Obavijesti

News

Komentari 95

Hakirali A1: 'Kompromitirani su osobni podaci dijela korisnika'

Hakirali A1: 'Kompromitirani su osobni podaci dijela korisnika'

Iz A1 su dodali kako informacije o bankovnim karticama i računima nisu kompromitirane jer nisu dostupne u navedenoj bazi podataka u kojoj je bio sigurnosni incident

VIDEO

A1 je objavio kako je sigurnosni incident povezan s jednom od baza korisničkih podataka. Potencijalno su kompromitirani podaci manje od 10 posto A1 korisnika, ime i prezime, adresa, OIB i broj telefona, objavio je A1.

Dodali su kako  informacije o bankovnim karticama i računima nisu kompromitirane jer nisu dostupne u navedenoj bazi podataka u kojoj je bio sigurnosni incident.

Priopćenje A1 prenosimo u cijelosti:

Nažalost, unatoč naprednim mjerama zaštite i stalnim podizanjem razine sigurnosti dogodio se sigurnosni incident povezan s jednom od baza korisničkih podataka kojim je kompromitiran dio osobnih podataka dijela A1 korisnika.

Intenzivno se radi na utvrđivanju svih činjenica vezanih uz sigurnosni incident te je do sada računalnom forenzikom utvrđeno da su potencijalno kompromitirani podaci manje od 10 posto A1 korisnika. Izloženi podaci su ime i prezime, adresa, OIB te broj telefona. Naglašavamo da informacije o bankovnim karticama i računima nisu kompromitirane jer nisu dostupne u navedenoj bazi podataka. Sve korisnike čiji su osobni podaci potencijalno kompromitirani ćemo izravno obavijestiti.

A1 Hrvatska krajnje ozbiljno shvaća ovu neugodnu situaciju te je odmah po prvim znakovima sumnje na nedopušteni pristup korisničkoj bazi trenutačno i bez odlaganja onemogućila daljnji neovlašteni pristup i poduzela dodatne mjere zaštite. Također je odmah podnesena kaznena prijava Policijskoj upravi zagrebačkoj, te su informacijski stručnjaci uključeni u otkrivanje počinitelja kaznenog djela. Također, informirane su i nadležne institucije HAKOM i AZOP s kojima intenzivno surađujemo.

A1 Hrvatska drži se najviših sigurnosnih standarda i zaštite podataka te ćemo nastaviti s dodatnim ulaganjima u poboljšanje sigurnosnog okruženja. Ponavljanje navedenog sigurnosnog incidenta nije moguće te nije imalo niti će imati utjecaja na pružanje usluga korisnicima. 

A1 Hrvatska će pravovremeno obavještavati korisnike o daljnjem postupanju vezano uz ovaj događaj. 

Za sve dodatne upite i informacije stojim ona raspolaganju korisnicima na besplatni telefon 0800900830 i e-mail: sluzba.za.korisnike@a1.hr  

Još jednom molimo korisnike da uvaže našu ispriku i unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 95

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija