Top 5 savjeta za bolji seks: Okrenite ventile na maksimum | 24sata
Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 15
Foto: PR
VEZE SU ZA MAŠTOVITE LJUDE

Top 5 savjeta za bolji seks: Okrenite ventile na maksimum

Ako ste u dugogodišnjoj vezi i zapali ste u seksualnu kolotečinu, znajte da niste jedini. Budući da je seks vrlo važan dio veze, donosimo vam pet savjeta koji će vam pomoći da ponovno rasplamsate strasti

Sadržaj donosi: Shopaj24

Istraživanja pokazuju da zadovoljstvo seksualnim životom obično raste tijekom prve godine u kojoj je par zajedno, a nakon toga počinje sporo i postojano padati. I sasvim je normalno da s vremenom seks s istom osobom postane rutina te da dođe do "suše u vezi" - zbog koje partneri ne budu intimni po nekoliko mjeseci ili čak više godina.

Naime, "dobro međusobno poznavanje smrt je seksualnog nagona", tvrdi Allison Moon, seksualna edukatorica i autorica nekoliko vodiča za seksualni odgoj. Njezina računica je jednostavna: što se više navikavamo na nekoga, seks postaje manje uzbudljiv. Nasreću, to ne mora značiti da se zbog dugogodišnjeg ljubavnog odnosa morate odreći (dobrog) seksa. Ako ste spremni uložiti malo truda, možete začiniti svoj seksualni život i spavaću sobu ponovno učiniti uzbudljivom. Donosimo pet rješenja.

1. Svađa je ponekad potrebna

Mnogi parovi pogrešno vjeruju da izbjegavanje razgovora o osjetljivim temama - poput onih koje se tiču seksa, financija i iritantnih navika partnera - znači izbjegavanje svađe i da je to dobro za njihovu vezu. Međutim, svađa u vezi sasvim je normalan i čak zdrav oblik komunikacije koji može rasvijetliti različita stajališta i pomoći u izgradnji boljih odnosa.

Sexual,Problems,,Relationship,Crisis.,Stressed,Young,Couple,Lying,In,Bed,

Izbjegavanje takvih razgovora zapravo često dovodi do tihog zamjeranja, što negativno utječe na intimnost, povjerenje i povezanost. Kako je pokazalo jedno istraživanje, parovi koji se često svađaju u prosjeku su deset puta sretniji od onih koji izbjegavaju sukobe. Dakle, ponekad sve što morate učiniti da biste pokrenuli seksualne motore jest obaviti s partnerom razgovor koji ste dugo izbjegavali.

2. Razgovarajte o svojim fantazijama

Nije tajna da muškarci i žene obično imaju potpuno različita seksualna očekivanja, ali treba imati na umu da to nije nešto što će se s vremenom promijeniti samo od sebe. U vezi je važno moći komunicirati sa partnerom o tome što vam se sviđa i što vam se ne sviđa u krevetu jer iskreni razgovor može dovesti do obostranog zadovoljstva. Možda upravo kroz razgovor o skrivenim seksualnim fantazijama otkrijete neku uzbudljivu predigru, novu pozu, zabavnu igračku ili zanimljivo mjesto za seks. U ovom aspektu odnosa ne bi trebalo biti mjesta za sram!

Female,Legs,With,Red,Panties,Down,In,Front,Of,Man

3. Eksperimentiranje je ključno

Kad smo kod seksualnih fantazija, mnogi maštaju o seksu na javnome mjestu. Slažemo se da je to vrlo uzbudljivo i napaljujuće, ali s obzirom na to da je to protuzakonito, savjetujemo da umjesto toga isprobate vibrator na daljinsko upravljanje. Možete ga diskretno, bez ičijeg znanja, koristiti u restoranu, kafiću, kinu i slično, što će, sigurni smo, biti zanimljivo i onoj osobi koja upravlja i osobi koja "vibrira". To je zapravo odlična predigra koja će vas držati napaljenima sve do trenutka u kojem se nađete iza zatvorenih vrata svojeg doma.

U javnosti se možete uzbuditi i igranjem uloga. Unaprijed osmislite pozadinske priče za svoje likove, dotjerajte se, unajmite sobu u hotelu i pustite da vas mašta odvede u neke nove seksualne avanture. Ponekad i samo promjena mjesta može začiniti seksualni život. Primjerice, jeste li znali da, prema nekim izvorima, parovi koji putuju zajedno imaju bolji seksualni život?

Više o ponudi sex shopa Fortuna provjerite na Shopaj24.

4. Oslobodite se uz erotski sadržaj

Ako nemate ideje ili ste već isprobali sve što ste htjeli, inspiraciju za seksualne fantazije možete s partnerom pronaći uz erotski sadržaj. I to ne mora biti samo videoprikaz, od kojeg neki pomalo zaziru - začudili biste se koliko uzbudljiv može biti takav tip literature ili čak audiopriče. Bez obzira na to što odaberete, važno je samo da pronađete nešto u čemu će oba partnera uživati i nešto što će oboma rasplamsati požudu. Dovedite ovu aktivnost na višu razinu tako da usput pokažete partneru gdje i kako volite da vas dodiruje.

5. Aktivirajte se i zavolite svoje tijelo

Mnogi - pa čak i oni koji, objektivno gledajući, imaju savršene proporcije tijela - bore se s manjkom samopouzdanja kad je riječ o izgledu vlastitog tijela. I upravo ta spoznaja može negativno utjecati na seksualni život. Jer, da biste se povezali s tijelom svojeg partnera, potrebno je prvo povezati se s vlastitim tijelom. To je možda najbolje pokušati kroz fizičku aktivnost, koja, osim do porasta samopouzdanja, može dovesti do povećane želje za seksom, većeg seksualnog uzbuđenja, boljeg podmazivanja i veće vjerojatnosti za orgazam. 

Zanimljivo je i što stručnjaci preporučuju parovima da se trude zajedno se upuštati u aktivnosti koje izazivaju strah i uzbuđenje. Primjerice, odvažite se na vožnju u lunaparku, penjanje po stijenama ili traženje načina za izlazak iz escape rooma jer sve te i slične aktivnosti izazivaju stvaranje dopamina i drugih kemikalija u mozgu koje su izravno povezane s fizičkom privlačnošću i strašću. Ako slučajno pretjerate u nečemu, malo usporite te se podružite koju večer i uz čašu vina i Netflix te ublažite bolove u mišićima i zglobovima pomoću Planinskoga gela. Pravo zadovoljstvo ionako se krije u ravnoteži.

Više o ponudi brenda za prirodnu kozmetiku vrhunske kvalitete iz Siska, Amara Cosmetics, provjerite na Shopaj24.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 15

VIDEO

Posao koji traje od 1964.: Igor je jedan od posljednjih koji njeguju ovu tradiciju
ZAVOLIO POSAO ZBOG OCA

Posao koji traje od 1964.: Igor je jedan od posljednjih koji njeguju ovu tradiciju

Njegov škver otvoren je davne 1964., a posao je zavolio uz oca. Da nije ostao u škveru, bio bi sigurno na moru, rekao je jedan od posljednjih kalafata koji i danas njeguju tradicijsku gradnju, rekonstrukciju i popravak drvenih brodova

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura