Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
374 komentara

Erjavec nam prijeti: Turistima će otežavati put na našu obalu

Slovenski šef diplomacije sugerirao je da će Slovenija stvarati poteškoće austrijskim i njemačkim turistima tijekom njihova tranzita preko Slovenije na putu do hrvatske obale

Grgur Žučko/Pixsell
Foto: Grgur Žučko/Pixsell

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izravno je zaprijetio hrvatskoj turističkoj sezoni u slučaju da Hrvatska odbije implementaciju odluke arbitražnog suda, koju Hrvatska, nakon konsenzualne saborske odluke o napuštanju arbitražnog postupka, kako je najavila, neće priznati, prenosi Novilist.

Upitan u emisiji Slovenske televizije Studio City što će se dogoditi u slučaju da odluka arbitražnog suda stigne uoči turističke sezone Slovenaca na hrvatsku obalu, ministar Erjavec je odgovorio da će ono što će se tada događati 'sigurno više naškoditi Hrvatskoj'.

'Mislim na one koji će iz Austrije i Njemačke preko Slovenije putovati u Hrvatsku. Ako to pitanje još bude otvoreno i ako arbitražna odluka ne bude implementirana, bit će teškoća i već sam rekao da se ta stvar neće lako riješiti', zaprijetio je slovenski šef diplomacije sugerirajući da će Slovenija stvarati poteškoće austrijskim i njemačkim turistima tijekom njihova tranzita preko Slovenije na putu do hrvatske obale.

To nije prvi put da Erjavec potpuno nediplomatski provocira Hrvatsku nakon skandala na arbitraži oko granice između Hrvatske i Slovenije, kad je slovenska strana preko "slovenskog arbitra" u panelu smišljala kako utjecati na suce da donesu odluku u korist Slovenije. Nakon skandala je ponudio i ostavku, koja nije prihvaćena.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message