Obavijesti

News

8 razloga zašto uvijek iznova posjetiti Opatiju. Užitak, užitak

8 razloga zašto uvijek iznova posjetiti Opatiju. Užitak, užitak
10

Varate se ukoliko mislite da je bajna Opatija, poznatija kao Abazzia, destinacija rezervirana za turiste treće životne dobi

Klasičan izbor proljetne i ljetne destinacije ostaje i danas, međutim brojne investicije zadnjeg desetljeća pretvorile su Opatiju u mondeno ljetovalište urbanih turista mlađih generacija.

Što raditi i vidjeti u Opatiji

  1. Volosko i šetnjica Lungomare

Poznato šetalište Lungomare dugačko je čak 12km i započinje u malom ribarskom mjestu Volosko. Lagana šetnja uz more najbolja je početna točka za istraživanje Opatije i svih njenih ljepota. Iznenaditi će vas ljepota villa iz doba Austro-Ugarske okupanih živim bojama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  1. Slatki grijeh Kavarne Wagner, Milenij hotel

Opatiju ne smijete napustiti bez da ste probali najbolje slastice u kavarni s najboljom lokacijom u gradu. Kultna Kavarna Wagner smještena je u samom centru Opatije, uz Lungomare,  i svojim gostima nudi ritual uživanja u ručno rađenim čokoladnim pralinama vlastitog čokoladnog branda Milenij Choco.

  1. Dalla Nonna Bakery

Specijaliziran dućan zdrave prehrane i pekarskih proizvoda savršeno je mjesto za zdravi doručak, pogotovo na putovanju kada je svaki slobodan trenutak dana bitan. Stoga prvi jutarnji ritual obavite u hodu.

  1. Gastronomski užitak  restorana Cantinetta, Hotel Sv. Jakov

Restoran jedinstvenog tipa smjestio se ispod stoljetnih arkada hotela Sv. Jakov. Kombinacija talijanske tratorrije i wine bara privlači posjetitelje bogatim izborom najkvalitetnijih pršuta, sireva, domaćih tjestenina i svježih riba. Vinska karta sadrži preko 100 vrsta domaćih i inozemnih vina te ga zato preporučujemo za romantičnu večeru prije izlaska u Opatiji.

  1. Zaljubljenici u dizajn ne propustite

Design Hotel Royal i Hotel Continental mogu se pohvaliti najbolje uređenim lokalima u Opatiji. Pomno osmišljen dizajn privlači zaljubljenike u dizajn i fotografiju. Naime, ovo su idealne lokacije za vašu Instagram fotku, ali i zabavnu večer s prijateljica uz času vrhunskog vina ili pak ljetnog koktela.

Wellness oaza Grand Hotela 4 opatijska cvijeta stvara idealnu ravnotežu užurbanoj i stresnoj svakodnevici. Spa dan upotpunjen originalnim wellness paketima biti će točka na i vašeg putovanja.

  1. Luksuzni resort uz more, Lido Beach Resort

Novitet u turističkoj ponudi Opatije je Lido Beach Resort smješten na poznatoj plaži Lido u samom centru grada. Luksuzna plaža okružena palmama pravi je Mediteranski Raj u malom. Otvoreni bazen, luksuzne ležaljke, bijeli privatni paviljoni, kokteli… Sanjamo o ljetu!

  1. Park prirode Učka

Za one željne aktivnog odmora predlažemo obilazak najviše planine istarskog poluotoka. Oko Opatije se nalaze brojne planinarske i biciklističke staze. Za informacije se obratite prvom info uredu.

Smještaj u Opatiji možete rezervirati preko portala za povoljniju kupnju hotelskih usluga - Megabon,  i to uz čak -43% popusta. Boravite u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta za samo 1.893 kn. Ponuda uključuje 2 noćenja za 2 osobe na bazi polupansiona.

Više o ponudi i portalu Megabon doznajte na www.megabon.eu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...