Obavijesti

News

Komentari 51

Bašić i Stipić bez jamčevine su pušteni na slobodu iz Remetinca

Bašić i Stipić bez jamčevine su pušteni na slobodu iz Remetinca
4

USKOK sumnja da je Josipa Rimac intervenirala za Bašića i Stipića koji su joj navodno nudili 45.000 eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane

VIDEO

Sudac istrage Županijskog suda Oliver Mittermayer odbio je u srijedu zahtjev Uskoka za produljenjem istražnog zatvora Milenku Bašiću i Draganu Stipiću te je tu dvojicu okrivljenika iz afere Vjetroelektrane pustio da se brane sa slobode, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Bijeg ispred Remetinca 00:30

Bašić i Stipić su na slobodu pušteni bez da su morali položiti jamčevinu u iznosu od gotovo 20 milijuna kuna za vrijeme dok još nije pravomoćno postalo prvo rješenje drugog suca istrage, Vinka Mioča, koji je prije mjesec dana prihvatio njihovu ponuđenu jamčevinu. Iz zatvora su izašli nešto prije 17 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu
Sud prihvatio 19,5 milijuna kuna  jamčevine Bašića i Stipića koji unatoč toga ostaju Remetincu

Sudac istrage je prošlog četvrtka prihvatio ponovno ponuđeno jamstvo Bašića i Stipića, ali su njih dvojica ostali u pritvoru do srijede jer se radilo o nepravomoćnoj odluci na koju je Uskok imao pravo žalbe. Uskok ima pravo žalbe i na odluku suca istrage kojom je dvojac pušten na slobodu.

Zagreb: Milenko Bašić i Dragan Stipić pušteni su iz zatvora u Remetincu

Bašić je u nekretninama i novcu, kako se doznaje, ponudio 11 milijuna kuna, a Stipić ukupno 8,5 milijuna kuna. Jamčevina im je odobrena i ranije, ali je tu odluku suca istrage ukinulo izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Riječ je o dvojici osumnjičenika koji su bili u bijegu u BiH od pokretanja istrage u kojoj im je određen i istražni zatvor, a sredinom veljače su se pojavili u zatvoru u Remetincu i još uvijek nije poznato na koji su način ušli u Hrvatsku unatoč raspisanim tjeralicama.

Na ispitivanju pred Uskokovim istražiteljima negirali su sumnje da su, u aferi ''Vjetroelektrane'', bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu uprave i gradonačelnici Knina Josipi Rimac nudili 45 tisuća eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetrolektrane Krš-Pađene.

Bašić i Stipić su sada jedini pritvoreni osumnjičenici u ovom slučaju. Josipa Rimac iz Remetinca je puštena krajem rujna prošle godine, a prije nje su na slobodu izašli HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić te kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija.

Bašić i Stipić nude pozamašne jamčevine, a Bašić je spreman za svjedoka zvati i Plenkovića
Bašić i Stipić nude pozamašne  jamčevine, a Bašić je spreman za svjedoka zvati i Plenkovića

U nizu osumnjičenih ova je istraga u posljednjem proširenju došla i do bivše ministrice Gabrijele Žalac koja je navodno poticala Rimac da njenom bratu 'sredi' državni ispit.

Istraga je pokrenuta i protiv državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Ivana Vukića, kojega se tereti da je sredio polaganje ispita vozaču ministra Tomislava Medveda te protiv Nevenke Benić, također državne tajnice u istom ministarstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto