Obavijesti

News

Komentari 93

Agrokoru stiže kredit spasa? Ramljak: Koncern neće u stečaj

Agrokoru stiže kredit spasa? Ramljak: Koncern  neće u stečaj
5

Prva tranša od 30 milijuna eura koja će ići iz ovog kredita koji je danas finaliziran, bit će isplaćena OPG-ovima i kooperantima Agrokorove grupacije do kraja srpnja

VIDEO

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izjavio je u srijedu kako u novom kreditu Agrokoru od 480 milijuna eura sudjeluje 20-ak banaka i financijskih institucija i kako bi tim novcem sva dugovanja malim dobavljačima trebala biti namirena do kraja srpnja, a velikima do sredine kolovoza.

U novom financiranju, kreditu od 480 milijuna eura, sudjeluje 20-ak banaka i financijskih institucija, hrvatskih, američkih i europskim, među kojima je i ruska VTB banka, Sberbank je tražio dodatni rok da razmisli hoće li sudjelovati, nisu odbili, ali vidjet ćemo da li će u sljedećih 10-tak dana i oni ući u ovo financiranje, rekao je Ramljak.

Na novinarski upit potvrdio je da, uz Zagrebačku banku i američki Knighthead Capital Management, sudjeluju još i npr. hrvatske Erste i Raiffeisen banka te američke JP Morgan i Goldman Sachs. 

''Prva tranša od 30 milijuna eura iz današnjeg kredita bit će isplaćena OPG-ovima i kooperantima do kraja 7. mjeseca. U sljedeća 2 do 3 tjedna slijedi isplata 100-postotnog duga tim OPG-ovima. S današnjim danom smo završili fazu preživljavanja. Uspjeli smo sačuvati kompaniju, neće biti stečaja i prelazimo u drugu fazu, a to je faza restrukturiranja'', kazao je Ramljak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

"Prelazimo u drugu fazu restrukturiranja. To je borba za bolji profit i povećanje prihoda kompanije. Ona će u konačnici donijeti rezultat većeg povrata postotka duga kojeg imaju vjerovnici. Ona će trajati do kraja nagodbe i na njoj intenzivno radimo. Ono što je najvažnije jest da nema više straha od neugodnosti poput otvaranja stečaja ili propasti kompanije. Mi smo dobili kompletan izvor financiranja na račun i spremni smo Agrokor dovesti na nivo profitabilnosti koji će onda vratiti dugove vjerovnicima ", kazao je Ramljak.

Što se tiče zaposlenika Konzuma, Ramljak je poručio da ne trebaju strahovati za radna mjesta.

"Radnici Konzuma mogu očekivati da će i dalje dobivati svoje plaće i imati siguran posao", poručio je.

I ako se zatvore neke trgovine, nitko ne treba strahovati za radna mjesta, jer posebno sada u sezoni, kaže, nedostaje radnika.

"Radnika fali, radi se o zatvaranju dućana koji su radili gubitke, a radnici će biti premješteni u druge trgovine. Svima fali radnika, što je pozitivna stvar za Hrvatsku", kazao je Ramljak.

"Neizvjesnost je prošla i nadam se da će oni svojom uslužnošću također pridonijeti da se podigne promet", zaključio je Ramljak.

Rekao je da u BiH postoje problemi u likvidnosti, ali da će se ti problemi riješiti kroz mjesec-dva budući da sada imaju financijska sredstva na računu.

"Postoji nekoliko opcija izlaska iz krize. Prvo moram obaviti razgovore s dobavljačima u BiH. Većina njih su i dobavljači u Hrvatskoj, tako da vide što smo napravili ovdje", kazao je Ramljak.

Prokuristica Kraša Marica Vidaković kazala je kako razvoj situacije za dobavljače ide u pozitivnom smjeru.

Na pitanje što je s dobavljačima koji još nisu prijavili tražbine, Ramljak je kazao kako i prema njima imaju zakonsku obvezu isplate dugova.

Istaknuo je kako se nada da će sud utvrditi tablicu tražbina nakon čega sud mora u roku 30 dana objaviti ukupne tražbine.

"Očekujem da ćemo sredinom rujna imati konačan popis tražbina", kazao je Ramljak.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa