Obavijesti

News

Komentari 11

Adolf Hitler dobio na izborima u Africi: ''Ništa me ne povezuje s nacističkom ideologijom''

Adolf Hitler dobio na izborima u Africi: ''Ništa me ne povezuje s nacističkom ideologijom''

Političar koji nosi ime nacističkog zločinca Adolfa Hitlera pobijedio je na izborima u afričkoj državi Namibiji. Kaže kako njegove namjere nisu ni približno slične onima njegovog zloglasnog imenjaka

Političar imena Adolf Hitler Uunona izborio je svoje mjesto na namibijskim izborima s 85% osvojenih glasova, prenosi Mail Online.

Za njegovo ime zaslužan je njegov otac, koji ga je nazvao po nacističkom zločincu.

-  Otac me nazvao po njemu, ali vjerojatno nije znao tko je zapravo ta osoba. Kao dijete na svoje ime nisam gledao kao na neki problem. Tek sam kasnije, kao tinejdžer shvatio tko je zapravo Adolf Hitler i koja je bila njegova namjera - rekao je namibijski političar.

Političar kaže da ga žena zove Adolf Uunona jer želi izbjeći svaku poveznicu sa zločincem te da je više puta razmišljao o promjeni imena.

- Činjenica što imam ovo ime ne potvrđuje moje namjere niti to znači da želim osvojiti Oshanu - rekao je, misleći na regiju u kojoj je slavio na izborima.

Ovaj političar živi u bivšoj njemačkoj koloniji Nambiji, gdje još uvijek postoje znakovi njemačke okupacije. Nazivi ulica i mjesta još uvijek se mogu pronaći na njemačkom jeziku.

Nekoć poznata kao Njemačka jugozapadna Afrika, Namibija je bila njemačka kolonija od 1884. godine sve do završetka Prvog svjetskog rata.