Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
39 komentara

Ježić: "Ako meni vrate taj dug, ja ću ga vratiti u proračun..."

Svjedočivši u postupku Ina-Mol Robert Ježić je rekao kako Dioki holding ima potraživanja od potencijalnog strateškog partnera, a i da pregovaraju o nekom poslu...

Zagreb: Robert Ježić svjedočio u aferi INA-MOL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
39 komentara

Robert Ježić, krunski svjedok Uskoka protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u aferi Ina-Mol, ustvrdio je kako je moguće, svjedočeći u postupku Ina-Mol, da je dio od 5 milijuna eura mita za Sanadera koje su uplaćene na račun Ježićeve švicarske tvrtke Xenoplast završio na njegovom privatnom računu s kojega je potom plaćao obaveze prema Hypo banci.

Ježić je sudu dostavio dokumentaciju iz koje je vidljivo tko je osnivač Xenoplasta, tko je 100 postotni vlasnik trgovačkog društva i u kojoj se nalaze svi ostali podaci koji se odnose na tvrtku.

Zagreb: Robert Ježić svjedočio u aferi INA-MOL | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sud ga je obvezao da tu dokumentaciju prevede do sutra.

Ježić ponovno nije htio odgovoriti na pitanje tko je dioničar koji se povukao iz Xenoplasta. Sud nije inzistirao na odgovoru smatrajući kako ta osoba nije bila bitna za poslovanje tvrtke.

Na pitanje kako bi platio RH tih 5 milijuna eura da mora platit odgovorio je:

- Dioki holding ima potraživanja od potencijalnog strateškog partnera, a i pregovaramo o nekom poslu.

Na pitanje tko je ta firma koja je dužna Dioki holdingu odgovorio je da je to Adria oil (radi se o talijanskoj kompaniji). 

- Ako vrate dug Diokiju holdingu uplatit ću dio novca u proračun - kazao je Ježić.

A na pitanje o tom strateškom partneru odbio je odgovoriti kako mu ne bi, tvrdi Ježić, propao posao.

Ponovio je i zašto 5 milijuna eura nije dao Sanaderu

- Novac je išao za otplatu kredita Hypo banci. Dogovor je bio da se novac koristi za poslovanje te da mu se počne isplaćivati nakon godinu, dvije. Da je sve išlo kako je trebalo, tako bi i bilo - rekao je Ježić.

Zagreb: Robert Ježić svjedočio u aferi INA-MOL | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Obrana Ive Sanadera i Zoltana Hernadija predložila je sudskom vijeću da se pročitaju transkripti izneseni u arbitražnim postupcima RH protiv MOL-a. Obrana je istaknula kako je Ježić iskaze mijenjao u istrazi, na sudu u ovom postupku, i u oba arbitražna postupka, stoga je njihov prijedlog da ti transkripti posluže sudu kako bi sud procijenio u kojoj mjeri Ježić 'gradi' svoj iskaz i kako bi se uočile sve nedosljednosti njegova iskaza u ovoj raspravi.

- Apsolutno je protivim ovakvoj kompilaciji Ježićevih iskaza danim u arbitraži. Obrana nas svaki dan iznenadi s dokumentima o kojima ne znamo odakle dolaze i odakle su pribavljeni - ustvrdio je zamjenik ravnateljice Uskoka Tonći Petković.

Sudsko vijeće će o prijedlogu obrane odlučit do sutra u 9 sati kad će Ježić nastavit sa svojim svjedočenjem.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message