Obavijesti

News

Komentari 61

'Ruski planovi oko referenduma u NR Donjecku brzo napreduju'

'Ruski planovi oko referenduma u NR Donjecku brzo napreduju'

Prošlo je 172 dana od početka ruske invazije u Ukrajini. Britansko ministarstvo obrane kaže da je Rusija u 'naprednoj fazi planiranja' održavanja referenduma o Narodnoj Republici Donjeck

Ključni događaji:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.01

Zelenski: Svijet gubi ako ne djeluje u Zaporižju

Svijet će izgubiti bitku s terorizmom i pokleknuti pred nuklearnom ucjenom ako ne poduzme nešto da spriječi nesreću u nuklearnoj elektrani Zaporižje koju trenutno drže Rusi, rekao je u ponedjeljak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij. 

"Ako svijet sada ne pokaže snagu i odlučnost da obrani jednu nuklearnu elektranu, to znači da je svijet izgubio", rekao je Zelenskij u video poruci. "Izgubit će bitku s terorizmom. I pokleknuti pred nuklearnom ucjenom."

21.43

Hrvatu zarobljenom u Donjecku počelo suđenje: 'Nisam kriv!'

Hrvatu kojega je separatistički sud na istoku Ukrajine optužio da je plaćenik snaga Kijeva prijeti smrtna kazna objavili su u ponedjeljak ruski mediji.

Sud u proruskoj regiji Donjecku na istoku Ukrajine optužio je Hrvata i još četvoricu stranih državljana da su se kao plaćenici borili na ukrajinskoj strani.

Više pročitajte OVDJE.

20.35

Putin je pisao novom prijatelju: 'Dragi Kim, trebamo biti bliski'

Rusija i Sjeverna Koreja će zajedničkim naporima proširiti sveobuhvatne i konstruktivne bilateralne odnose. Bliže veze bile bi u interesu obiju zemalja te bi pomogle u jačanju sigurnosti i stabilnosti Korejskog poluotoka i regije sjeveroistočne Azije, napisao je tako u pismo ruski predsjednik Vladimir Putin sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-unu povodom Dana oslobođenja Sjeverne Koreje.

Više pročitajte OVDJE.

19.04

Nordijske države za produbljenje sigurnosne suradnje usred ruske agresije na Ukrajinu

Pet nordijskih država kaže da u budućnosti žele još tješnje međusobno surađivati kada su posrijedi pitanja sigurnosti i obrane, a na to ih je potaknula ruska invazija na Ukrajinu.

"Vjerujemo da je u ovim vremenima suradnja među nordijskim državama važnija nego ikada dosad", rekao je norveški premijer Jonas Gahr Støre nakon sastanka sa svojim kolegicama u ponedjeljak u Oslu.

Više pročitajte OVDJE.

18.53

Ukrajina tvrdi da je uništila Wagnerovu bazu i most kod Melitopolja

Ukrajina je u ponedjeljak objavila da je uništila bazu paravojne skupine Wagner, čije vojnike se optužuje da se bore na strani ruske vojske, te da je uništila most kod okupiranog grada Melitopolja.

Po guverneru Luhanske oblasti, na istoku Ukrajine, Wagnerova baza u gradu Popasni "uništena je preciznim pogotkom". Napad se dogodio u nedjelju, objavio je na Telegramu Sergej Hajdaj.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 61