Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Afera u Đurđevcu: Cvitanoviću su dali 1,2 milijuna kn za 'mlin'

Tvrtka Natura Agro iz Đurđevca je pod istragom zbog sumnjivih kredita i pozajmica. Platili su Igoru Cvitanoviću i njegovoj firmi 1,2 milijuna kuna za nepostojeći mlin

Slavko Midžor
Foto: Slavko Midžor
12 komentara

Policija istražuje đurđevačku firmu Natura Agro zbog kaznenih prijava protiv šefova Željka Blažoka, Mirka Grgaca i Darka Stankira. Sumnjiv im je kredit od 3,9 milijuna eura i 704.000 kuna isplate nepoznatoj firmi iz Zagreba. Istraga je ovih dana proširena i na pozajmice koje su davali bez jačeg osiguranja naplate, piše Jutarnji list. Šefove su prijavili članovi Nadzornog odbora imenovani prije tri tjedna.

Nautra Agro isplatila je Igoru Cvitanoviću 500.000 kuna, a firmi Agro Cvita 700.000 kuna za kupnju mlina u Ernestinu koji do danas nemaju. Vlasnici firme Agro Cvita su bivši nogometaš Igor Cvitanović i njegova supruga Marija Cvitanović. Sporna je i pozajmica od 900.000 kuna Rajku Donduru i njegovoj firmi Dondur Verum. Plaćali su mu 84.000 kuna mjesečno pune tri godine za sistematizaciju radnih mjesta koja nikada nije provedena.

>>> Više pročitajte u Jutarnjem listu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message