Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 18
Foto: PR
NAŠI FAVORITI

U potrazi ste za praktičnim gradskim automobilom? Odabrali smo za vas 5 modela

Kad je riječ o gradskoj vožnji, mnogi vozači i vozačice složit će se s tim da najbolje stvari dolaze u malim paketima. Automobili kompaktnih dimenzija, niskih troškova održavanja i lake upravljivosti nisu slučajno kraljevi gradskih cesta

Sadržaj donosi: Shopaj24

Uske ulice, gužve u prometu, vožnja po principu kreni-stani-kreni-stani i mala parkirna mjesta samo su neka od obilježja gradske vožnje zbog kojih su veliki kamioneti, karavani i terenci potpuni autsajderi u ovoj priči. Dobri gradski automobili moraju biti mali i praktični jer im upravo takve karakteristike olakšavaju kretanje po urbanim džunglama.

Osim u veličini, njihova prednost leži u motorima, koji su posebno dizajnirani za vožnju bez prevelikog napora pri nižim brzinama i koji troše manje goriva od većih automobila. Također, manja vozila su učinkovitija, odnosno ispuštaju manje štetnih emisija ugljikova dioksida, zbog čega su, primjerice, jeftinija kad je riječ o osiguranju i cestarinama. Izdvojili smo pet modela kao odlične opcije za gradski tip vožnje.

1. Mini Cooper

Mini Cooper, koji je inače u vlasništvu BMW-a, jedan je od najpopularnijih malih automobila prepoznatljivog retro dizajna. Ali ovaj tip modela nije privlačan samo izvana - i unutrašnjost je prilično šarmantna. Kao spoj retro stila i tehnologije, Mini Cooper ima odličan sigurnosni i infotainment sustav te vrhunsku udobnost. Dolazi s trojim ili peterim vratima, od čega su obje verzije pomalo skučene, ali praktične. Zapravo, prednja sjedala nude široke mogućnosti podešavanja, s dovoljno prostora za čak i malo veće ljude. 

Mini odlično "podnosi" autoceste i veće udaljenosti, ali definitivno je najbolji za vožnju gradom zahvaljujući svojim dimenzijama i osjetljivim kontrolama. Iako je vozaču vidljivost otežana zbog uskih vjetrobranskih stakala i malenog stražnjeg stakla, tu su stražnji parkirni senzori da spase stvar i olakšaju parkiranje, zaključuje britanska stranica za prodaju, kupnju i recenzije automobila carwow.

A,Red,Car,And,A,House

2. Ford Fiesta

Ford Fiesta je praktično i pristupačno vozilo za svakodnevnu uporabu te jedan od najpopularnijih malih gradskih automobila. Lakoća upravljanja na krivudavim gradskim ulicama, dobro prianjanje, vrlo dobro zaustavljanje i startanje u prometu njegovi su aduti. Osim toga, dobra vidljivost, snažan i ekonomičan motor te gladak mjenjač sa šest brzina omogućuju jednostavnije i udobnije kretanje gradom nego neka konkurentska vozila.

Iako je ovaj model sprijeda dovoljno prostran, nažalost, straga je malo skučen, a ni prtljažnik nema previše mjesta. Treba istaknuti i da je automobil vrlo stabilan pri velikim brzinama, a motor radi jednako tiho kao u gradskoj vožnji.

3. Volkswagen Polo

Polo je jedan od najpouzdanijih gradskih automobila. Ovaj model karakterizira visoka razina udobnosti, ekonomičnost, relativno velik prtljažni prostor i pristojan unutarnji dizajn. Volkswagen Polo je iznenađujuće prostran, stražnje sjedište dovoljno je komforno za dvije odrasle osobe. Po mnogim stvarima doima se kao automobil koji je iznad svoje i na razini više klase. Njime se lagano upravlja, omogućuje dobru vidljivost, a veliko stražnje vjetrobransko staklo olakšava parkiranje.

Ako ste u potrazi za Polom, ovaj rabljeni modelu valja uzeti u obzir.

Više informacija o ponudi tvrtke Euroauto možete pronaći na shopaj24.hr.

4. Smart ForFour 

Riječ je o modelu automobila koji je vrlo jednostavan za vožnju po gradu, a njegovo održavanje nije pretjerano skupo. Neke od prednosti su mu veličina i funky dizajn dostupan u čak 40 boja. Iako je malen - i stvarno prikladan kad treba pronaći parkirno mjesto u gradu - ima petera vrata te se stražnja sjedala i suvozačevo mogu sklopiti i tako dati 2,2 metra ravnog teretnog prostora. A s obzirom na to da ima mali prtljažnik, to je odlično rješenje kad postoji potreba za prevoženjem većeg tereta.

Ovaj model ima malo manji prtljažnik zato što se motor nalazi ispod poda prtljažnika, ali zbog toga nema potrebe za dugim poklopcem motora koji bi otežavao parkiranje. On također omogućuje lakše okretanje prednjih kotača, što automobil čini vrlo jednostavnim za manevriranje te se čak može polukružno okretati u prostoru. Zanimljivo je i da je Smart ForFour sigurniji od bilo kojeg automobila njegove veličine ikad te dolazi s mnogo dodatne opreme. Međutim, nedostatak je što u zavojima ima tendenciju naginjanja karoserije i osjetljiv je na bočni vjetar.

Više informacija o ponudi tvrtke Automobili Škojo možete pronaći na shopaj24.hr.

5. Renault Zoe

Već i to što je Renault Zoe električni čini ga jednim od najboljih malih automobila za gradsku vožnju. Odličan je za probijanje kroz prometnu špicu jer, zahvaljujući velikim prozorima, vozač ima odličnu vidljivost. Zoe standardno dolazi i s upozorenjem za mrtvi kut i za pješake dok je pri maloj brzini, što je, složit će se mnogi gradski vozači, izuzetno korisno imati u gužvi. Ubrzava bez prevelikog napora, tako da nećete imati problema s prelascima raskrižja ili pretjecanjem kamiona, ali nije osobito dobar na autocesti - poprilično je bučan. 

Punjenje u kućnoj radinosti može trajati do devet, a brzi punjač u gradu od 22 kW smanjit će to vrijeme na do tri sata. S potpuno napunjenim baterijama Renault Zoe može voziti i do gotovo 390 kilometara. U svakom slučaju, povoljna cijena ovog vozila i relativno niski troškovi vožnje, kao i najnovija tehnologija, svrstavaju Renault Zoe u neke od najboljih gradskih automobila.

A,Young,Blonde,Woman,With,Smartphone,And,Coffee,At,A
SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 18
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno