News

Komentari 0

Agencija za odgoj i obrazovanje tvrdi: 'Netočno je da kasnimo s isplatama putnih naloga...'

Agencija za odgoj i obrazovanje tvrdi: 'Netočno je da kasnimo s isplatama putnih naloga...'

Uz to, u zahtjevu za ispravkom ističu kako nije točno da suradnike šalju na rad bez potpisanog ugovora te da niti jedan zaposlenik nije otišao zbog dobivenog otkaza.

Agencija za odgoj i obrazovanje je zahtjevom za ispravkom reagirala na članak 'Ravnateljica u problemima: Agencija kasni s plaćanjem, svi daju otkaze...' Ističu da su sljedeće činjenice netočne: 

- Netočna je objavljena informacija da Agencija kasni s isplatom putnih naloga vanjskim suradnicima te da ih je "platila debelo nakon datuma dospijeća" kako navodi vaš izvor. Točna je informacija da su državni izbornici smotre LiDraNo, koji su vrednovali scenske nastupe na županijskoj razini 14. do 18. ožujka 2022. dostavili Agenciji potrebnu dokumentaciju za namirenje putnih trošova, a na temelju izdanih putnih naloga Agencije. Navedenu dokumentaciju izbornici su ostavljali u razdoblju od 27. travnja do 3. svibnja 2022., te su im putni troškovi podmireni.

Netočna je informacija kako agencija šalje suradnike na rad bez potpisanog ugovora. Točna informacija je da Agencija, temeljem Zakona o agenciji za odgoj i obrazovanje i unutarnjim aktima angažira vanjske suradnike te uredno podmiruje obveze. Svi članovi povjerenstva LiDraNo, pa tako i spomenuti izbornici, imenovani su Odlukom agencije uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te temeljem navedenog obavljaju zadatke za koje su zaduženi. Državna smotra LiDraNo održana je 25. do 29. travnja 2022. godine i sve obveze prema izbornicima, koji su sudjelovali u vrednovanju radova, na okruglim stolovima i radionicama Agencija će podmiriti na vrijeme.

Netočna je objavljena informacija u naslovu teksta kako 'Svi daju otkaz'. Točna informacija je da niti jedan od zaposlenika nije otišao iz agencije radi dobivenih otkaza, već su otišli sporazumno, na bolje plaćena radna mjesta ili u mirovinu - stoji u zahtjevu za ispravkom.

 

Najčitaniji članci