Obavijesti

News

Komentari 25

Agrokor hvali Linićev odred, a Ferdelji smatra da diskriminira

Agrokor hvali Linićev odred, a Ferdelji smatra da diskriminira
2

Vlada je donijela od odluku da u studenom s radom počne Ured za velike porezne obveznike koji će nadzirat šestotitnjak velikih tvrtki. Mišljenja o odluci su podijeljena

VIDEO

Vladimir Ferdelji prokomentirao je za T-portal odluku Vlade da se osnuje posebni Ured za velike porezne obveznike koji će s radom početi u studenom. Cilj Ureda je nadzor šestotinjak najvećih tvrtki koje donose najveće porezne prihode, a predsjednik CROMA-e smatra da se na taj način diskriminiraju 'veliki'. 

- Nadzor bi trebao biti permanentan nad svima, zašto bi se oni koji pune najveći dio posebno nadzirali? Ako veliki pune 46 posto svih poreznih prinosa - znači da plaćaju porez. U svakom slučaju, smatram da ne bi trebalo raditi diskriminaciju, nego bi poreznici trebali sve tretirati jednako, a posebnu pažnju treba usmjeriti na one za koje se procjeni da nisu ispunili svoje obaveze, bez obzira jesu li mali, veliki ili srednji. Vani se to tako radi, posebno se nadziru oni za koje porezne vlasti procjenjuju da izbjegavaju plaćanje poreza, rekao je Ferdelji. 

Agrokor i Atlantic grupa zadovoljni Linićevom odlukom

U Agrokoru pak pozdravljaju potez ministra financija. 

- Na razini poreznih uprava i dosad je postojao sustav praćenja velikih poreznih obveznika. Mislimo da je formiranje Ureda na razini Ministarstva značajna prednost jer će kroz to i samo Ministarstvo imati direktan uvid u poslovanje velikih poreznih obveznika. U samom Koncernu i u njegovim članicama porezne uprave vrše praktično kontinuirani nadzor, što se može lako i utvrditi temeljem njihovih zapisnika o nadzoru, rekla je Anja Linić i Agrokorava ureda za odnose s javnošću.

Linićev potez podržava i Atlantic grupa u vlasništvu Emila Tedeschija. 

- Ovim potezom zakonodavac želi povećati ne samo porezni nadzor, već i suradnju s velikim poslovnim subjektima, koja se odnosi na rješavanje nedoumica oko poreznih pitanja, davanje savjeta te dogovor oko prikladnog postupanja. Takvo nastojanje u smjeru povećanja kvalitete i direktne suradnje s Poreznom upravom pozdravljamo kao hvalevrijedan potez, rekao je direktor Korporativnih poreza Atlantic Grupe Tomislav Leko.

I dok je za Hrvatsku gospodarsku komoru razumljivo jače fokusiranje poreznog nadzora nad skupinom velikih poreznih obveznika, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca nisu oduševljeni izmjenom Zakona.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...