla gotovo 200 milijuna manje. Požurite se u utorak na kioske jer je vrećica kao DAR dostupna isključivo u slobodnoj prodaji, a količine su ograničene!

Možda vas zanima i ovo:
Message