Obavijesti

News

Komentari 0

600 Hrvata dobilo ključeve za granicu sa Slovenijom

600 Hrvata dobilo ključeve za granicu  sa Slovenijom
1

Nakon što su pregradili ceste između Hrvatske i Slovenije, mještani su dobili ključeve rampi kojima će mimo prijelaza moći ulaziti u susjednu državu

VIDEO

Pravo na ključeve rampi zasad ima 600 građana s hrvatske i 1800 sa slovenske strane, a dosada ih je u Hrvatskoj preuzelo 124-ero ljudi. U MUP-u očekuju da će broj osoba koje imaju pravo na ključeve rampi porasti jer su u tijeku upisi prava prelaska u pogranične propusnice i poljoprivredničke uloške.
Prema odluci stalne mješovite komisije za provedbu Sporazuma o pograničnoj suradnji, zatvoreno je 115 cesta na granici Hrvatske i Slovenije. Slovenska je strana dosad sagradila 26 rampi na zagorskom području, 23 u Primorsko-goranskoj županiji, 21 rampu u Međimurju, 13 u Istri, po 11 na karlovačkom i varaždinskom području i 10 u Zagrebačkoj županiji. Schengenski prostor bez unutarnjih granica proširen je 21. prosinca, točno u ponoć, na devet novih zemalja članica Europske unije - Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Maltu, Poljsku, Slovačku i Sloveniju.
No hrvatski građani i dalje mogu ulaziti u Sloveniju, Mađarsku i Italiju samo uz osobnu iskaznicu, ali im u tom slučaju hrvatski pogranični policajci izdaju poseban karton, u koji se upisuje ime i prezime te broj osobne iskaznice. Slovenska, mađarska i talijanska granična policija u te kartone stavlja ulazni, a pri izlasku iz zemlje i izlazni žig. No kartoni ne vrijede za putovanje u ostale države Europske unije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.