Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 5
Foto: PR
PRIPAZITE NA OVE STVARI

U hladnjaku vam se stalno stvara led? Donosimo nekoliko trikova koji će to spriječiti

Sprečavanje zaleđivanja unutar hladnjaka važno je kako bi se sačuvala kvaliteta i svježina namirnica. Osim što će vam uštedjeti vrijeme, uz ove savjete i trikove više nikad nećete muku mučiti s mukotrpnim uklanjanjem viška leda iz hladnjaka

Sadržaj donosi: Gorenje Zagreb

Bez sumnje, hladnjak je jedan od najvažnijih uređaja u našoj kuhinji, ali ponekad se suočavamo s problemom čestog zaleđivanja. Osim što nam oduzima vrijeme za odmrzavanje, zaleđeni hladnjak može negativno utjecati na svježinu i kvalitetu naših namirnica. Nasreću, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći u sprečavanju ovog problema i očuvanju optimalnog rada vašeg hladnjaka.

Pripazite na izvore topline  

Prvo, važno je osigurati da je hladnjak pravilno smješten u kuhinji. Držanje hladnjaka blizu štednjaka ili drugih izvora topline može uzrokovati povećanje temperature unutar hladnjaka, što može dovesti do zaleđivanja. Zbog toga pokušajte držati hladnjak dalje od tih izvora topline kako biste održali stabilnu temperaturu. Isto tako, hladnjak treba imati dovoljno prostora sa svih strana kako bi se osigurala pravilna cirkulacija zraka. Naime, preporučuje se ostaviti najmanje pet centimetara prostora s bočnih i stražnje strane hladnjaka jer ćete tako omogućiti ispravno strujanje zraka oko hladnjaka i spriječiti pregrijavanje.

Open,Refrigerator,Full,Of,Products,In,Kitchen

Što se tiče pozicije, idealno je držati hladnjak na suprotnoj strani od štednjaka i, ako je moguće, izbjegavajte postavljanje hladnjaka na mjestima izloženima izravnoj sunčevoj svjetlosti. Sunčeva toplina može povećati temperaturu oko hladnjaka i otežati održavanje željene unutarnje temperature.

Provjerite temperaturu hladnjaka

U sprečavanju zaleđivanja temperatura unutar hladnjaka igra važnu ulogu. Provjerite da je termostat hladnjaka postavljen na odgovarajuću temperaturu, a to je između 2 i 4°C, jer ako je temperatura postavljena prenisko, postoji veća vjerojatnost zaleđivanja. Također, redovito provjeravajte brtve na vratima hladnjaka kako biste osigurali da zrak ne cirkulira između hladnjaka i vanjske okoline, što može dovesti do kondenzacije i zaleđivanja.

Remove,The,Ice,From,The,Freezer,At,Home

Jedan od trikova koji mogu pomoći u sprečavanju zaleđivanja je premazivanje polica hladnjaka tankim slojem ulja. Nanesite malu količinu biljnog ulja na papirnati ručnik i lagano obrišite police. Ovaj tanki sloj ulja može spriječiti da se hrana, ali i tekućine, zalijepe za police.

Svaka namirnica ima svoje mjesto

Također, pazite da ne preopteretite hladnjak. Previše namirnica i pogrešan raspored u hladnjaku mogu ometati pravilnu cirkulaciju zraka i dovesti do zaleđivanja. Primjerice, najhladniji dio hladnjaka je obično stražnji dio na donjoj polici. Ovaj dio idealan je za skladištenje sirovih namirnica poput mesa, ribe i peradi. Srednje police u hladnjaku obično su umjereno hladne i pogodne su za mliječne proizvode, umake, ostatke hrane i druge namirnice koje ne zahtijevaju tako nisku temperaturu kao sirovo meso. 

Happy,Young,Longhaired,Woman,Arranging,Products,On,Fridge,Shelves,And

Gornje police su najtoplije zone hladnjaka i pogodne su za namirnice poput kuhanih jela, pekarskih proizvoda, desertnih krema i ostale hrane koja ne zahtijeva intenzivno hlađenje. Vrata hladnjaka također su najtopliji dio jer se često otvaraju i zatvaraju. Zato je najbolje držati u vratima namirnice koje su manje osjetljive na temperaturne promjene, poput umaka za salatu, maslaca i džemova.

Za svježe voće i povrće koristite posebne ladice ili pretince unutar hladnjaka ako ih imate. Ako nemate te ladice, možete koristiti plastične vrećice s rupicama za prozračnost. Ovo će pomoći u održavanju svježine i sprečavanju zaleđivanja.

Postoji i dugoročno rješenje 

Konačno, ako ste umorni od čestog odmrzavanja hladnjaka, možete razmisliti o kupnji hladnjaka s ugrađenim sustavom za brzo odleđivanje. Gorenje NoFrost sustavi jedni su od najboljih sustava hlađenja na tržištu i ugrađeni su u zamrzivački dio te sprečavaju nakupljanje leda. Kao rezultat toga, štedite energiju koju ulažete u mukotrpno otapanje leda i čišćenje zamrzivača. 

Young,Couple,Selecting,New,Refrigerator,In,Household,Appliance,Store

Kombinirani hladnjak-zamrzivač Gorenje s tehnologijom NoFrost temelji se na učinkovitom strujanju hladnog zraka kako bi se uklonila vlaga iz zamrzivača. Tako se sprečava nakupljanje leda na unutarnjim stranicama zamrzivača i hrani, a osim što štedi vrijeme, zbog sprečavanja zaleđivanja, NoFrost sustav čuva svježinu i nutritivnost vaših namirnica. Sve modele ovih hladnjaka možete pogledati ovdje i budite sigurni -  uz Gorenje NoFrost tehnologiju čišćenje zamrzivača više neće biti potrebno! 

Sadržaj donosi: Gorenje Zagreb

Komentari 5
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje
IKEA VAS ZOVE

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje

Kampanjom IKEA Cirkuliranje, ova robna kuća, želi promicati usluge i prakse kružnog gospodarstva, inspirirajući i nadahnjujući ljude da donose zdravije i održivije odluke

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?
SADRŽAJ DONOSI PETROL

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?

U svijetu poslovanja, dinamika između poslodavaca i radnika nikada nije bila više u fokusu. Dok se tržište rada neprestano mijenja, tvrtke moraju biti spremni na prilagodbe. A koja su očekivanja od svih u tom lancu?
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti