Obavijesti

News

Komentari 6

A 10 ideja koje su ušle u polufinale natječaja su...

A 10 ideja koje su ušle u polufinale natječaja su...
1

Odlučivale su nijasne: Žiri natječaja imao je jako težak zadatak u izboru 10 ideja koje će ući u polufinale natječaja "Pametnom idejom do uspjeha". A one su...

VIDEO

Ovom prilikom želimo čestitati svim kandidatima koji su prijavili svoje ideje na ovogodišnji natječaj "Pametnom idejom do uspjeha". Iako vaše ideje nisu prošle u polufinale natječaja, smatramo kako se radi o kvalitetnim idejama te vas pozivamo da ih nastavite usavršavati, razvijati i graditi. 

Deset ideja koje su ušle u polufinale natječaja "Pametnom idejom do uspjeha" (ideje su poredane abecednim redom) su:

  • AppLearn, autor Filip Bačić
  • Boya bojice, autorica Maja Mesić
  • CityPal, autor Željko Gobac
  • ConnectiGO, autor Tomislav Šimpović
  • Crobox, Vladimir Mustapić
  • Homzzer, autor Vedran Mirković
  • iPallet4.me, autor Matija Kašner
  • Machina, autor Lovro Nola
  • Papart, autorica Petra Bianki
  • WeeParty, Sandro Bujan

O idejama...

Applearn

Aplikacija za učenje. Kada treba upamtiti strane riječi ili činjenice, tada je to puno lakše uz aplikaciju koja se može koristiti u tramvaju, čekaonici itd. Osnovni cilj projekta je izraditi aplikaciju za učenje i ponavljanje. Aplikacija bi radila na način da se upiše pitanje i odgovor i korisnik sam sebe provjerava s tim da bi aplikacija podsjećala korisnika kada treba ponoviti određeno gradivo. Za svaki točan odgovor na određeno pitanje period do sljedećeg ponavljanja bi se produljivao, a u slučaju netočnog odgovora bi se kretalo ispočetka. To sve omogućava korisniku da puno lakše uči i ponavlja gradivo.

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

Boya bojice

Boya bojice su inovativni crtaći alat, ergonomski drugačije oblikovan kako bi korisniku pružile istovremeno sigurnost i slobodu pokreta u likovnom izražavanju. Boje za crtanje kakve poznajemo danas, u formi štapića ograničavaju likovno izražavanje, način na koji su oblikovane da ih držimo u ruci predodređen je za pisanje, odnosno štapić nam nalaže pokret, položaj i kretanje ruke. Suprotno tome ove bojice za crtanje zbog svoje forme omogućuje prirodni i ekspresivni pristup crtanju. One su novi inovativni crtaći alat, lako prilagodljiva svakoj ruci a zglobu omogućava bezbroj pokreta i položaja što se izravno odražava na kvalitetu i mogućnosti crtanja. 

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

CityPal

CityPal app je vaš najbolji prijatelj u stranom gradu. Korištenjem sadržaja koji su napravili domaći otkrijte dušu grada, družiti se s lokalcima i turistima! rojekt CityPal radimo zato jer vjerujemo da turistička razgledavanja mogu biti zabavna i namijenjena mladima. Aplikacije za razgledavanje gradova oponašaju razgledavanja za turističke grupe. Aplikacija omogućava korisnicima da organiziraju druženje, izlazak ili razgledavanje grada, a priključiti se može tko želi. I domaći ljudi i turisti. Također poslovni partneri CityPal-a mogu pozvati korisnike aplikacije na koncerte, festivale, u klubove ili neko drugo događanje. 

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

ConnectiGo

"Šaljite nam vijesti" mobilna aplikacija putem koje će bilo koji medij moći uspostaviti komunikacijski kanal sa svojom publikom i primati informacije od njih. ConnectiGo je komunikacijski servis koji će omogućiti slanje informacija i multimedijalnih sadržaja od strane publike (čitatelja, gledatelja) izravno na newsdesk e-mail medija.

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

Crobox

Sustav ormarića na plažama za pohranu vrijednosti (mobitel, novčanik, naočale, tablet…) i bezbrižno uživanje u morskim radostima. Znate onaj osjećaj kada se kupate u moru i ne možete se u potpunosti opustiti jer se stalno osvrćete i gledate jesu li vam stvari na plaži, na mjestu gdje ste ih i ostavili? Mobitel, novčanik, tablet, laptop, naočale... To su vrijedne stvari koje mnogi zbog straha od krađe ne nose sa sobom na plažu. Oni koji nose, nose i brigu sa sobom.Sustav 'ormarića' Crobox na plažama rješava problem s ostavljanjem stvari. Naša je želja napraviti plažu sigurnijim mjestom i samim time podići razinu hrvatske turističke ponude na viši nivo.

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

Homzzer

Opći cilj projekta je unaprijediti informacijski sustav ponude i potražnje za nekretninama te omogućiti svim ljudima da budu sami svoji agenti. Tržište nekretnina je jedno od najstarijih tržišta gdje se poslovi još uvijek odvijaju na zastarjele načine. Proces je spor, sresan, dugotrajan, a vrlo često i neefikasan. Homzzer je mobilna platforma za nekretnine koja će biti dostupna svim korisnicima na njihovim “pametnim telefonima” te ima potencijal stvaranja velike baze korisnika.

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

iPallet4.me

U svakom trenutku cirkulira veliki broj paleta čije drvo nije prvoklasne kvalitete za iskorištavanje u prave svrhe i to drvo se često ne reciklira na pravi način. Sakupljanjem i recikliranjem paletnog drva možemo učiniti jako veliku stvar za okoliš i našu planetu. Pod brandom iPallet4.me proizvoditi će se kućišta za tablet računala, sa naglaskom na iPad. Kako? Prikupljanjem drvenih dasaka od paleta, njihovom obradom i spajanjem dobit ćemo eco-friendly, jedinstven, dizajnerski proizvod namijenjen ljudima koji brinu za okoliš i za bolje sutra.

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

Papart

Ručna proizvodnja razglednica,čestitki, zahvalnica od recikliranog papira kojemu se u procesu proizvodnje dodavaju sjemenke biljaka. Proizvod je prvenstveno namjenjen turistima koji u razglednici šalju i cvijet jer se ona nakon uporabe može posaditi pri čemu će narasti određena biljka. Ovaj projekt promovira Dubrovnik kao ekološki osviješten grad,rješava problem dosadne ponude suvenira koji čak nisu ni autentični.Naš proizvod podržava obrtništvo jer se cjeloukupna proizvodnja odnosi na ručnu izradu. Najvažnije od svega je da naš proizvod donekle rješava problem zbrinjavanja papirnatog otpada, jer je taj isti "opad" naša glavna sirovina za proizvodnju.

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

Machina

Machina kao centar game dizajna nudi programe edukacije i inkubacije za industriju video igara. Edukacijom pokrivamo sve teme ključne za strukovni razvoj budućih game dizajnera i zaposlenika u game studijima: programiranje, grafički i audio dizajn te projektni management i marketing. Nadamo se kroz godinu dana iskoristiti fondove EU kako bi u suradnji sa hrvatskim obrazovnim institucijama i tijelima vlade razvili prvi hrvatski (i europski) jednogodišnji strukovni kurikulum za industriju video igara. 

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

WeeParty

WeeParty je društvena kartaška igra namijenjena za zabave. Sastoji se od dva špila karata po četrdesetosam karata u svakom špilu. Svaki špil karata ima svoju funkciju koju određuje igra. Vizualno vrlo atraktivan dizajn, jednostavna pravila i velika repetitivna vrijednost igre neke su od konkurentskih prednosti pomoću kojih planiramo doprijeti do ciljane skupine potrošača. U periodu od prijave do danas najviše vremena posvetili smo istraživanju tržišta i potencijalnih korisnika. 

Sviđa vam se ova ideja? Glasujte za nju ovdje!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...