Obavijesti

News

Komentari 170

Šef HDZ-a će u nedjelju biti za, a o ćirilici tek trebaju odlučiti

Šef HDZ-a će u nedjelju biti za, a o ćirilici tek trebaju odlučiti
1

Tomislav Karamarko smatra da će na referendum o ćirilici izaći velik broj ljudi. Rekao je i da je potrebno Ustavom utvrditi ono što je prirođeno 'našem narodu'

VIDEO

U razgovoru za emisiju 'Oporbeni zarez' Hrvatskog radija predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovio je da će na nedjeljnom referendumu glasati za ustavno definiranje braka kao životne zajednice muškarca i žene. Objasnio je kako je prema njegovom mišljenju potrebno Ustavom utvrditi ono što je prirođeno 'našem narodu, što je u tradiciji našeg naroda i shvaćanja braka'. 

Misli da će na referendum izaći velik broj birača, a istaknuo je da nije dobro što se u Ustav moraju unositi 'neke notorne i temeljne stvari'. 

Uvođenje zdravstvenog odgoja u škole opisao je kao udar na mnoge roditelje, a vjeruje da bi idući Vladin korak bio omogućavanje braka homoseksualcima. 

Dodao je da je referendum spontana reakcija koja ima svoju logiku, te da će nakon 1. prosinca mnoge stvari biti drugačije. 

- Nitko se više neće moći lagano poigravati s onim što je ovom narodu prirođeno - rekao je Karamarko koji misli da je za svjetonazorske podjele kriva Vlada.

Još nije potpisao referendumsku inicijativu Stožera

Kada je u pitanju referendumska inicijativa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nju još nije potpisao, a odluku o njoj će, tvrdi, donijeti stranačka tijela.

Naglasio je da su dvojezične ploče u Vukovaru protivne Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, te da Stožer ima podršku HDZ-a u aktivnostima koje se zalažu za poštivanje zakona. 

Predsjednik HDZ-a uvjeren je da su se državni dužnosnici, da su htjeli, mogli priključiti koloni u Vukovaru u kojoj je bilo 100 tisuća ljudi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...