Obavijesti

News

Komentari 10

Afera Transporter: Dobio 4,5 god. zatvora, vratit će i novac

Afera Transporter: Dobio 4,5 god. zatvora, vratit će i novac
3

Skupina je optužena da su od prosinca 2004. do prosinca 2007. kada su uhićeni, krali vozila u Hrvatskoj i krijumčarili ih u Srbiju. Zaradili su više od 11,5 milijuna kn

VIDEO

Mozak skupine kradljivaca, koji su diljem Hrvatske krali kamione i autobuse Zoran Peterović Kizo, bivši zet vlasnika Europatradea, nepravomoćno je osuđen na 4,5 godine zatvora te mora vratiti više od dva milijuna kuna koliko je pribavio krađama. Njegova bivša ljubavnica Marija Halovanić Mare dobila je godinu dana zatvora. Kazna joj je zamijenjena radom za opće dobro po principu - dva sata rada za jedan dan zatvora. 

Ona je pružala prethodnicu, pratnju i zaštitu od policijske kontrole prilikom odvoženja vozila do granice sa Srbijom, te je ujedno sa Petrovićem dogovarala i od njega tražila krađe vozila kako bi joj predavao dio novca ostvarenog njihovom prodajom.

Devetero ostalih pripadnika Kizine bande Mile Pastuović, Vlado Miličević, Željko Šimić, Siniša Medić, Momčilo Cvijanović, Dragan Drče, Denis Drče, Dejan Kriško i Milovan Čiče danas je na Županijskom sudu u Zagrebu nepavomoćno osuđeno, neki na uvjetne kazne zatvora, neki na rad za opće dobro, a pojedini na robiju u trajanju od godine i pet mjeseci do dvije godine zatvora.

- Sud je olakotnim cijenio priznanje krivnje te raniju neosuđivanost i kajanje kod nekih optuženika, a otegotnim raniju osuđivanost i i krajnju upornost u postupanju kod drugih - kratko je obrazložila nepravomoćnu presudu sutkinja Koraljka Bumči.

Skupina je optužena da su od prosinca 2004. do prosinca 2007. kada su uhićeni, krali vozila u Hrvatskoj i krijumčarili ih u Srbiju. Pritom su zaradili više od 11,5 milijuna kuna. Skupina je tako ukrala i preprodala 18 kamiona, dva autobusa i Dinamov Golf iz servisa Porsche Leasinga na Jankomiru. Teretnjaci su nestajali u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Ludbregu, Karlovcu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...