Obavijesti

News

Komentari 127

Afro Sanader: Bio je uvijek u trendu i drugi su ga kopirali...

Afro Sanader: Bio je uvijek u trendu i drugi su ga kopirali...
1

Bivši premijer oporavlja se od operacije tumora, a njegovi bivši kolege sa studija u Rimu, uz dobre želje, objavili su i senzacionalnu fotografiju iz 1975. godine

VIDEO

Zdravstveno stanje bivšeg premijera Ive Sanadera se poboljšava. Uz dobre želje njegovi kolege sa studija u Rimu na društvenim mrežama objavili su senzacionalnu fotografiju Sanadera iz 1975. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

Sanaderu su nedavno dijagnosticirali karcinom prostate, operirali su ga i, kako doznajemo, karcinom se, nasreću, povukao.

Za ovu dobru vijest bivši premijer može zahvaliti znanosti, liječnicima, medicini, genima, dragome Bogu ili kombinaciji svega navedenog. No upravo Bog u Sanaderovu životnom putu ima važnu odrednicu. U osnovnoj školi bio je odlikaš. Nakon osnovne škole majka Ivanka zamolila je svećenike da prihvate Sanadera u sjemenište. Sva Sanaderova braća i sestre bili su obrazovani u sjemeništu. I u gimnaziji, koju je upisao 1968., Sanader se istaknuo kao odličan učenik. Bio je talentiran u nogometu i jezicima, ali bio je i vrstan polemičar. Nakon mature je samo nekoliko sjemeništaraca iz Sanaderove generacije upisalo studij bogoslovije, a među njima bio je i Ivo. On je s Anđelom Kaćunkom studirao na Bogoslovnom fakultetu u Splitu godinu dana.

Nakon toga je otišao na odsluženje vojnog roka u Pulu. Poslije vojnog roka odlazi u Rim na studij filozofije. U Pontifikalnom hrvatskom zavodu sv. Jeronima studenti i svećenici su imali i nogometni klub Hajdin (izvedenica od imena Hajduk i Dinamo, a boja dresova bila je, logično: modro-bijela) a u kojem je igrao i Sanader. Upravo njegovi kolege prisjetili su se tog vremena i zaželjeli mu brz oporavak. Tako će se Ivini nasljednici moći hvaliti kao nijedno dijete: i pape i dida bili su BBB i Torcida.

Neki kažu da je budući premijer Hrvatske tako dobro igrao da je mogao sam sebi nabaciti iz kornera i bravurozno poentirati, što nije mogao ni Blaž Baka Slišković, no za takve navode nemamo potvrde. Iz tog doba, a bila je 1975., kad je Ivo imao 22 godine, malo je informacija i dokumenata o njegovu životu. Ali na fotografiji njegovih prijatelja iz 1975. vidi se da je nekadašnji premijer pratio i modne trendove. Iako bi mlađe generacije ovlaš rekle da je riječ o još jednoj fudbalerki, činjenica je da su se sedamdesetih nosile takve frizure na globalnoj razini. Cijela bulumenta svjetski poznatih rock, pop i disko, ali i nogometnih zvijezda njegovala je afrofrizure ili mikrofonke. Ćaća, kako neki danas Sanadera zovu od milja, i te je 1975. bio ispred vremena, primjerice benda Boney M., najboljeg disko benda sredine i kraja 1970-ih. Afrofrizure su nosili i Michael Jackson, legendarni Jimmy Hendrix, pjevač Deep Purplea Ian Gillan, legende Led Zeppelina Jimmy Page i Robert Plant...

Sve se to odrazilo i na prostore Hrvatske te bivšu Jugoslaviju, ali sa zakašnjenjem. Željko Bebek je nosio mikrofonku dok je pjevao u Bijelom dugmetu, pa Mirza Alijagić, vođa Mirzina jata, sarajevskog disko benda s kraja 1970-ih... No svima njima Ivo s pravom može postaviti pitanje svih pitanja: “Gdje si bio 1975. s afrofrizurom?”. Bilo kako bilo, Ivo Sanader se vratio u Hrvatsku. Postao je intendant HNK u Splitu, ministar znanosti, predstojnik Ureda predsjednika RH, zamjenik ministra vanjskih poslova, međunarodni tajnik HDZ-a, predsjednik HDZ-a, vođa oporbe i predsjednik vlade RH punih šest godina. Postao je i optuženik za niz kaznenih djela, od izvlačenja novca iz državnih poduzeća pa do primanja mita za prodaju Ine MOL-u.    

 NK Hajdin iz 1975. godine     

Stoje: Josip Pekanović, Matija Berljak, IVO SANADER, Anto Knežević, Nikola Skalabrin, Stjepan Kusa, Franz Ksaver, Pero Vrankić. Čuče: Marko Latinčić, Stjepko Mamić, Nika Volk, Jozo Vasilj i Ivan Godina. 

    

Ivo je uvijek bio u trendu 

(1) Mirza Alijagić, pjevač nekad popularne grupe Mirzino jato; (2) Michael Jackson u mladim danima dok je nastupao s Jackson 5; (3) Bobby Farrell, pjevač Boney M.; (4) Carlos Valderamma, kolumbijski nogometaš; (5) Željko Bebek iz ere Bijelog dugmeta.     

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu