Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 7
Foto: Sajema
JOŠ KRATKO NA SUPER POPUSTIMA!

Svi volimo cool gadgete, a sad smo doznali i koji su bili najpopularniji u 2023. godini

Gadgeti nam mogu biti izvor zabave i edukativan alat, a neki od njih pomažu i u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova. Doznajte koji su se gadgeti najviše kupovali u 2022. godini, koji su najtraženiji ove godine te što nas čeka u 2024.

Sadržaj donosi eKupi

S obzirom na to da živimo u modernom dobu u kojem brzi razvoj tehnologije vodi prema digitalizaciji mnogih stvari, tako su i gadgeti postali vitalan dio našeg života. Danas nam je teško zamisliti dan bez minimalno jednoga gadgeta jer nam oni olakšavaju obavljanje svakodnevnih zadataka, štede vrijeme, povezuju nas s drugima, a mogu imati i zabavni aspekt. Aktivno ih koriste sve generacije, u većoj ili manjoj mjeri, a istraživanja su pokazala da uvelike utječu i na dobrobit starijih ljudi.

Upravo su zato gadgeti među omiljenim božićnim darovima, a posebice im se veselimo kad ih ugledamo na popustu. U nastavku doznajte koji su gadgeti bili najpopularniji ove godine te gdje povodom Black Fridaya možete pronaći velik izbor ovih uređaja po sniženim cijenama.

Najpopularniji gadgeti u 2023.

Statistika kaže da su se mobiteli, računala i tableti našli na listi 10 proizvoda koje su potrošači u 2022. godini najviše kupovali online iz kategorije gadgeta. Ovaj podatak podudara se i s istraživanjem Oberla, koje je pokazalo da mobilne uređaje u 2023. posjeduje čak 96,9% globalnih potrošača, od čega su 96,8% korisnici pametnih mobitela. Tako su mobiteli zauzeli prvo mjesto, a iza njih su se našli laptopi i stolna računala, koji su u vlasništvu 57,7% potrošača, dok tablete posjeduje njih 32%. 

Nadalje, listu najpopularnijih elektroničkih proizvoda nastavljaju pametni sat i narukvica (29,6%), igraća konzola (19,8%), uređaj za TV streaming (16,5%) te pametni uređaji za dom (15,2%). Premda su uređaji za virtualnu stvarnost zauzeli posljednje mjesto na ljestvici najpopularnijih potrošačkih gadgeta, sa samo 5,4%, valja napomenuti kako je taj broj prethodnih godina bio znatno manji te je zapravo došlo do porasta interesa za ovaj tip gadgeta.

To potvrđuje i nedavno objavljena Googleova lista Holiday 100, koja sadržava 100 proizvoda koji su se u 2023. godini najviše pretraživali. Tako je zabilježen pojačan interes za VR naočalama, kao i za pametnim naočalama, bluetooth zvučnikom i gadgetima za gejmere. Na listi proizvoda koji su se najviše guglali našli su se i pametni satovi te igraće konzole.

Prilika za dobar ulov

Zato, ako tražite neki od spomenutih gadgeta, imajte na umu da ih još kratko vrijeme možete kupiti po sniženoj cijeni putem internetske trgovine eKupi, u kojoj Black Friday popusti sežu i do 60%. Kako bismo vam pomogli u odabiru, u nastavku smo izdvojili nekoliko zanimljivih tech proizvoda sa stranice eKupi, a kad pogledate popis, možda dobijete ideju za božićne darove.

Primjerice, elegantni pametni sat Huawei Watch GT3 u zlatnoj boji već je dugo mnogima na listi želja, pa je dobra vijest da je trenutno snižen za 50 eura te nova cijena uređaja iznosi 219 eura (1650,06 kn). 

Na značajnom sniženju dostupan je i pametni mobitel Samsung Galaxy A23, koji odlikuju superbrzi procesor Snapdragon 695 5G 6nm, zaslon HD+ 120 Hz, glavna kamera od 50 MP i mnoge druge korisne značajke. Cijena uređaja prije sniženja iznosila je 305,13 eura, a sad je dostupan za 228,85 eura (1724,27 kn).

Kupujete li božićni dar nekome tko voli glazbu ili jednostavno živi za zabave i druženja, prijenosni zvučnik JBL Flip 6 nudi snažan zvuk i trajanje baterije do 12 sati, a pritom je vodootporan. Njega ćete pronaći na popustu za 119 eura (896,61 kn). A umjesto za zvučnik, možete se odlučiti za PHILIPS bežične slušalice s kutijom za punjenje, koje su trenutno značajno snižene, s 35 na 21 euro (158,22 kn).

Sveti gral mnogih gejmera je igraća konzola PlayStation 5 C chassis, koja na Black Friday sniženju dolazi s igrom Call of Duty: Modern Warfare 3 VCH. Munjevito brzo učitavanje ovog uređaja 5. generacije omogućava potpuno uranjanje u igru, a trenutno je snižen za 130 eura te mu cijena iznosi 539,90 eura (4067,88 kn)

Ako je vrijeme da zamijenite dotrajali laptop ili partnera/icu želite iznenaditi novim računalom, laptop Acer Aspire 3 sad je dostupan na velikom sniženju. Naime, uz popust od 30% u košarici, laptop ćete platiti 378,38 eura (2850,90 kn), umjesto 569 eura, koliko je prethodno koštao. Laptop karakteriziraju tanko kućište i precizna dodirna pločica koja ima brži odaziv od standardnih dodirnih pločica, zbog čega možete učinkovitije raditi.

Na kraju liste izdvajamo i tablet Xiaomi Pad 6 kao idealan dar, kako mlađim tako i starijim ukućanima. Ovaj uređaj dolazi s jasnom kamerom od 13 MP, ultra jasnim ekranom i odličnom brzinom osvježavanja, a baterija od 8840 mAh omogućit će dugo korištenje. Na sniženju će vas koštati 339 eura (2554,20 kn).

Što nas čeka u 2024.?

S obzirom na to da se tehnologija konstantno razvija, možemo očekivati i neke nove i zanimljive gadgete u bližoj budućnosti. Primjerice, početkom iduće godine na tržište će stići Ki Cordless Kitchen, revolucionarno bežično rješenje za napajanje malih kućanskih uređaja. Ovu inovaciju posebnom čini to što je diskretno skrivena ispod radne ploče, a sve što vi vidite ravna je površina na koju stavite uređaj koji biste inače uključivali u struju. 

U 2024. godini čeka nas i razvoj mobitela koji se rolaju kako bi se ekran povećao. Tako jednostavnim izvlačenjem u stranu mobitel standardnih dimenzija poprima veličinu tableta. Riječ je o inovativnoj tehnologiji koja obećava cijelu novu generaciju uređaja s beskonačnim mogućnostima.

Među cool gadgetima izdvaja se i kamera Ring Always Home, koja je zapravo autonomni dron dizajniran za nadziranje vašeg posjeda i pružanje vizualnih prikaza tamo gdje statične sigurnosne kamere nemaju doseg. Njome možete promatrati svaki kutak doma, izvana i iznutra, a da ne ustajete s kauča. 

Black Friday je banana ako nemaš 60% popusta, 24 rate i besplatnu dostavu. Iskoristite sniženja koja eKupi pruža i već danas osigurajte svoj omiljeni gadget po sniženoj cijeni. Čak i ako vam se dogodi da pogriješite s odabirom dara, dobra je vijest da eKupi nudi rok od 30 dana za povrat artikla!

Sadržaj donosi eKupi

Komentari 7
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana