Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Akademija Hrvatske pošte “Plus”

Hrvatska pošta sustavno ulaže u razvoj znanja radnika. Svi radnici mogu sudjelovati u programima dodatnog usavršavanja iz, ovisno o potrebi, područja „mekih“, prodajnih ili računalnih vještina

Foto: GoranSaletto

Prilikom uvođenja projekta ili novih usluga organiziraju se interne edukacije za sve radnike na koje se odnose promjene. Tako je primjerice prilikom uvođenja Digitalnog poštara organizirana interna edukacija za sve radnike koji su uključeni u projekt. Svi naši poštari sada su opremljeni pametnim telefonima i prijenosnim pisačima računa te je tako dostava znatno olakšana i ubrzana.

Kako Hrvatska pošta ulaže u razvoj znanja svih radnika tako joj je cilj ojačati i kompetencije rukovodećeg kadra. Jačanje kompetencija u mekim vještinama (soft skills) iz područja komunikacije, upravljanja zaposlenicima, planiranja i organizacije posla te usmjerenosti na zaposlenike i rezultate cilj su edukacija koje se provode na Akademiji Hrvatske pošte „Plus“.

Foto: GoranSaletto

Akademija „Plus“ odgovor je na izazove s kojima se svakodnevno susreću voditelji i direktori prilikom upravljanja ljudima. 

Edukacije na Akademiji „Plus“ podijeljene su u nekoliko faza:

  • I. faza – svim su polaznicima interpretirani rezultati 360º istraživanja kako bi dobili pregled jakih snaga i preporuke za razvoj. Istraživanje 360º podrazumijeva ocjenjivanje rukovoditelja od strane njegovih podređenih, nadređenih i kolega u istoj hijerarhijskoj liniji. 
  • II. faza – na temelju analize čestica 360º istraživanja provodi se edukacija s naglaskom na pravilno davanje povratne informacije, delegiranje i razvoj nasljednika.
  • III. faza – slijedi razdoblje promatranja od dva do tri mjeseca tijekom kojih polaznici aktivno rade na unaprjeđenju navedenih kompetencija, a njihovi nadređeni dobivaju informacije o jakim snagama i područjima za razvoj.
  • IV. faza – individualni razvojni razgovor sa svakim polaznikom u kojem se prati status preporuka za razvoj. Nakon razgovora slijedi druga edukacija posvećena stilovima komuniciranja i ponašanja te organizaciji vremena.

Nakon završetka edukacije na Akademiji Hrvatske pošte „Plus“ očekuje se bolje razumijevanje snaga i područja za razvoj voditelja, njihovo osnaživanje, upoznavanje s alatima koji će unaprijediti liderske vještine te postizanje učinkovitije suradnje s podređenima i nadređenima.

Foto: Hrvatska pošta

 

Tema: Promo sadržaj

Message