Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: PR
SPREMNI ZA 2024.?

Znamo kamo otići na jedan od najboljih novogodišnjih tuluma u zemlji: Ovo su događanja

Program Ponoć u podne, na Silvestrovo, dobar je povod da i vi upoznate Vrbovsko, nevjerojatnu ljepotu zaštićenog krajolika Kamačnik i gastronomiju temeljenu da fantastičnim namirnicama Gorskoga kotara

Sadržaj donosi Jarun ideja i Grad Vrbovsko

Svaki kraj godine donosi priliku za početak nečeg novog i nezaboravnog. Ako još ne znate i razmišljate o tome gdje dočekati 2024., imamo za vas dobre vijesti. Naime, u srcu pitoresknoga gradića Vrbovskog očekuju vas nezaboravni trenuci na samom kraju godine. Ovaj grad postao je turistička hit destinacija, a otkrivamo i kako će ovog prosinca ispratiti staru godinu. 

Dočekajte ponoć u podne

Turisti, ali i domaći gosti, prepoznali su Vrbovsko kao mjesto za odmor, ali i dobru zabavu. Zato već drugu godinu zaredom ovaj grad organizira program ispraćaja stare i dočeka nove godine. "Ponoć u podne" manifestacija je koja spaja inspiraciju, ali i romantiku i ljubav stvarajući nezaboravnu atmosferu koja će vas obuzeti. Gradonačelnik Dražen Mufić ističe kako je cilj svake turističke manifestacije koju Grad podupire to da ona privlači što više ljudi, čime će donijeti korist svima koji se bave turizmom, ali i ostalima s ovog područja, od ugostitelja do vlasnika raznih OPG-ova, kojima ovakve priredbe znače mogućnost zarade.

- Grad veliku pozornost pridaje uređenosti i čistoći mjesta, infrastrukturi i objektima u kojima se odvijaju događanja. Tako je u nekoliko posljednjih godina Vrbovsko bogatije za više lijepo uređenih prostora, od sportske dvorane, kuće Mance, opremljene s više polivalentnih dvorana i prostorija pogodnih za organizaciju konferencija, koncerata i priredbi, pa sve do vjenčanja. Dakle, osim za organiziranje manifestacija brinemo da se događanja odvijaju u uređenim prostorima i da naši posjetitelji dobiju kvalitetu te im tako na najbolji mogući način izražavamo dobrodošlicu - rekao je gradonačelnik. 

Ispraćaj stare godine počinje 31. prosinca u 10 sati, a središnje slavlje je, naravno, odbrojavanje u podne, uz vatromet konfeta, nakon kojeg slijedi ljubavni valcer na otvorenom. Zbog sigurnosti djece, ali i četveronožnih ljubimaca, neće biti pirotehnike. No ono po čemu je ovaj doček poznat jest i jedinstveno puštanje balona dobrih želja. Posjetitelji će moći napisati taj dan čestitku i pustiti je što ranije kako bi se želja ispunila što prije. 

- Naša je gostoljubivost iskrena i mišljenja smo da to naši gosti prepoznaju. Rado nam se vraćaju, a sa zadovoljstvom možemo reći da turistički brojevi u posljednje dvije godine to i potvrđuju - ističe Tatjana Kušić, stručna suradnica za turizam u Gradu Vrbovskom.

Manifestacija traje sve do 16 sati, što znači da će posjetitelji prvi dočekati 2024., a nakon toga ostaje vremena i za tradicionalni doček u ponoć. 

Prava zimska čarolija 

Posjetitelji sigurno neće ostati ni gladni. Naime, osim u tradicionalnoj zimskoj hrani, nazočni će moći uživati u tipičnim goranskim receptima i namirnicama, ali i u zanimljivoj atrakciji - stiže jedan kilometar kobasica!

- Neće nedostajati niti bogate ugostiteljske ponude i tradicijskih zimskih specijaliteta, poput domaćih kobasica, sarme, kiselog zelja, pečenog odojka, fritula, kolača i ostalih slastica - dodaje Kušić.

Cooked,Mixed,Meat,With,Rice,Stuffed,In,Cabbage,Leaves,Is

 A kakav bi to bio doček nove godine bez dobre glazbe? I za to su se domaćini pobrinuli, pa će tako sve zabavljati bend Ljubavnici, koji će izvoditi samo najljepše ljubavne pjesme. 

- Cijelo vrijeme s nama će biti i Djed Mraz, koji će biti zadužen da sve dobro štima - kaže Kušić.

Besplatni parking i dobrodošli ljubimci

Najbolje je što vas od ovog jedinstvenog novogodišnjeg događaja dijeli samo 50 minuta vožnje od Zagreba ili Rijeke te pola sata od Karlovca. A osim navedenih sadržaja, savjetujemo vam da usput posjetite i jedan značajni krajolik Gorskoga kotara – Kamačnik i župnu Crkvu sv. Ivana Nepomuka s prekrasnim jaslicama, smještenu u centru mjesta. Ono što je također veoma važno za sve posjetitelje jest parkiranje. Ono će biti besplatno i osigurano u dovoljnoj količini. Mjesto događanja je od silaska, odnosno ulaska na autocestu, udaljeno samo nekoliko kilometara, tako da se bez stresa i čekanja u koloni možete zaputiti u Vrbovsko i uživati u nezaboravnom dočeku!

I ne zaboravite svoje ljubimce. Jer i oni su dobrodošli, a za njih će biti pripremljene posebne delicije i čašćenje. 

Dakle, ako tražite mjesto na kojem će se spojiti tradicija i inovacija, gdje će svaki trenutak biti poput bajke, "Ponoć u podne" odredište je koje ne smijete propustiti. Uđite u novu godinu s osmijehom, ljubavlju i iskrom radosti. Otkrijte čaroliju i stvorite uspomene koje će trajati zauvijek. Više detalja o dočeku nove godine u Vrbovskom pratite na službenim stranicama, a ovako je to izgledalo prošle godine. 

Sadržaj donosi Jarun ideja i Grad Vrbovsko

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje
IKEA VAS ZOVE

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje

Kampanjom IKEA Cirkuliranje, ova robna kuća, želi promicati usluge i prakse kružnog gospodarstva, inspirirajući i nadahnjujući ljude da donose zdravije i održivije odluke

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?
SADRŽAJ DONOSI PETROL

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?

U svijetu poslovanja, dinamika između poslodavaca i radnika nikada nije bila više u fokusu. Dok se tržište rada neprestano mijenja, tvrtke moraju biti spremni na prilagodbe. A koja su očekivanja od svih u tom lancu?
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti