Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Akcija u Đakovu: Rodana koji još ne leti vratili su u gnijezdo

Mladi rodan pao je s 10 metara visine. U veterinarskoj stanici dali su mu prvu pomoć i nahranili ga, a vatrogasci su ga potom vratili u gnijezdo

Foto: Grad Đakovo
9 komentara

Mladi rodan, tzv. čučavac ispao je iz gnijezda vjerojatno pokušavajući poletjeti. No kako nije još razvijen, nije mu uspjelo pa je pao.

Kaže nam to dr. Tomislav Šperanda iz veterinarske stanice Đakovo. Rodan, star do dva mjeseca i težak tek 1,8 kilograma, pao je u subotu u dvorište kafića Beer Garden iz gnijezda koje se nalazi na dimnjaku. Nakon pada s deset metara visine, vlasnik kafića Igor Franjić alarmirao je nadležne službe. Pravovremenom reakcijom spasili su rodana.

Foto: Grad Đakovo

- U ambulanti smo mu pružili prvu pomoć, pregledali ga i ustanovili da nema lomova. Dali smo mu infuziju kako bi mu nadoknadili tekućinu, a vidjeli smo da nije bio hranjen pa sam ulovio dvije žabe i nahranio ga - kaže dr. Šperanda dodajući kako je rodan dobro. U ponedjeljak su ga uz pomoć DVD-a Đakovo vratili u gnijezdo roditeljima.

Ljestvama do gnijezda

Foto: Grad Đakovo

Šest vatrogasaca iz DVD-a Đakovo vratili su rodana roditeljima nakon dva dana. Kako se u dvorište nije moglo ući kolima, vatrogasci su se ljestvama popeli na 10 metara visine, prenijeli ga u kutiji za transport životinja i ostavili u gnijezdu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message